Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Błąd połączenia SSL

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    20-12-2012
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny Błąd połączenia SSL

    Mam następujący problem.
    Zrobiłem Joomli Update z 2.5.3 na 2.5.8 i po tej akcji mam problem z zalogowaniem do ADMINKI.

    Na stronę wpuszcza bez problemu ale w momencie logowania wyrzuca mi informację:
    "Błąd połączenia SSL
    Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia z serwerem. To może być problem z serwerem lub wymagany jest certyfikat uwierzytelniania klienta, którego nie masz.
    Błąd 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): Błąd protokołu SSL."


    Poproszę o jakieś wskazówki.






  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 141
    Punkty
    157

    Domyślny

    a logowanie bez SSL-a?

  4. #3
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    5 495
    Punkty
    347

    Domyślny

    Przepraszam - a kto włączył ssl zaplecza?
    http://pracowniastronwww.pl
    Assiduus usus uni rei deditus et ingenium et artem saepe vincit.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    20-12-2012
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tomaszek
    Poproszę o szczegóły
    Gall
    Wydaje mi się, że to przez update

    - - - Updated - - -

    Tomaszek już wiem o co chodzi. Https automatycznie mi wchodzi i nie ma mozliwości przez http.

    - - - Updated - - -

    Więc pytanie chyba powinno być takie:
    Gdzie wyłaczyć ssl zaplecza?

  6. #5
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 141
    Punkty
    157

    Domyślny

    o ile mnie pamięć nie myli to w pliku konfiguracyjnym witryny. I samo przez update raczej się to nie zrobiło

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    20-12-2012
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    w pliku configuration.php
    jest pozycja
    public $force_ssl = '0';
    zmieniałem to na 1 i nic ni pomogło.
    Prawdopodobnie gdzies indziej jest plik do zaplecza, ale przeklikałem foldery i nic mi nie przyszło do głowy.

  8. #7
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 141
    Punkty
    157

    Domyślny

    force_ssl ma być 0. Czy używasz jakiegoś dodatku do logowania/uwierzytelniania/szyfrowania itp... ?? Jak logowałeś się wcześniej? Po http czy https?

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    20-12-2012
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    force_ssl mam na 0, na 1 zmieniłem na moment, aby sprawdzić czy to jest to.
    Jeżeli zaś chodzi o logowanie to nawet nie zwracałem na to uwagi bo wchodziło bez problemu.
    Sprawdziłem w historii przegladarki i wychodzi, że bez "S".
    Dodatków nie używam, ale dziś instalowałem moduł formularza "aicontact", więc może to tego wina.

  10. #9
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    5 495
    Punkty
    347

    Domyślny

    @Teofil - jeżeli witryna nie jest dla NATO to może daj link do strony
    http://pracowniastronwww.pl
    Assiduus usus uni rei deditus et ingenium et artem saepe vincit.

  11. #10
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 141
    Punkty
    157

    Domyślny

    raczej mało prawdopodobne że to wina aicontactsafe.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Jakiś błąd połączenia z bazą danych
    przez morphic na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-09-2010, 16:04
  2. Błąd połączenia z serwerem
    przez adalbert na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 10-01-2009, 21:43
  3. Błąd połączenia z serwerem bazy danych
    przez wronahau na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 07-06-2008, 15:13
  4. Błąd połączenia z bazą
    przez llukasz na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 07-11-2007, 13:22
  5. Błąd połączenia z bazą
    przez llukasz na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-07-2007, 15:09

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •