Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: po aktualizacji do Joomla 2.5.7 są krzaki

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    237
    Punkty
    10

    Domyślny po aktualizacji do Joomla 2.5.7 są krzaki

    witam, od razu przejde do sedna spr. otóż dziś po aktualizacji joomla do 2.5.7 zrobiły mi się krzaki na stronie jak i w index.php (styl) wszystko pobrane zostało z tego adresu, http://www.joomla.pl/pobierz-joomla.html wgrane również zostało spolszczenie.
    przykład krzaka:
    http://www.emuza.com.pl/index.php/13...-crouzer-remix

    lub index.php
    Kod PHP:
    <?php

    #####################################################
    #                                                    #
    #     Copyright     =     Magnolia Design - 2012            #
    #    Author        =     Ozz                                #
    #     Website        =     http://www.magnolia-design.eu    #
    #                                                    #
    #####################################################

    defined'_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );
    $LeftMenuOn = ($this->countModules('position-4') or $this->countModules('position-5') or $this->countModules('position-7'));
    $RightMenuOn = ($this->countModules('position-6') or $this->countModules('position-8'));
    $TopNavOn = ($this->countModules('position-13'));
    $conf =& JFactory::getConfig();
    $sitename $conf->getValue('config.sitename');
    $logopath $this->baseurl '/templates/' $this->template '/images/logo.png';
    $logo $this->params->get('logo'$logopath);
    $logoimage $this->params->get('logoimage');
    $sitetitle $this->params->get('sitetitle');
    $sitedescription $this->params->get('sitedescription');
    ?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language?>" lang="<?php echo $this->language?>" >
    <head>
    <meta name="google-site-verification" content="kl4xJl-DAU_kO8Dp4EoLmS-7Zl_BmvUIMKrDsmFe_1Q" />
        <jdoc:include type="head" />
        <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/system.css" type="text/css" />
        <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/general.css" type="text/css" />
        <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template?>/css/template.css" type="text/css" />
        <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Droid+Sans:400,700' rel='stylesheet' type='text/css' />
        <script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template?>/js/sfhover.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="templates/<?php echo $this->template ?>/js/jquery.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="templates/<?php echo $this->template ?>/js/slideshow.js"></script>
        <script type="text/javascript" charset="utf-8">        
            var $j = jQuery.noConflict();             
                $j(document).ready(function(){            
                $j("#slideshow").slideshow({               
                     pauseSeconds:5,                
                     height:334,                 
                     fadeSpeed:0.5,                
                     width:681,                 
                     caption: true           
                 });        
             });    
         </script>    
    </head>
    <body>
    <body oncontextmenu="return false">
    <body onbeforeprint="document.body.style.visibility = 'hidden'; alert('Wydruk jest niedostępny!')" onafterprint="document.body.style.visibility = 'visible'">
    <body ondragstart="return false" ondrag="return false">
    <div id="wrapper">
        <!-- TopNav -->
        <?php if($TopNavOn ): ?>
        <div id="topnav_wrap">
            <div id="topnav">
                <jdoc:include type="modules" name="position-13" style="xhtml" />
            </div>
        </div>
        <?php endif; ?>
        

        <div id="header_wrap">
            <div id="header">

                <!-- Logo -->
                <div id="logo">

                <?php if ($logo && $logoimage == 1): ?>
                    <a href="<?php echo $this->baseurl ?>"><img src="<?php echo htmlspecialchars($logo); ?>"  alt="<?php echo $sitename?>" /></a>
                <?php endif; ?>
                <?php if (!$logo || $logoimage == 0): ?>

                    <?php if ($sitetitle): ?>
                        <a href="<?php echo $this->baseurl ?>"><?php echo htmlspecialchars($sitetitle); ?></a><br/>
                    <?php endif; ?>

                    <?php if ($sitedescription): ?>
                        <div class="sitedescription"><?php echo htmlspecialchars($sitedescription); ?></div>
                    <?php endif; ?>

                <?php endif; ?>

                  </div>

                <!-- Search -->
                <div id="search">        
                    <jdoc:include type="modules" name="position-0" />
                </div>
            </div>
        </div>
        
        <div id="topmenu_wrap">
            <div id="topmenu">
                <jdoc:include type="modules" name="position-1" />
            </div>
        </div>
        

        <!-- Content/Menu Wrap -->
        <div id="content-menu_wrap_bg">
        <div id="content-menu_wrap">

            <!-- Breadcrumbs -->
            <?php if ($this->countModules('position-2')): ?>
            <div id="breadcrumbs">
                <jdoc:include type="modules" name="position-2" />
            </div>
            <?php endif; ?>


            <!-- Left Menu -->
            <?php if($LeftMenuOn ): ?>
            <div id="leftmenu">
                <jdoc:include type="modules" name="position-7" style="xhtml" />
                <jdoc:include type="modules" name="position-4" style="xhtml" />
                <jdoc:include type="modules" name="position-5" style="xhtml" />
            </div>
            <?php endif; ?>


            <!-- Right Menu -->
            <?php if($RightMenuOn ): ?>
            <div id="rightmenu">
                <jdoc:include type="modules" name="position-6" style="xhtml" />
                <jdoc:include type="modules" name="position-8" style="xhtml" />
                <jdoc:include type="modules" name="position-3" style="xhtml" />
            </div>
            <?php endif; ?>

                
            <!-- Contents -->
            <?php if($LeftMenuOn AND $RightMenuOn): ?>
            <div id="content-w1">
            <?php elseif($LeftMenuOn OR $RightMenuOn): ?>
            <div id="content-w2">    
            <?php else: ?>
            <div id="content-w3">    
            <?php endif; ?>
                <jdoc:include type="message" />
                <jdoc:include type="component" />
            </div>

        </div>
        </div>


        <!-- Footer -->
        <div id="footer_wrap">
            <div id="footer">
                <jdoc:include type="modules" name="position-14" />
            </div>
        </div>    

        
        <!-- Banner/Links -->
        <div id="box_wrap">
            <div id="box1"><jdoc:include type="modules" name="position-9" style="xhtml" /></div>
            <div id="box2"><jdoc:include type="modules" name="position-10" style="xhtml" /></div>
            <div id="box3"><jdoc:include type="modules" name="position-11" style="xhtml" /></div>
        </div>
        

        <div id="push"></div>

    </div>


    <?php /* --->>>   Please support our work by leaving this copyright section intact   */ ?>
    <div id="copyright">
        &copy;<?php echo date('Y'); ?> <?php echo $sitename?> Wszelkie prawa zastrzeĹĽone. | <a href="http://www.magnolia-design.eu">Designed by Magnolia Design</a><br/>

    <?php /* <<<---   Please support our work by leaving this copyright section intact   */ ?>

    </div>    
    <center><!-- stat.4u.pl NiE KaSoWaC -->
    <a target=_top href="http://stat.4u.pl/?emuza" title="statystyki stron WWW"><img alt="stat4u" src="http://adstat.4u.pl/s4u.gif" border="0"></a>
    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    <!--
    function s4upl() { return "&amp;r=er";}
    //-->
    </script>
    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://adstat.4u.pl/s.js?emuza"></script>
    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    <!--
    s4uext=s4upl();
    document.write('<img alt="stat4u" src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/sn.cgi?i=emuza&p=0'+s4uext+'" width="1" height="1">')
    //-->
    </script>
    <noscript><img alt="stat4u" src="http://stat.4u.pl/cgi-bin/sn.cgi?i=emuza&amp;p=0&amp;r=ns" width="1" height="1"></noscript>
    <!-- stat.4u.pl KoNiEc --></center>
    </body>
    </html>

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    A co takiego "zostało pobrane z tego adresu"? Sprawdziłeś, gdzie te wszystkie adresy prowadzą?

    Twój problem ma źródło w szablonie, a nie w aktualizacji:
    Sorry, I am unable to validate this document because on line 70 it contained one or more bytes that I cannot interpret as utf-8 (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.

    The error was: utf8 "\xEA" does not map to Unicode
    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej, odblokuj podgląd źródła strony.

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    237
    Punkty
    10

    Domyślny

    Źródła strony zostały odblokowane. A co do kwesti, skąd zostały pobrane łatki aktualizujące to właśnie poniżej poodam linki:
    http://joomlacode.org/gf/download/fr...ch_Package.zip
    język:
    http://joomlacode.org/gf/download/fr...ll_2.5.7v1.zip

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    237
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, chciałbym poznać kwestie problemu? i jak go naprawić

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Sprawdziłeś, czy ten znak jest poprawnie zapisany? To jedyny "krzaczek" na stronie, a kodowanie w szablonie jest ustawione poprawnie.

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    237
    Punkty
    10

    Domyślny

    Kod PHP:
        &copy;<?php echo date('Y'); ?> <?php echo $sitename?> Wszelkie prawa zastrzeĹĽone. | <a href="http://www.magnolia-design.eu">Designed by Magnolia Design</a><br/>
    a w pliku index.php też występuje krzaczek, chociaż na stronie głównej wyświetla się w stopce poprawnie.

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Ten krzaczek pochodzi akurat z pliku indeksu, który nie został zapisany w edytorze kodu w kodowaniu UTF-8 - wyedytuj cytowany w pierwszym poście kod, popraw, zapisz w kodowaniu utf8 i krzaczka nie będzie.

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Byłoby dobrze, mój miły Panie, abyś podał informację o źródłach Twojego problemu, bo - jak widać na stronie - został naprawiony, a na pewno przyczyna nie tkwiła w aktualizacji do Joomla 2.5.7

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    06-12-2011
    Wpisy
    237
    Punkty
    10

    Domyślny

    utf8 - daję takie kodowanie przy zapisie pliku na serwerze, i na stronie widnieje te słowo bez krzaczka, lecz w pliku zapisanego na komputerze widnieje " zastrzeĹĽone " . Możliwe że inne kodowanie jest gdy właśnie go zapiszę na dysku i chcę uzyskać podgląd przez worda.

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez beRRo Zobacz wiadomość
    Możliwe że inne kodowanie jest gdy właśnie go zapiszę na dysku i chcę uzyskać podgląd przez worda.
    Co takiego?
    Jaki podgląd przez Worda?
    O czym Ty piszesz?

    I Co było przyczyną krzaczka w imieniu "Rafał"?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Dziwna ramka po aktualizacji joomla z 1.6 do 1.7.3
    przez beRRo na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 08-12-2011, 18:35
  2. Po aktualizacji wersji Joomla są błędy !
    przez beRRo na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 06-12-2011, 15:05
  3. Problem po aktualizacji Joomla 1,6,5 --> 1,7
    przez sylwekb na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post/autor: 03-08-2011, 14:35
  4. Problemy po aktualizacji Joomla! 1.6 do 1.7
    przez kacper1972 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 22-07-2011, 10:31
  5. Problem po aktualizacji joomla
    przez jkoch na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 03-02-2010, 04:58

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •