Zmiana strony z html na Joomla a wyniki wyszukiwania w google.
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Zmiana strony z html na Joomla a wyniki wyszukiwania w google.

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    07-10-2006
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny Zmiana strony z html na Joomla a wyniki wyszukiwania w google.

    Witam , czytałem na forach o pozycjonowaniu i opinie są różne więc pytam u żródła : czy po zmianie strony zrobionej w samym html na Joomle spadnie pozycja strony w wyszukiwaniu po słowach kluczowych w google ? Może ktoś ma doświadczenie w tym zakresie więc poproszę o opinie.
    Pozdrawiam.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    A myżlisz że Google to interesuje w jakiej technologii jest wykonana Twoja strona jeśli jej zawartość jest taka sama?

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    07-10-2006
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wow dzięki najszybsza odpowiedż jaką widziałem na świecie .... właśnie na mój chłopski rozum tak to brałem , że oczywiście przy zachowaniu
    "Keywords" nie będzie różnicy. Możesz rozwinąć myśl "zawartość ". Przecież chciał - nie chciał zawartość się zmienie siłą rzeczy przy takiej operacji .

  5. #4
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 288
    Punkty
    196

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez dreamlogic Zobacz wiadomość
    Przecież chciał - nie chciał zawartość się zmienie siłą rzeczy przy takiej operacji .
    I linki też się zmienią, więc nie wiem czy powiesz 'wow' na nowe pozycjonowanie przez Google.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  6. #5
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 693
    Punkty
    574

    Domyślny

    Jeżeli przeniesiesz 1do 1 nic się nie zmieni.

  7. #6
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez dreamlogic Zobacz wiadomość
    przy zachowaniu "Keywords" nie będzie różnicy
    Keywords Google zupełnie nie interesują. Bo też odwiedzających Twoją stronę one nie interesują.

    Cytat Wysłane przez dreamlogic Zobacz wiadomość
    chciał - nie chciał zawartość się zmienie siłą rzeczy przy takiej operacji
    Niby dlaczego? Czy piszesz jakiś artykuł w HTML czy wprowadzasz go do CMS to treść tego artykułu jest taka sama.

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    07-10-2006
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez nikszal Zobacz wiadomość
    I linki też się zmienią, więc nie wiem czy powiesz 'wow' na nowe pozycjonowanie przez Google.
    Dziękuję za odpowiedzi ... widzę że Wy też macie odmienne zdania na ten temat .
    'wow' tyczyło się bardzo szybkiej odpowiedzi przez Neo_fox'a
    Cytat Wysłane przez bazyl Zobacz wiadomość
    Jeżeli przeniesiesz 1do 1 nic się nie zmieni.

    ale zmienią się jak zauważył Niszkal linki więc chyba 1 do 1 to nie jest wykonalne a jeżeli się mylę proszę Napisz jak tego dokonać .
    Cytat Wysłane przez neo_fox Zobacz wiadomość
    Niby dlaczego? Czy piszesz jakiś artykuł w HTML czy wprowadzasz go do CMS to treść tego artykułu jest taka sama.
    No tak ale chyba nie sama treść artykułu o tym decyduje , no właśnie co jak będzie on miał innego linka ?

  9. #8
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 693
    Punkty
    574

    Domyślny

    Linki mogą być identyczne - zwracaj uwagę na aliasy podczas tworzenia menu.

    Możesz też stare linki przekierować na nowe bez żadnej straty.
    Poszukaj w G. o przekierowaniu w htaccess

  10. #9
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez bazyl Zobacz wiadomość
    Poszukaj w G. o przekierowaniu w htaccess
    w 1.6+ jest do tego nawet specjalny Komponent.


    Cytat Wysłane przez bazyl Zobacz wiadomość
    No tak ale chyba nie sama treść artykułu o tym decyduje
    A niby co jeszcze? Kolor szablonu?


    // Ten cytat to nie ze mnie bazyl
    Ostanio edytowane przez Bazyl : 15-02-2012 00:04

  11. #10
    Przeglądacz DaReK_tHe_CrOw awatar
    Dołączył
    14-08-2008
    Skąd
    Gdynia
    Wpisy
    72
    Punkty
    11

    Domyślny

    Najlepiej jak zoptymalizujesz stronę wg. schematu: http://www.seomoz.org/blog/perfectin...e-optimization
    Dodatkowo pamiętaj, aby stare adresy przekierować na nowe. Nie chcesz chyba, żeby powstały 404
    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej podaj na priv adres strony i pomogę Ci najlepiej jak mogę;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Wyniki wyszukiwania
    przez ariel_matrix na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-12-2011, 13:27
  2. Sobi 2 - wyniki wyszukiwania
    przez WooB na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-06-2010, 11:27
  3. Wyniki wyszukiwania
    przez TomaszBr na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 12-03-2010, 22:45
  4. Zmiana kodu HTML strony Joomla
    przez dadamek1 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 08-07-2009, 23:28
  5. Wyniki wyszukiwania w google...
    przez stasio na forum Różne
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 26-02-2008, 22:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •