Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 31

Temat: Witryny z szablonami pozbawionymi tabel (opartymi na CSS, DIV)

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    24-10-2006
    Wpisy
    19
    Punkty
    40

    Domyślny Witryny z szablonami pozbawionymi tabel (opartymi na CSS, DIV)

    Mam propozycje by w tym temacie wrzucac linki do stronek które sa oparte tylko na DIV i CSS bez żadnych tabel !!



    Zasady:

    1. Witryna działa na Joomla!/Mambo
    2. Szablon nie używa tabel (żadnych, niedopuszczalne jest również modyfikowanie Joomla! polegające na wprowadzaniu dodatkowych tabel)
    3. Witryna nie zawiera treści obscenicznych, rasistowskich ani obraźliwych

    Zgłoszone witryny:


    Josh
    1. http://www.corradosc.com.pl/ XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    Viking
    1. http://demo.joomla.pl/ http://www.pomoc.joomla.pl/ XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    2. http://www.joomlademo.pl/ brak validacji (komponent SWmenuFree)
    3. http://superfakty.pl/ valid (Mambo)
    4. http://k2.com.pl XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    5. http://deski.org XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    6. http://www.silverlit.pl XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    7. http://hurlinghamgroup.com XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    Łukasz Macuga
    1. http://e-infonet.eu/ XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    Ostanio edytowane przez Viking : 05-11-2007 06:05

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Ekspert forum Viking awatar
    Dołączył
    13-10-2005
    Skąd
    Berlin
    Wpisy
    706
    Punkty
    300

    Domyślny

    z archeo: http://www.joomla.pl/demo/ - najstarsza zrobona dla Joomla! templatka na samych divach
    http://www.joomlademo.pl/ usunięto też część tabel z Joomla!
    http://superfakty.pl/
    ...ale przecież nie bede wrzucał tu całego swojego porfolio ;)
    Jak skutecznie otrzymywać odpowiedzi na pytania zadawane na forach RTFM STFW
    Jobs in IT
    _____________________________________
    navigare est necesse, vivere non est necesse!

  4. #3
    Wyjadacz josh awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Skąd
    B-stock :)
    Wpisy
    513
    Punkty
    86
    pozdrawiam
    Piotr Laskowski
    JoomlaPL.com | MamboPL.com
    Joomla.PL | Joomla!, LaTeX, R project, SPSS user...

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-04-2006
    Wpisy
    82
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wszystkie moje szablony
    np. www.podkrzyżem.pl (www.xn--podkrzyem-hcc.pl) . Przechodzi walidację

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Oj, Jacobs, Jacobs! zajrzyj no w źródło. Od tabel aż się roi, pal licho te w mainbody, bo na to trzeba zmian w kodzie albo nieco innego wydania Joomla!, ale na tabele w modułach rozwiązanie Joomla! ma. Żaden moduł nie musi być w tabeli. To zależy właśnie od szablonu!

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-04-2006
    Wpisy
    82
    Punkty
    10

    Domyślny

    zwiastun, to jest jakiś sposób żeby joomla nie generowała tabeli?
    Myślałem że chodzi o sam szablon, w takim razie
    jeden taki przyklad to http://www.corradosc.com.pl/ szablon na divach
    tu też są tabele

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    1. Niekiedy tabele są konieczne, np. wykaz artów w kategorii zawiera dane tabelaryczne, zatem OK, niech sobie będzie i w tabeli.
    Ale
    2. Treści artykułów, materiałów z większości komponentów tabelaryczne nie są. Jest taki projekt, co się accessibly zowie, w którym co się dało, to już wyeliminowano. Ale to może być kłopot, bo polska wersja nie została wydana.
    3. W szablonie możesz ustawiać style modułów, jeśli ustawisz styl -1, -2, -3, to dostajesz kod wynikowy bez tabel (zajrzyj do tego arta: http://www.pomoc.joomla.pl/content/view/3/30/1/4/ )
    I to jest pierwszy krok do ograniczenia ilości tabel.

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-04-2006
    Wpisy
    82
    Punkty
    10

    Domyślny

    aha, już rozumiem Dzięki zwiastun.

    BTW. Mógłbyś zajrzeć do mojego innego tematu w administracja składnikami?

  10. #9
    Wiarus Jac awatar
    Dołączył
    22-12-2005
    Skąd
    Szczecin/Warszawa/Bieszczady
    Wpisy
    1 261
    Punkty
    174

    Domyślny

    To ja też coś zgłoszę od siebie:
    Strona Agencji Pracy Kaem Gastronomy
    http://www.kaem-gastronomy.pl/ XHTML 1.0 Transitional valid :: CSS valid
    Strona dopiero ruszyła i nie wykluczone drobne poprawki.
    Na podstronach może być już różnie z walidacją kodu (komponenty na tabelach, itp.).
    Poza tym właściciel witryny sam zarządza treścią, a sami wiecie, co wtedy może znaleźć się w kodzie.
    Zapracowany po uszy, cały czas kilka projektów na tapecie.
    Od 2005 roku indywidualne projekty Joomla - www.studioalfa.pl.
    Polecam darmowe templatki Joomla.

    Nie pomagam w kwestiach związanych z Joomla na Facebooku! Forum Joomla jest tutaj.

  11. #10
    Ekspert forum Viking awatar
    Dołączył
    13-10-2005
    Skąd
    Berlin
    Wpisy
    706
    Punkty
    300

    Domyślny

    @Jac:
    Validator zgłasza błędy... Pamiętaj że zewnętrzny CSS możesz osadzić tylko wewnątrz head.
    @jacobs:
    nie mogę otworzyć strony
    Jak skutecznie otrzymywać odpowiedzi na pytania zadawane na forach RTFM STFW
    Jobs in IT
    _____________________________________
    navigare est necesse, vivere non est necesse!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •