Joomla 2.5 Tutorial - Jak usunąć "Zamknij informacje" "Otwórz informacje" w Beez 20
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Joomla 2.5 Tutorial - Jak usunąć "Zamknij informacje" "Otwórz informacje" w Beez 20

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    12

    Domyślny Joomla 2.5 Tutorial - Jak usunąć "Zamknij informacje" "Otwórz informacje" w Beez 20

    Witam
    Miałem problem - jak w tytule. Chciałem mieć na stałe wyświetlany prawy blok w podstawowym szablonie "Beez_20" - bez możliwości pokazywania i ukrywania go. Niestety nie można tego ustawić w panelu administracyjnym, więc szukałem i znalazłem.

    Jeśli ktoś jeszcze ma taki problem to polecam stronę:

    http://www.cmsmind.com/joomla-2-5-tu...fo-in-beez-20/

    Strona jest w języku angielskim, ale zawsze można skorzystać z tłumacza Google:
    http://translate.google.pl/

    Powodzenia.

    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 431
    Punkty
    551

    Domyślny

    Fajnie, a może dodasz po naszemu, na wiki?
    Pomożemy ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    12

    Domyślny

    Jeśli znajdę dłuższą chwilę to przetłumaczę... no i jeszcze muszę konto założyć na wiki.

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-03-2010
    Wpisy
    29
    Punkty
    12

    Domyślny

    Miałem tan sam problem, pomimo upływu czasu problem nie zniknął a w joomla 3 nie mogę znaleźć tych linijek co tamten autor napisał, więc poszperałem i znalazłem taki sposób:

    edytujemy plik:
    templates\beez3\css\position.css

    około 310-340 linii (ja inne wstawiałem więc mniej dokładnej nieedytowanej pozycji nie znam) masz napisane:

    /* ++++++++++++++ button for closing right column ++++++++++++++ */


    #close {
    margin-right: 0;
    text-transform: uppercase;
    }


    #close span {
    position: absolute;
    right: 20px;
    z-index: 10000;
    top: 5px;
    font-weight: bold;
    text-align: right;
    line-height: 1.5em;
    margin-top:20px;
    padding: 5px; <------- wstawiamy znak ;
    font-size: 0.0em <------ wstawiamy tą linijkę

    Rozwiązanie łatwe, powoduje że ten napis ma rozmiar 0.




  6. #5
    Przeglądacz quguar.as awatar
    Dołączył
    29-03-2014
    Wpisy
    35
    Punkty
    3

    Domyślny

    Witam,

    mała korekta lub dodatkowa informacje, właśnie natknąłem się na ten sam problem, ale u Mnie w wersji 3.4.1

    pomogła powyższa informacja od "plseba" w linii:
    #close {
    margin-right: 0;
    text-transform: uppercase;
    font-size: 0.0em; (tutaj dodałem extra wpis)
    }

    w powyższym przykładzie u Mnie nie zadziałało, być może to kwestia wersji ale jak najbardziej plus dla kolegi za skrócenie czasu pracy nad tym (niewątpliwie) gó****nym problemem, takie małe coś, a tyle zachodu z nim ;)
    ______________________________________________
    Pomogłem? Daj punkt ;)

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-03-2010
    Wpisy
    29
    Punkty
    12

    Domyślny

    Artykuł dość stary, ale w nowej Joomla może się komuś przydać, bo i wcześniejszy sposób jest mało praktyczny.

    Mam lepsze rozwiązanie, bo w poprzednim w źródle strony wykazywało nagłówek H2, ja to potem zmieniłem ale tutaj zapomniałem wpisać.
    W Joomla 3.5 zresztą coś się chyba zmieniło w kodzie szablonu, więc teraz zmieniamy plik:
    templates/beez3/index.php

    linie 159-169

    Kod:
    <!-- ZAMKNIJ INFORMACJE        <div id="close">
                                <a href="#" onclick="auf('right')">
                                <span id="bild">
                                    <?php echo JText::_('TPL_BEEZ3_TEXTRIGHTCLOSE'); ?>
                                </span>
                                </a>
                            </div>
    ZAMKNIJ INFORMACJE --> 
                            <aside id="right">
    <!-- ZAMKNIJ INFORMACJE        <h2 class="unseen"><?php echo JText::_('TPL_BEEZ3_ADDITIONAL_INFORMATION'); ?></h2>
    -->
    wstawiamy <!-- oraz --> oznaczając kod jako tekst.

Podobne tematy

  1. otwórz/zamknij informacje
    przez Maciek1988 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-11-2011, 20:44
  2. problem a "wycinaniem" z kodu: <form action="wyslij_mail.php" method="post">
    przez mitas na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 30-08-2011, 13:54
  3. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 14-11-2010, 00:50
  4. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 26-10-2010, 19:06
  5. jdoc:include type="head" - skąd pobiera informacje
    przez Batgraf na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post/autor: 29-09-2009, 17:34

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •