Phoca Gallery problem z Slimbox
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Phoca Gallery problem z Slimbox

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2010
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny Phoca Gallery problem z Slimbox

    Witam,
    Mam taki problem gdy w opcjach phoca gallery ustawiam Ustawienia widoku szczegółów -> okno szczegółów na slimbox
    to nie wyświetla mi zdjęcia tak jak powinno tylko wyświetla się samo zdjęcie bez żadnych efektów nie można przejść do następnych.
    Jak zmienię np na shadowbox to wszystko działa jak powinno a mi akurat zależy na slimbox.
    Miał z tym ktoś problem.
    Zmieniałem nawet w konfiguracji witryny "wyłącz adresy z przyrostkiem" ale to też nie pomogło a wiem że kiedyś właśnie z tym był problem.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec Dziudek awatar
    Dołączył
    17-10-2012
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    342
    Punkty
    60

    Domyślny

    Witam,

    Jeżeli dzieje się tak jak opisano to oznacza to problem z konfliktem skryptów - czy po włączeniu slimbox-a konsola JavaScript coś zwraca?

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2010
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Właśnie w slimbox-ie javascript wogóle się nie uruchamia. Wyświetla się czyste zdjęcie jpg

  5. #4
    Bywalec Dziudek awatar
    Dołączył
    17-10-2012
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    342
    Punkty
    60

    Domyślny

    Domyślam się ;) Ale chodzi mi o to czy w konsoli JavaScript na stronie gdzie są zdjęcia, pojawia się jakaś informacja o błędzie - bo pewnie coś się pojawia i to pozwoli stwierdzić, gdzie leży problem.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2010
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie pojawia się żaden błąd na stronie po nacisnięciu miniaturki pojawia się samo zdjęcie jpg. Wydaje mi się że to będzie problem podwójnego ładowania bibliotek js.
    Pewnie któryś z dodatków też używa bibliotek js a phoca uruchamia jeszcze swój. tylko to jest dziwne że jak zmienię na np. shadowbox to wszystko działa.

  7. #6
    Bywalec Dziudek awatar
    Dołączył
    17-10-2012
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    342
    Punkty
    60

    Domyślny

    Można prosić o link do strony z problemem? Rzuciłbym na to swoim okiem, bez tego możemy tylko sobie gdybać.

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2010
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    http://sat249.europa.host247.pl/jomla2.5/galeria
    Strona jest w trakcie budowy dane przenoszone z jomla 1.5

  9. #8
    Bywalec Dziudek awatar
    Dołączył
    17-10-2012
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    342
    Punkty
    60

    Domyślny

    Konsola mówi, że:
    Kod:
    Czyli problem leży w kodzie Slimbox'a - podejrzewam, że obiekt nie został ubrany w klasę Element, ale ciężko będzie coś więcej stwierdzić bo kod jest skompresowany.

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2010
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziudek a teraz mógłbyś sprawdzić wyłączyłem kompresowanie stron.

  11. #10
    Bywalec Dziudek awatar
    Dołączył
    17-10-2012
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    342
    Punkty
    60

    Domyślny

    Niestety skrypt slimboxa jest skompresowany sam w sobie: http://sat249.europa.host247.pl/joml...box/slimbox.js

    - - - Updated - - -

    Tak swoją drogą patrząc na stronę slimbox:
    Kod:
    Slimbox 1.71 for mootools 1.2.5 is also compatible with Firefox 1.5, Safari 2 and Google Chrome 1-3.
    to może być problem bo Joomla! używa MooTools w wersji 1.4.* co samo w sobie może prowadzić do problemów z kompatybilnością.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. SIGE - Simple Image Gallery - Slimbox - Za duży obraz
    przez _chris- na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 22-04-2013, 00:15
  2. Phoca Gallery - problem
    przez swistakx na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-08-2012, 21:50
  3. Phoca gallery - Phoca Gallery Image Module i dodwanie przez userow
    przez Watt na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 25-01-2010, 18:31
  4. Problem z Phoca Gallery
    przez kalafiorpl na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 20-01-2010, 21:15
  5. Phoca Gallery - Problem.. :(
    przez Tacyt na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 15-12-2009, 08:53

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •