Instalacja Joomla! 2.5.1 zatrzymuje się przy zakładaniu bazy danych.
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Instalacja Joomla! 2.5.1 zatrzymuje się przy zakładaniu bazy danych.

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2012
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny Instalacja Joomla! 2.5.1 zatrzymuje się przy zakładaniu bazy danych.

    Witam,
    Instaluje Joomla! 2.5.1 na serwerze home i natrafiłem na problem, którego nie znalazłem w innych postach.

    Cały proces instalacji idzie poprawnie do momentu połączenia z bazą danych.

    Wpisuje dane do połączenia z bazą, klikam "dalej". Przez pewien czas kręci się kółeczko, potem przestaje i nic się nie dzieje. Instalacja nadal jest na stronie do konfiguracji z bazą danych.

    W bazie stworzyły się 61 tabele z 356 redordami. Wygląda więc jakby wszystko szło poprawnie, ale instalator nie przechodzi do etapu konfiguracji FTP.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 847
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Rozmawiaj z administratorem swojego serwera. Widocznie nie spełnia wymagań Joomla!.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2012
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Serwer jak wspomniałem stoi na Home.pl, który jak widzę sprawia problemy czasem. Ale żadnego podobnego nie znalazłem. Innym na Home działa.

  5. #4
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 461
    Punkty
    241

    Domyślny

    jeśli słowo "czasem" odnosi się do 90% przypadków, to tak! Czasem jest to nie na rękę. Wybacz, ale oni mają "doskonały" support który ci pomoże...
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  6. #5
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 185
    Punkty
    527

    Domyślny

    Np. powie, że strona nie chodzi z powodu błędów Joomla!, a nie, że brakło miejsca na bazę danych...

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2012
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Podczas instalacji wszystkie punkty "Ustawienia wymagane dla Joomla! 2.5.1 Stable" są na TAK. Podczas tego procesu który się zacina nie wyskakuje żaden komunikat. W żadnym logu też nie widzę błędu.
    Aby zwrócić się do home muszę najpierw wiedzieć gdzie leży problem.
    Jakieś sugestie gdzie leży problem, albo jak do spróbować zdefiniować?

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 847
    Punkty
    1096

    Domyślny

    A skąd ktoś to ma wiedzieć, skoro wszyscy wiemy, że problem nie leży w Joomla, a Ty napisałeś, co napisałeś: że Ci się wiesza?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2012
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie wiem, dlatego poprosiłem o pomoc ludzi którzy się znają
    Instalacja się nie wiesza, tylko nie przechodzi instalator do kolejnego okienka. Zakłada tabele w bazie ale interfejs instalacji nie przechodzi do następnego okienka.
    W logach instalatora nic się nie zapisuje. Home niema prawa pomóc, jeśli nie powiem w czym jest problem, a ja nie potrafię go zlokalizować.
    Czy instalacja Joomla! 2.5.1 powinna założyć 61 tabel z 356 rekordami? Co się dzieje po założeniu tabel, jest jakiś proces weryfikacji itp? Czy jest możliwość uruchomienia jakiegoś debuggera instalatora?

    ---------- Post dodany o 21:00 ---------- Poprzedni post był o 15:30 ----------

    Żadnego pomysłu co może być przyczyną? Znalazłem rozwiązanie identycznego problemu dla rozwiązania "drupal".

    Możliwe przyczyny: W trakcie poprzednich kroków plik default.settings.php został usunięty z katalogu sites/default, bądź zmieniono jego nazwę na settings.php



    Rozwiązanie:

    Należy przywrócić plik default.settings.php, najlepiej na ten ze świeżo rozpakowanej paczki instalacyjnej. W trakcie instalacji w katalogu sites/default powinny znajdować siędwa pliki - default.settings.php i settings.php
    Ktoś orientuje się czy w Joomla! jest odpowiednik takiego pliku, może to podobny problem

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-04-2010
    Wpisy
    74
    Punkty
    12

    Domyślny

    1. Dałeś poprawne dane do połączenia z bazą danych
    2. Wyłączyłeś statystyki na swojego adresu. Jak miałem wlączone ststystyki to nie mogłem ruszyć z instalacją.

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2012
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    1. Poprawne dane do bazy - tabele w bazie się stworzyły.
    2. Wyłączone.
    W home za pomocą jednego przycisku mogę stworzyć Joomla! z autoinstalatora, ale w wersji 1.7. Bardziej mnie ciekawi przyczyna problemu, nie śpieszy mi się z uruchomieniem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Instalacja 1.7.2 na nazwa.pl - bład bazy danych, nie chce się połączyć.
    przez xkrystekx na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 07-11-2011, 00:59
  2. Zakładanie tabel bazy danych MySQL przy instalacji modułu
    przez tristan na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 30-08-2011, 08:09
  3. Błąd przy zakładaniu kategorii w PhocaGallery
    przez stalman na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 13-05-2010, 19:17
  4. Problem przy zakładaniu konta użytkownika
    przez perkozinski na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-10-2008, 14:11
  5. Instalacja - zatrzymuje się
    przez Gregh na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 23-09-2008, 15:17

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •