Artio Booking
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Artio Booking

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-10-2011
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny Artio Booking

    Mam zainstalowany moduł do rezerwacji Artio Booking.
    Mam jakiś problem z wersją polską (inne języki działają), i tłumaczę plik ręcznie.

    Ale chciałbym zmienić kolejność pól na stronie Obiektu.
    Domyślnie jest:
    Supplements
    Prices

    a ja bym chciał odworotnie
    Najpierw Prices (cena bazowa)
    potem Supplement (dodatkowe ceny)

    i jeszcze przy okazji mam pytanie czy jest możliwość takiej konfiguracji tego moduły aby obsługiwał 2 waluty?

    Wojtek

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Moduł czy komponent Artio Booking?
    Wersja darmowa czy komercyjna?
    Wersja darmowa jest w pełni sprawna i funkcjonalna?
    Sprawdzałeś opinie (Reviews) o komponencie na JED?
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-10-2011
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    com_booking - wersja komercyjna
    Wszystko działa, ale chciałbym ją trochę dostosować do swoich potrzeb.
    Wersja darmowa pozwala na 2 obiekty i nie udostępnia bramek płatności, a ja potrzebuję kilkadziesiąt obiektów w różnych kategoriach i potrzebuję moduł zapłaty PayPal

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    08-02-2013
    Skąd
    Dublin
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam, mam pytanie a jak zrobiłeś że wyświetlają ci się polskie czcionki w tym komponencie? tłumaczę plik en-GB.com_booking.ini ale niestety takie wyrazy jak: ć,ó,ś,ł wyświetlają się jakieś gwiazdki w ich miejscach. Jak byś mi podwiedziało jak to obejść to bym był zoobowiązany.

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 286
    Punkty
    1131

    Domyślny

    Po pierwsze zapisz plik jako pl-PL... w katalogu z plikami języka polskiego, a po drugie - i ważniejsze - zapisz go w kodowaniu utf-8 bez BOM
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    08-02-2013
    Skąd
    Dublin
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuje bardzo za odpowiedź.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    08-02-2013
    Skąd
    Dublin
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jeszcze jedno jesli można? Doceniam Twój trud jaki włożyłeś w tłumaczenie, ale znowu stanełem w kropce. Pisałem do Artio zeby mi wskazali w których plikach przetłumaczyć moduły logowanie i przeszukiwanie.
    Oczywiście podali mi je ale nie wiem jak przetłumaczyć zewnętrzną stronę konkretnie chodzi mi o napisy które się wyświetlają modułowe: customer, profile, reservation, login, logout, new registrtion i form , too, everywhere, search. Zawartość mam przetłumaczoną po wejściu ale z zewnątrz nie widzę możliwości.

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    28-03-2013
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Cris12 Zobacz wiadomość
    Jeszcze jedno jesli można? Doceniam Twój trud jaki włożyłeś w tłumaczenie, ale znowu stanełem w kropce. Pisałem do Artio zeby mi wskazali w których plikach przetłumaczyć moduły logowanie i przeszukiwanie.
    Oczywiście podali mi je ale nie wiem jak przetłumaczyć zewnętrzną stronę konkretnie chodzi mi o napisy które się wyświetlają modułowe: customer, profile, reservation, login, logout, new registrtion i form , too, everywhere, search. Zawartość mam przetłumaczoną po wejściu ale z zewnątrz nie widzę możliwości.
    Większość z tych elementów zaszyta jest w kodzie: szukaj w plikach *.php, np. components/booking_com/views/subject/tmpl/default.php

Podobne tematy

  1. pomoc z je booking
    przez stirlic na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 20-03-2012, 12:53
  2. Artio Booking - problem
    przez przemondm na forum Biznes: sklepy, ogłoszenia, katalogi produktów
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 27-09-2011, 17:50
  3. ARTIO JoomSEF 3.x.x
    przez bogdan na forum Tłumaczenia
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-05-2010, 23:52
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 02-09-2009, 11:29
  5. ARTIO JoomSEF
    przez andzar na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-06-2007, 11:43

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •