Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Klikalna mapa Polski

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    12

    Domyślny Klikalna mapa Polski

    Witam

    Znalazłem taki moduł klikalnej mapy. Niestety moduł jest dla Joomla 1.7 i po zainstalowaniu na Joomla 2.5 nie działa wyłączanie wyświetlania linków (tak, aby pokazywała sie sama mapa). Czy może ktoś sprawdzić, czy u niego jest ten sam problem na Joomla 2.5?
    Jeżeli ktoś potrafi dostosować modul do Joomla 2.5 to również proszę o pomoc.

    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz Winnetou awatar
    Dołączył
    16-12-2008
    Skąd
    Olkusz
    Wpisy
    776
    Punkty
    89

    Domyślny

    Sprawdź wersję mapy bezpośrednio u źródła, być może tam jest zaktualizowana
    http://winstonwolf.pl/clickable-maps/polska.html
    Winnetou
    www.joomla-overview.eu
    Przydała się podpowiedź?, zrewanżuj się dodając punkcik - - ↓

  4. #3
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 461
    Punkty
    241

    Domyślny

    Dziwne bo u mnie pod J2.5.6 działa.

    Kiedy "Wyświetlać linki" - Nie - wtedy mapa jest klikalna i ma linki do URL, które wpiszesz. Coś robisz nie tak.
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    12

    Domyślny

    Dla jasności... kiedy "Wyświetlać linki" - Nie - wtedy, owszem, widać mapę i jest klikalna, a klikanie w poszczególne województwa przenosi na odpowiednie strony - to jest prawidłowe. Ale... ale obok mapy (lub pod nią - zależy jak kto ma w ustawieniach) widać listę linków do województw (tj. nazwa województwa, która jest łączem do określonej strony).
    Czy skoro wyświetlanie linków mam ustawione na "Nie" to nie powinno być tak, że pokazuje się sama mapa - bez listy województw obok?

    A może ja źle rozumiem co to są te 'wyświetlane linki'...

    Poza tym nie wiem co mógłbym robić źle. Wszystko dobrze się zainstalowało, konfiguracja jest prosta... Co tu można zrobić nie tak... hm...

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    12

    Domyślny

    Winnetou - wiesz może jak sie instaluje ta mapę, którą mi poleciłeś u źródła?

  7. #6
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 461
    Punkty
    241

    Domyślny

    Instaluje się normalnie poprzez instalator J2.5.
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  8. #7
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    Czy skoro wyświetlanie linków mam ustawione na "Nie" to nie powinno być tak, że pokazuje się sama mapa - bez listy województw obok?
    Ale tak własnie jest; przed chwilą zainstalowałem i sprawdziłem; linki działaja z mapki a listy pod modułem nie widać.
    c'est la żizń...

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    12

    Domyślny

    Pobrałem paczkę Europy i instalowałem przez J2.5. Długo się niby instalowało i na końcu pojawił sie komunikat:
    JInstaler::Instalacja: nie można odnaleźć pliku instalacyjnego XML

    - - - Updated - - -

    Już wiem. Należy rozpakować paczkę i otworzyć (2 x klik) index. Tam jest opis.

    - - - Updated - - -

    Cytat Wysłane przez souacz Zobacz wiadomość
    Ale tak własnie jest; przed chwilą zainstalowałem i sprawdziłem; linki działaja z mapki a listy pod modułem nie widać.
    No to dalej szukam u siebie. Może jakiś komponent robi błąd...

  10. #9
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    Raczej tak, lub szablon
    c'est la żizń...

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    12

    Domyślny

    Ma ktoś z Was pomysł, jak dorobić do tego modułu wyświetlanie linków w rozwijalnej liście z suwakiem - coś na zasadzie listy <select>?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. moduł mapa polski
    przez scopy na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 16-04-2014, 12:04
  2. Szukam dodatku - Mapa polski
    przez grzelak na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post/autor: 29-10-2012, 10:56
  3. Klikalna mapa województw
    przez kasro na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 15-05-2012, 12:43
  4. Klikalna mapa województw - link do województwa.
    przez Paulo1982 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-04-2011, 16:09
  5. Mapa polski
    przez mimo na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 22-06-2010, 21:47

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •