Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: 000webhost nie działa Joomla! 404 - Nie znaleziono artykułu: #1

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    108
    Punkty
    11

    Domyślny 000webhost nie działa Joomla! 404 - Nie znaleziono artykułu: #1

    Mój problem polega na tym, że podczas przenoszenia bezpośrednio plików Joomla! z serwera lokalnego na 000webhost dostaję błąd:




    404 - Nie znaleziono artykułu: #1
    Możliwe, że nie możesz zobaczyć tej strony, ponieważ
    1. Użyta zakładka jest nieaktualna
    2. Twoja wyszukiwarka nie odświeżyła jeszcze mapy naszej witryny
    3. Adres został wpisany z błędem
    4. Nie masz uprawnień do obejrzenia tej strony
    5. Joomla! nie może zlokalizować wskazanego zasobu.
    6. Wystąpił błąd podczas wykonywania powierzonego zadania.
    Spróbuj jednej z następujących stron:
    Jeśli problem się powtarza, skontaktuj się z administratorem witryny.





    Plik configuration.php wygląda tak:

    <?php
    class JConfig {
    var $offline = '0';
    var $editor = 'tinymce';
    var $list_limit = '20';
    var $helpurl = 'http://help.joomla.org';
    var $debug = '0';
    var $debug_lang = '0';
    var $sef = '0';
    var $sef_rewrite = '0';
    var $sef_suffix = '0';
    var $feed_limit = '10';
    var $feed_email = 'author';
    var $secret = 'FBVtggIk5lAzEU9H';
    var $gzip = '0';
    var $error_reporting = '-1';
    var $xmlrpc_server = '0';
    var $log_path = '/home/nazwa/public_html/logs';
    var $tmp_path = '/home/nazwa/public_html/tmp';
    var $live_site = '';
    var $force_ssl = '0';
    var $offset = '0';
    var $caching = '0';
    var $cachetime = '15';
    var $cache_handler = 'file';
    var $memcache_settings = array();
    var $ftp_enable = '0';
    var $ftp_host = '127.0.0.1';
    var $ftp_port = '21';
    var $ftp_user = '';
    var $ftp_pass = '';
    var $ftp_root = '';
    var $dbtype = 'mysql';
    var $host = 'mysql4.000webhost.com';
    var $user = 'nazwa_komis';
    var $db = 'nazwa_komis';
    var $dbprefix = 'jos_';
    var $mailer = 'mail';
    var $mailfrom = 'mójmail';
    var $fromname = 'komis';
    var $sendmail = '/usr/local/bin/phpsendmail';
    var $smtpauth = '0';
    var $smtpsecure = 'none';
    var $smtpport = '25';
    var $smtpuser = '';
    var $smtppass = '';
    var $smtphost = 'localhost';
    var $MetaAuthor = '1';
    var $MetaTitle = '1';
    var $lifetime = '15';
    var $session_handler = 'database';
    var $password = 'hasło';
    var $sitename = 'komis';
    var $MetaDesc = 'Joomla! - dynamiczny system portalowy i system zarządzania treścią';
    var $MetaKeys = 'joomla, pcj1x5y2z';
    var $offline_message = 'Witryna jest w trakcie prac konserwacyjnych. Zajrzyj później.';
    }
    ?>




    Nie wiem co robię źle. Mysql zaimportowałem z serwera lokalnego. Jest to druga strona na tym serwerze. Pierwszą wgrałem w sposób, że wgrałem Joomla!, następnie podmieniłem pliki, zmieniłem configuration.php, zaimportowałem Mysql i wszystko działa. Tutaj chciałem ominąć ta instalacje i od razu dać pliki na serwer i taki psikus się zrobił. Ktoś ma jakiś pomysł?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus
    Dołączył
    08-01-2007
    Wpisy
    1 228
    Punkty
    70

    Domyślny

    Trochę za mało informacji podałeś żeby zobaczyć co jest nie tak.

    Spróbuj zainstalować komponent akeeba backup, spakować całą stronę z serwera lokalnego, wgrać ją na 000webhost i zainstalować. W trakcie instalacji będziesz miał komunikat ewentualnych niezgodności.
    Pozdrawiam Krzysiek ...:-)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    108
    Punkty
    11

    Domyślny

    Właśnie już próbowałem z tym akeeba, ale hosting wywala błąd podczas przesyłania pliku .zip. Trudno, ten hosting widocznie jakiś dziadowski i tyle. Myślę, że tematu drążył dalej nie będę i szukam innego hostingu. Tak więc temat można zamknąć.

  5. #4
    Wiarus
    Dołączył
    08-01-2007
    Wpisy
    1 228
    Punkty
    70

    Domyślny

    Kopię strony ściągniętą w pliku .zip lub .jpa musisz najpierw rozpakować i przesłać pliki na nowy serwer, a następnie zainstalować przy użyciu instalatora akeeba ( po wpisaniu adresu strony). 000webhost może nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale darmowy i działają tam strony postawione na Joomla.
    Pozdrawiam Krzysiek ...:-)

  6. #5
    Wiarus
    Dołączył
    17-07-2009
    Wpisy
    1 372
    Punkty
    209

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez czarnyblack Zobacz wiadomość
    hosting wywala błąd podczas przesyłania pliku .zip
    Czy to jest błąd sygnalizowany przez hosting (np. nie pozwala na przesłanie pliku większego niż xx MB), czy błąd przesyłu ftp? Jeśli wielkość pliku - w akeeba można ustawić max wielkość plików archiwum (wtedy jest dzielone na paczki). Jeśli to drugie - użyj programu, który umie wznawiać przerwane sesje ftp (np. FlashFXP - płatny, ale ma 30 dni na testowanie).

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    108
    Punkty
    11

    Domyślny

    Na razie zawieszam próby z tym hostingiem. Ale dzięki za rady.

Podobne tematy

  1. 404 - Nie znaleziono komponentu
    przez a3z4 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 31-05-2010, 18:16
  2. 404 - Nie znaleziono artykułu: #44
    przez biznesmen na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 24-01-2010, 20:37
  3. Pagebreak 404 - Nie znaleziono artykułu: #51
    przez jerzin na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-04-2009, 15:08
  4. 404 - Nie znaleziono komponentu
    przez deos na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-03-2009, 11:29
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-08-2008, 11:44

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •