Przywracanie kopii zapasowej Akeeba Backup
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Przywracanie kopii zapasowej Akeeba Backup

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    17-08-2012
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny Przywracanie kopii zapasowej Akeeba Backup

    Witam, zainstalowałem dziś JoomlaFish, instalacja z jakiegoś powodu nie powiodła się i niestety nie mam dostęu do zaplecza (błąd 500).

    W jaki sposób mogę przywrócić stronę ? Robiłem backup Akeeba Backup.
    Ściągnąłem plik kopii. Co dalej?

    Proszę o szybkie odpowiedzi, to bardzo pilne.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Witam,
    rozpakuj kopię do katalogu o takiej samej nazwie jak masz na serwerze. Przeslij na serwer. Odswież stronę. Akeeba poprowadzi Ciebie dalej. Uważaj wymuś UTF-8.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-06-2010
    Wpisy
    40
    Punkty
    12

    Domyślny

    Już to opisywałem w pewnym poście, jak ja to robiłem. Przypomne:
    1. Na serwerze trzeba usunąć wszystkie stare pliki,
    2. ściagamy skrypt Akeeba KickStart i po rozpakowaniu wgrywamy go na serwer.
    3. wgrywamy też plik z kopią z rozszerzeniem JPA do głównego katalogu
    4. Uruchamiamy skrypt www.naszastrona/kkickstart.php i postępujemy według wyświetlanych instrukcji (po polsku)
    tutaj mała uwaga - otóż przy pierwszym uruchomieniu skryptu, nie mógł on utworzyć katalogó i kopiować plików, gdyż pokazywał że nie ma dostępu. Po krótkich poszukiwaniach okazalo się że zmiana chmodów katalogu public_html na 777 rozwiązało ten problem i skrypt bardzo ładnie się wykonał.
    5. Polecam oglądniecie filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=Y-czBzxWNYw
    Jesli wszystko zrobimy według opisu to na końcu zostaną usunięte skrypty instalatora i możemy się cieszyć z działającej stronki.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    04-09-2012
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    postępuj tak jak darekg1 napisał. Ja tak zrobiłem i mi to bardzo pomogło.

    możesz jeszcze ewentualnie poczytać na ten temat na tej stronie // Troszkę popracuj i się dopiero wtedy promuj...
    Ostanio edytowane przez Bazyl : 04-09-2012 11:09

  6. #5
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez darekg1 Zobacz wiadomość
    okazalo się że zmiana chmodów katalogu public_html na 777 rozwiązało ten problem i skrypt bardzo ładnie się wykonał.
    Zestaw Joomla - Las Vegas - 777 jest super gdy gramy w jednorękiego bandytę - w przypadku Joomla to zaproszenie do włamu i po takiej akcji należy przywrócić pierwotne wartości dostępu tak plików, jak i katalogów.
    Pzdr

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-06-2010
    Wpisy
    40
    Punkty
    12

    Domyślny

    Oczywiście Gall Anonim ma rację, zapomniałem dopisać, że później przywracamy odpowiednie CHMOD-y

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-01-2013
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Panowie...
    A taki problem.... Przenoszę się na inny serwer, mam plik .jpa
    Inna nazwa bazy danych itd.... Jak sobie poradzić z tym problemem?
    Z góry dziękuję za każdą pomoc

  9. #8

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    A ja jeszcze odeślę do filmiku

    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-01-2013
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6

    Cytat Wysłane przez rkonik Zobacz wiadomość
    Dzięki wielkie strona śmiga aż miło.... zaoszczędziłem masę czasu na przerzucaniu tego ręcznie
    Pozdrawiam

Podobne tematy

  1. Przywracanie backup'u za pomocą Akeeba Kickstart
    przez bad_boy na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 08-06-2012, 11:43
  2. Problem z Akeeba Backup, nie można zrobć kopii,
    przez balboa na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 04-01-2012, 14:58
  3. Akeeba Backup problem z tworzeniem strony kopii zapasowej
    przez barmans na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 04-12-2011, 18:04
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-09-2011, 07:54
  5. Problem z wczytaniem kopii zapasowej akeeba backup
    przez 88milion na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-01-2011, 21:11

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •