Brak polskich znaków
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Brak polskich znaków

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    10

    Domyślny Brak polskich znaków

    Mam problem z polskimi znakami w tytułach artykułów. W wszystkich innych pozycjach polskie znaki się wyświetlają. Zmieniałem na inne czcionki ale nic to zmienia, kodowanie na utf 8 też mam ustawine. Szablon też zmieniałem na inny i nic to zmieniło. Link do strony http://naszekarpaty.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 088
    Punkty
    1123

    Domyślny

    Musisz poprawić szablon - dyrektywa określająca kodowanie jest w Twoim szablonie bardzo daleko.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    10

    Domyślny

    A czy nie mógł byś mi wyjaśnić to jaśniej ponieważ jestem zielony albo podać linki gdzie mam poczytać jak to zrobić?
    Z góry dziękuje.

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 088
    Punkty
    1123

    Domyślny

    W pliku index.php w szablonie odszukaj wiersz
    <jdoc:include type="head" />
    i umieść go zaraz za znacznikiem <head>
    Więcej: np. tutaj http://wiki.joomla.pl/index.php/Pods...zablon_Joomla!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zrobiłem jak napisałeś i nic to nie dało a w linku który mi podałeś wyświetla mi się taka informacja "Na tej stronie nie ma jeszcze artykułu. Możesz wyszukać ten tytuł w treści innych stron lub przeszukać powiązane logi."

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 088
    Punkty
    1123

    Domyślny

    Link już poprawiłem.
    Możliwe, że musisz odświeżyć pamięć podręczną.
    W mojej przeglądarce nie widać krzaków

    PS znikają Ci polskie czcionki w tytułach nagłówków, możliwe, że korzystasz z fontów bez polskich czcionek
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    a jak generujesz tytuły? Nie masz czasem czegoś co zmienia Ci czcionkę? Bo na moje to ta czcionka nie ma niektórych polskich znaków. Poza tym u Ciebie tytuły są generowane jako obrazek. Więc masz jakieś rozszerzenie które Ci to robi?

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-12-2011
    Wpisy
    39
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wielkie dzięki Tomaszku83, miałeś racje miałem zainstalowany jakiś dodatek do czcionek i jak od instalowałem to wszystko się wyświetla jak należy. Również dziękuje Zwiastunowi za pomocy.
    Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    16-04-2018
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Joomla! 1.5

    Witam,

    Mam taki sam problem ze stroną www.orlas.pl - nie działa polski i niemiecki.Kodowania sprawdzone. Stronę przeniosłem z innego serwera za pomocą AkebaBackup.
    Czy ma ktoś pomysł, gdzie szukać przyczyny?

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    203
    Punkty
    56

    Domyślny

    Rozwiązanie problemu z obsługą UTF8 w Joomla 1.5 uruchomionej na nazwa.pl masz tutaj:

    http://forum.joomla.pl/showthread.ph...l=1#post373759

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

Podobne tematy

  1. Brak polskich znaków - ale brak również "krzaków"
    przez M4T na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 13-07-2011, 09:06
  2. aiContactSafe - brak polskich znaków w mailu, brak wiadomości na zapleczu
    przez Hittokirai na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 14-03-2011, 17:16
  3. brak polskich znaków w wydruku PDF
    przez zbir na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 11-12-2007, 01:27
  4. Brak polskich znaków w iJoomla Magazine
    przez jfk65 na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-06-2006, 23:27
  5. Brak Polskich znaków w szablonach!
    przez Kamil na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 19-04-2006, 12:02

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •