Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: K2 i spolszczenie

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2012
    Wpisy
    19
    Punkty
    4

    Domyślny K2 i spolszczenie

    Witam.
    Wiem, że temat już był jednak gdy działałem według wskazówek to niestety nie pomogło.
    Problem polega na tym iż skopiowałem ręcznie spolszczenie w odpowiednie (chyba miejsca) do language i do administrator/language Jednak mimo to wszystko z K2 mam nadal po Angielsku. Ktoś mi powie co robię źle? Nawet w opcjach ustawiłem języki z domyślnego na Polski.

    Chyba że zna ktoś dodatek typu Read More który by mi ograniczał znaki w artykule do np. 250 i wstawiał przycisk "czytaj więcej". cchodzi mi o to by robił to automatycznie.
    z góry dzięki.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 461
    Punkty
    241

    Domyślny

    Pytanie kluczowe, czy twoje spolszczenie jest zgodne z najnowszą wersją J2.5 oraz K2 ?
    1) Frazy powinny być w nawiasach np. K2_APPROVE="Zatwierdź"
    2) Skąd pobrałeś PL ?
    3) czy pl-PL.com_k2.ini masz w folderze językowym administratora ?

    - - - Updated - - -

    p.s.
    tak znamy są na JED, zarówno w postaci modułów, jak i dodatków, o które pytasz.
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2012
    Wpisy
    19
    Punkty
    4

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez PeFik Zobacz wiadomość
    tak znamy są na JED, zarówno w postaci modułów, jak i dodatków, o które pytasz.
    A jakbyś zapodał jakąś nazwą? byłbym Ci wdzięczny. bo męczę się już z tym kilka dni. pobrałem jakieś 2 dodatki i również nie działają tak jak mają.

    Co do K2 to mam wersje 2.5.7 a spolszczenie do 2.5.1. Gogluje i gogluje i okazuje się, że jest problem aby pobrac wersję 2.5..1 gdyż wszędzie są już 2.5.7

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 777
    Punkty
    1093

    Domyślny

    spolszczenie do 2.5.1 jest odpowiednie, ostatnie z opublikowanych - trzeba je sobie samodzielnie uzupełnić o dodane deklaracje. Nie jest to jakaś szczególnie wielka trudność.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2012
    Wpisy
    19
    Punkty
    4

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    spolszczenie do 2.5.1 jest odpowiednie, ostatnie z opublikowanych - trzeba je sobie samodzielnie uzupełnić o dodane deklaracje. Nie jest to jakaś szczególnie wielka trudność.
    Odpowiednie? Tylko, że mi się nic nie spolszczyło. Nie mam nic Po polsku nawet ikon w menu administratora.

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 777
    Punkty
    1093

    Domyślny

    No to ja bym na Twoim miejscu myślał tak: Skoro jeden z autorów tłumaczenia pisze mi, że jest odpowiednie, to pewno jest odpowiednie. A skoro mi się nic nie "spolszczyło", to może powinienem sprawdzić, czy się spolszczenie wczytało i dlaczego się nie wczytało.
    A do tego są odpowiednie narzędzia w Joomla! Wystarczy je włączyć w opcjach diagnostyki. Możliwe, że w pliku językowym znalazły się drobne usterki, na które Twoje środowisko zareagowało, a moje (czy @Qbika) nie. I - o ile sobie przypominam, tak właśnie jest. W dwóch czy trzech wierszach są drobne usterki. Diagnostyka pokaże, w których!

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    04-07-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    to chyba powinno pomóc http://getk2.org/assets/translations/

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    16-03-2013
    Skąd
    WWL
    Wpisy
    60
    Punkty
    3

    Domyślny

    Mam również problem ze spolszczeniem zaplecza, dodaje pliki ręcznie i przez instalator i ciągle zaplecze mam po angielsku.
    Joomla! 3.6.5, k2 z oficjalnej strony spolszczenie z linku wyżej.

    Rozwiązanie - pobrane spolszczenie, nie było spolszczone.
    Jak będę umiał to pomogę, ale najpierw patrz wyszukiwarkę.

  10. #9
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 151
    Punkty
    522

    Domyślny

    Cześć,

    pobierz sobie: kwiatkowski.net/pobierz/k2-pl.zip

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    16-03-2013
    Skąd
    WWL
    Wpisy
    60
    Punkty
    3

    Domyślny

    Dzięki, już znajomy mi podesłał tłumaczenie, ale warto to tu zostawić dla innych dopóki nie zmienią pliku na oficjalnej stronie.
    Jak będę umiał to pomogę, ale najpierw patrz wyszukiwarkę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. K2 2.5.7 i Joomla 1.5.25 - nie mogę zapisać artykułu w K2
    przez ziuwik na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 24-08-2012, 16:15
  2. artykuły w K2, obrazek w Lof K2 slideshow
    przez simo_n na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 30-11-2011, 16:27
  3. spolszczenie 1.7
    przez Badyl21 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 13-09-2011, 15:06
  4. [K2] exclude category k2 tools
    przez mjmartino na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 01-01-2011, 19:16
  5. Spolszczenie
    przez smiglo23 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 18-10-2008, 14:42

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •