Brak polskiego w zakładce Język Treści
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Brak polskiego w zakładce Język Treści

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-09-2012
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny Brak polskiego w zakładce Język Treści

    Hej, mam Joomle 2.5.7 i kompatybilna wersje spolszczenia, w zakładkach język strony i panelu admina mam PL jako domyślny ale w zakładce Język treści mam tylko EN, nie ma wgl tam PL. ocb?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    Język treści tworzysz sam.

  4. #3
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 833
    Punkty
    1096

    Domyślny

    A po co?
    To jest opcja tylko dla witryn wielojęzycznych

  5. #4
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    Witaj @Zwiastun. Odpowiedziałem tylko koledze. Jakie pytanie, taka odpowiedz. Skoro nie ma, to musi stworzyć sobie sam. @Wiciu nie pytał o zasadność tworzenia

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 833
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Rozumiem . Ale w takich przypadkach trzeba jednak dopowiadać

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    26
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ja mam tak samo. Zaplecze i witryna - mam polski i angielski, ale w języku treści tylko angielski.
    Przy okazji mam problem taki, że w mojej witrynie polski przeplata się z angielskim (polski z treści, która wprowadzam, a angielski z opisów komponentów, nawigacji itp.), mimo, że językiem domyślnym witryny jest polski.

    Nie potrafię rozwiązać tego problemu. Może ktoś mądry i dobrze zaznajomiony z Joomla! coś doradzi?

    b.

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 833
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Napisałem Ci na PW. Doradzanie osobie poczatkującej w kwestiach, w których w ogóle nie ma i nie powinno być problemu napotyka zwykle prostą barierę. Osoba, która czyta opis problemu nie wie, co naprawdę ma na myśli osoba, która opisuje problem. Język treści nie jest Ci do niczego potrzebny, bo nie masz witryny wielojęzycznej. Potrzebne Ci jest zainstalowanie i ustawienie języka polskiego.
    Proszę o dane do zaplecza na PW, zobaczę, czy rzeczywiście jest problem i wtedy będziemy rozwiązywać. Inaczej, przyjdzie mi Cię odesłać do wiki, albo do podręcznika lub kursu.

    Przykład:
    Najpierw piszesz, że nie da się zainstalować języka polskiego, a teraz piszesz, ze masz język polski.

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    26
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie wiem tak naprawdę, co to jest "język treści" w odniesieniu do Joomla!. Gdyby był tym, co można by intuicyjnie sądzić, to byłaby nim obsługa polskich znaków w publikowanych treściach. Polskie znaki mam, więc mogłabym sądzić, że i "język treści" polski też mam. Ale napisałam, że nie mam, bo "mam" lub "nie mam" odnoszę do miejsc zaplecza, które są w określony sposób nazywane. Więc język polski niby mam, bo widnieje jako domyślny język witryny, ale nie widnieje on na liście "języka treści".

    Działam po omacku, stąd pomysł, aby doinstalować język dodatkowo (czy też jeszcze raz). Rozumiem teraz, że nie ma go na liście języków, ponieważ jest już zainstalowany. Tak?

    b.

    Ps. Dostałeś moją wiadomość prywatną?

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 833
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Problem rozwiązany. Niepotrzeebnie właczyłaś dodatek System - Filtr języków. Równocześnie istniał tylko jeden język treści - angielski. I dlatego na witryniee nie wczyytywał się język polski.

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    26
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wow! Wielkie dzięki za zaangażowanie, informację i realną pomoc!

    b.

Podobne tematy

  1. Pakiety język angielskiego i polskiego
    przez Pawcio714 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 17-02-2012, 16:05
  2. Język Treści
    przez Pita na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 16-03-2011, 20:18
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-04-2010, 17:17
  4. Brak podfolderów w zakładce Grafiki przy edycji artykułów
    przez ryzio na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-12-2006, 20:51
  5. Brak opisu dwóch okienek w zakładce Ogólne?
    przez mawir na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-11-2006, 10:59

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •