Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Phoca 2.8.1 nie mogę dodać zdjęć - Maximum execution time of 30 seconds exceeded

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-11-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny Phoca 2.8.1 nie mogę dodać zdjęć - Maximum execution time of 30 seconds exceeded

    Witam
    Mam taki problem z Galerią Phoca - v2.81. Joomla 1.5.15

    Galeria jest już utworzona i działała. Ale od jakiegoś czasu gdy chcę dodać zdjęcia wyskakuje komunikat:
    Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/marcin/public_html/mojastrona.pl/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 367

    Macie jakiś pomysł co może być nie tak ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz pawelSafiStudio awatar
    Dołączył
    27-09-2010
    Wpisy
    632
    Punkty
    89

    Domyślny

    Jakiej wielkości zdjęcia dodajesz i ile masz już zdjęć w galerii ? Może Twój serwer jest przeciążony ?
    "Twoja strategia jest do bani (głównie dlatego, że nie poświęcasz jej wystarczająco dużo czasu)" - Mitch Joel

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-11-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    Puki co nie umiem nawet wskazać które zdjęcia chcę dodać.
    Jak nacisnę żeby dodać wiele zdjęć to następne okienko już jest właśnie z tym błędem gdzie jeszcze nawet nie wybrałem żadnych zdjęć...

  5. #4
    Wyjadacz pawelSafiStudio awatar
    Dołączył
    27-09-2010
    Wpisy
    632
    Punkty
    89

    Domyślny

    A ile masz zdjęć w galerii ?
    Btw. nie możesz sobie zminić czasu na wykonanie skryptu w php.ini ?
    "Twoja strategia jest do bani (głównie dlatego, że nie poświęcasz jej wystarczająco dużo czasu)" - Mitch Joel

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-11-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zdjęć troszkę mam, ale to chyba nie ma znaczenia bo serwer mam na webd.pl i jeszcze mam sporo miejsca wolnego. Co do zmiany w tym plik to nie wiem czy mogę to zrobić bo z tego co czytałem tylko administrator serwera może to zmienic ...

  7. #6
    Wyjadacz pawelSafiStudio awatar
    Dołączył
    27-09-2010
    Wpisy
    632
    Punkty
    89

    Domyślny

    Ale to ile ma masz miejsca wolnego nie ma znaczenia, tylko czas reakcji na wykonanie skryptu. Nie masz dostępu do php.ini na tym serwerze? Musisz zmienić flagę max_execution_time np. na 60.
    "Twoja strategia jest do bani (głównie dlatego, że nie poświęcasz jej wystarczająco dużo czasu)" - Mitch Joel

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-11-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    No ale mam na tym samym serwerze, na tym samym koncie mam jeszcze 2 inne strony, i na nich galerie działają bez problemu, tylko na tej jednej coś się pokiełbasiło. Gdyby serwer nie wydalał to chyba na żadnje galeri by nie działało.
    Poproszę admina serwera o zmianę tego na 60 i zobaczymy

  9. #8
    Wiarus
    Dołączył
    08-01-2007
    Wpisy
    1 227
    Punkty
    70

    Domyślny

    Raczej admin nie zmieni Ci parametrów bezpieczeństwa współdzielonego serwera. Większość ustawiona jest na max. czas wykonywania skryptów = 30 s.
    Zastanów się też nad wersją Joomla, którą podałeś w pierwszym poście. Czy nie czas na aktualizację?
    Pozdrawiam Krzysiek ...:-)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-11-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie wiem czy dam rady 3 latnią stronę przenieść do nowej wersji Joomli żeby wszystko pozostało.
    Admin nie zmieni mi na więcej niż 30s.
    A zmiana na nowszą wersję to nie rozwiązanie, bo na tym samym serwerze mam jeszcze 2 inne strony, na tej samej wersji joomli, tej samej galerii i działa bez problemu...

  11. #10
    Wiarus
    Dołączył
    08-01-2007
    Wpisy
    1 227
    Punkty
    70

    Domyślny

    Nie chodziło mi o przejście na nowsza wersję Joomla, ale aktualizację tej co masz z wersji 1.5.15 do najnowszej wersji...aktualnie 1.5.26. Zacznij od tego.
    Pozdrawiam Krzysiek ...:-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in
    przez strona na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post/autor: 16-02-2013, 13:20
  2. Nie mogę dodać zdjęć do galerii!
    przez spookypld na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 14-03-2012, 21:46
  3. problem z instalacją rozszerzenia: Fatal error: Maximum execution time
    przez rogalic na forum Instalacja rozszerzeń
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 26-04-2010, 15:01
  4. Fatal error: Maximum execution time....
    przez szmidt344 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 22-11-2008, 14:21
  5. Problem typu Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded
    przez LordRobert1 na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 26-10-2007, 23:03

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •