DJ-Classifieds dla Joomla 2.5 - Strona 2
Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 143

Temat: DJ-Classifieds dla Joomla 2.5

  1. #11
    Bywalec lukasz.ciastek awatar
    Dołączył
    17-11-2008
    Wpisy
    194
    Punkty
    19

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez lukasbaker Zobacz wiadomość
    Wspólny profil / avatar + moje ogłoszenia - widoczny/e z panelu K2 user (wiem, że to można zrobić przez podpięcie menu do profilu).
    W następnym updacie dodamy moduł integracji z Jomsocialem, a w kolejnych postaramy się o K2.

    Cytat Wysłane przez lukasbaker Zobacz wiadomość
    A jest szansa, że udostępnicie nie stronę, a wersję testową? Np. z linkiem w stopce i ograniczoną funkcjonalnością ? Myślę, że sporo osób by chciało przetestować nowy komponent na właśnej www - np. ja
    Niestety nie przewidujemy takiej wersji, w tym tygodniu ruszy strona demo z dostępem do zaplecza dla wszystkich.

    Pozdrawiam,
    Łukasz Ciastek
    Design-Joomla.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-10-2007
    Skąd
    Rzeszów
    Wpisy
    37
    Punkty
    11

    Domyślny

    Czy istnieje możliwość importu ogłoszeń z DJ-Classifieds z Joomli 1.5 do nowej dla J! 2.5?

  4. #13
    Bywalec lukasz.ciastek awatar
    Dołączył
    17-11-2008
    Wpisy
    194
    Punkty
    19

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez goyaka Zobacz wiadomość
    Czy istnieje możliwość importu ogłoszeń z DJ-Classifieds z Joomli 1.5 do nowej dla J! 2.5?
    Witam

    Przygotowaliśmy plugin dla JUpgrate http://dj-extensions.com/downloads/c...grate-from-j15
    Instrukcje migracji można znaleźć tutaj
    http://dj-extensions.com/documentati...rom-joomla-1-5

    Poniżej wersja spolszczona:

    1. Podstawowa sprawa , proszę zrobić kopię swojego serwisu – bardzo dobrym narzędziem jest komponent akeeba backup.
    2. Następnie proszę wypakować pliku z paczki com_djclassifieds_jupgrade.zip i wgrać cały folder jupgrade do:
      • /administrator/components/com_djclassifieds/ po czym struktura powinna wyglądać następująco:
      • /administrator
      • -- /components
      • ---- /com_djclassifieds
      • ------ /jupgrade
      • -------- /j25upgrade.php
      • -------- /j25upgrade.xml

    3. Proszę zainstalować komponent jUpgrade (oczywiście na Joomlii 1.5)
    4. Proszę podążać za instrukcjami jUpgrade. jUpgrade automatycznie powinien znaleźć plugin dla DJ-Classifieds i przeprowadzić migrację obrazków oraz bazy danych. Migrator NIE instaluje nowej wersji DJ-Classifieds – należy to wykonane oddzielnie.
    5. Po pomyślnej migracji do Joomli 2.5 proszę zainstalować DJ-Classifieds dla Joomlii 2.5 (Proszę pamiętać aby nie zainstalować komponentu na Joomle 1.5)
    6. Wszystko powinno być OK. Proszę przypisać pozycje menu dla nowych DJ-Classifieds i zacząć pracę na zmigrowanej stronie!



    Pozdrawiam,
    Łukasz
    Design-Joomla.pl

  5. #14
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez lukasz.ciastek Zobacz wiadomość
    Poniżej wersja spolszczona:
    Komponentu póki co nie przetestuję, ale brawo za dbałość o polskojęzycznych użytkowników.

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-10-2007
    Skąd
    Rzeszów
    Wpisy
    37
    Punkty
    11

    Domyślny

    A jak wygląda z migracją jeśli dodałem własne pola we wcześniejszej wersji komponentu?

  7. #16
    Bywalec
    Dołączył
    12-04-2007
    Skąd
    Stolarzowice, Śląskie
    Wpisy
    174
    Punkty
    29

    Domyślny

    Witam!
    Czy w module jest opcja wyświetlania ogłoszeń tylko z konkretnej kategorii?

  8. #17
    Bywalec lukasz.ciastek awatar
    Dołączył
    17-11-2008
    Wpisy
    194
    Punkty
    19

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez goyaka Zobacz wiadomość
    A jak wygląda z migracją jeśli dodałem własne pola we wcześniejszej wersji komponentu?
    Witam

    Niestety migrator przeniesie tylko pola standardowe. Oczywiście możemy napisać skrypt który zamieni dodane pola na pola dodatkowe i zmigruje dodatkowe wartości, ale wymaga to trochę pracy, jeśli jest Pan zainteresowany pomocą proszę pisać na kontakt@design-joomla.eu

    Pozdrawiam,
    Łukasz

    - - - Updated - - -

    Cytat Wysłane przez makol Zobacz wiadomość
    Witam!
    Czy w module jest opcja wyświetlania ogłoszeń tylko z konkretnej kategorii?
    Witam

    Nie ma tej opcji , dodam ją na dniach.

    Pozdrawiam,
    Łukasz
    Design-Joomla.pl

  9. #18
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-10-2007
    Skąd
    Rzeszów
    Wpisy
    37
    Punkty
    11

    Domyślny

    A kanału RSS jak nie było tak nie ma... Ja np. w wersji na Joomlę 1.5 sam to dodałem i zajęło mi to 20 minut. Pomyślcie nad tym w tej wersji, tym bardziej, że to nie jest dużo zabawy.

    Sam bym to zrobił, ale jeszcze nie mam zakupionej subskrypcji na tą wersję
    Ostanio edytowane przez goyaka : 23-08-2012 22:53

  10. #19
    Bywalec lukasz.ciastek awatar
    Dołączył
    17-11-2008
    Wpisy
    194
    Punkty
    19

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez goyaka Zobacz wiadomość
    A kanału RSS jak nie było tak nie ma... Ja np. w wersji na Joomlę 1.5 sam to dodałem i zajęło mi to 20 minut. Pomyślcie nad tym w tej wersji, tym bardziej, że to nie jest dużo zabawy.

    Sam bym to zrobił, ale jeszcze nie mam zakupionej subskrypcji na tą wersję
    Witam

    Dodane http://demo.dj-extensions.com/dj-cla...=feed&type=rss
    W przyszłym tygodniu będzie update i ta funkcjonalność będzie dołączona do paczki.

    Pozdrawiam,
    Łukasz
    Design-Joomla.pl

  11. #20
    Przeglądacz
    Dołączył
    15-03-2009
    Wpisy
    61
    Punkty
    11

    Domyślny

    Witam

    Myślę, że problem zainteresuje większość użytkowników Waszego komponentu. Mianowicie: płatności SMS Premium.

    Z komponentem dostarczacie dodatki do obsługi m. in. płatności PayU oraz Przelewy24. Obie firmy wśród wielu różnych metod płatności oferują także właśnie płatność za pomocą telefonu komórkowego, SMS Premium, która bezsprzecznie jest najwygodniejszą formą wnoszenia niewielkich opłat rzędu kilku zł. (mikropłatności).
    Nie wybrałem jeszcze żadnej z tych firm, w związku z czym nie mam u nich konta, nie mogę więc w pełni przetestować działania Waszego komponentu z tymi dodatkami. Przy finalizacji wprowadzania nowego ogłoszenia pojawia się wybór metody płatności (w zależności od zainstalowanych dodatków), np. PayU i Przelewy24, jednak nic więcej już nie można zrobić by sprawdzić przebieg transakcji.

    I wreszcie pytanie: czy w dalszym etapie, oprócz płatności przelewami pojawia się też możliwość opłacenia ogłoszenia przez SMS Premium?

    Pozdrawiam.

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Dj Classifieds - problem.
    przez przemek1259 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 24-02-2012, 14:38
  2. Dj classifieds
    przez bajerunio na forum Rozszerzenia z Design-Joomla
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 15-06-2011, 14:11
  3. Dj-multitreemenu i Dj-menu dla Joomla 1.6
    przez AndrzejH na forum Rozszerzenia z Design-Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 03-03-2011, 17:24
  4. Dj Classifieds
    przez weronika na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 12-09-2010, 23:43

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •