Aktualizacja Joomla 1.5.26 do 2.5 bądź 3.0 - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 30 z 30

Temat: Aktualizacja Joomla 1.5.26 do 2.5 bądź 3.0

  1. #21
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 292
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Kolego @rgal: jeśli chcesz uzyskać pomoc, bądź łaskaw współpracować z osobami, które próbują Ci pomóc. Jeśli masz zamiar irytować swoimi "laickimi mądrościami", pomyliłeś fora.
    jUpgrade aktualizuje Joomla do wersji 2.5. Owszem, swego czasu umożliwiał, ale obecnie nie umożliwia aktualizacji do wersji 1.6 czy 1.7.

    Powtórzę zatem, albo współpracuj, albo żegnaj. Łaski nikomu tutaj nie robisz.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Debiutant
    Dołączył
    22-01-2014
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    to z innej beczki, widocznie mam stary jupgrade jak i jupgradepro, stąd trzeba było kolejno paczki wgrywać.
    skąd można pobrać najnowsze wersje jak linki z http://wiki.joomla.pl/Migracja_Joomla_1.5_do_Joomla_2.5 czyli http://matware.com.ar nie działają ?

    po wgraniu redmigrator wywaliło błąd
    Fatal error: Cannot redeclare class JRESTMessage in /homez.232/rgalaovw/lotnictwo/plugins/system/jupgrade/rest.php on line 24

  4. #23
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 292
    Punkty
    1133

    Domyślny

    W tym momencie niewiele poradzę - poczekaj do jutra, może autor naprawi stronę. Jak widać, coś się posypało. Jeśli nie będzie jutro, podaj na PW adres email, to Ci podeślę oba pakiety.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  5. #24
    Debiutant
    Dołączył
    10-06-2014
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Panowie, powoli mnie zaczyna cholera brać z tą migracją z joomli. Opisze pokródce co robiłem i może któryś z kolegów pomoże mi, w rozwiązaniu problemu. Mam niestety wersje joomli 1.5.24, chciałem ją zaktualizować do najnowszej możliwej wersji, jubgrate nie działa, zaczyna się proces migracji i staje ( co najgorsze, niby się instaluje, ale nie ma możliwości konfiguracji, co jest bardzo dziwne, nie przebiega to w taki sposób w jaki widać np. na filmikach na yt), oczywiście wchodzę w dodatki i włanczam je, żeby nie było , od tygodnia różnymi sposobami kąbinowałem, żeby jakoś to przebrnąć, chciażby zmieniająć wersje xampa z 1.8.3 na niższą 1.7.4 bez skutecznie, jubgratepro, nie chce się zainstalować na stronce, wywala błąd przy instalacji, że nie ma pakietu instalacyjnego, bądz archiwum jest podwujnie spakowane. Pruby przejścia z np 1.5.24 na wersje 1.5.26 też mi nie wychodzą, ściągnałem łatki ze strony i dalej nie chce się joomla podnieść do wersji 1.5.26 ( bo obstawiałem ten problem, dlaczego nie chciał wstać jubgratepro), kąbinowanie cpanelem no cóż, to narzędzie linuksowe, a mi nerwów szkoda by stawiać w VitualBoxe linuksa, stawiania tam xampa i kąbionowania ze stronką.

  6. #25
    Wyjadacz Winnetou awatar
    Dołączył
    16-12-2008
    Skąd
    Olkusz
    Wpisy
    778
    Punkty
    89

    Domyślny

    Odpuść sobie i zleć to po prostu komuś doświadczonemu bo migracja to nie jest zajęcie dla nowicjuszy.
    Winnetou
    www.joomla-overview.eu
    Przydała się podpowiedź?, zrewanżuj się dodając punkcik - - ↓

  7. #26
    Debiutant
    Dołączył
    10-06-2014
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    dlaczego? albo to forum i możecie pomóc, jeśli chcecie, albo nie, ja się nie poddam, w ostateczności od podstaw postawie strone i ręcznie przepisze wszystko, tylko że zajmnie to miesiąc, łatwiej byłoby kolego Winnetou, o jakąś konstruktywną pomoc, czemu się sypie jubgrate, albo jaka jest przyczyna że nie moge zainstalować na localhoscie jubratepro, czy to wina wersji joomli (1.5.24, czy może tego że kożystam z FF z adblockem, moze zmiana na IE pomoże), może się ktoś spotkał z tym problemem i może ma chęć pomóc, bo grzebie się w forach i jak na razie nie znalazłem rozwiązania. Jestem nowiciuszem, ale chyba każdy kiedyś zaczynał. Skoro nie umiesz nowicjuszowi w czymś tak prostym jak aktualizacja pomóc, znajdz inny temat w którym jesteś dobry i i tam doradzaj, bo takie rady jak odpuść sobie i zostaw to profesjonalistom... no chyba że pomyliłem fora i na tym polega tu pomoc.

  8. #27
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 753
    Punkty
    211

    Domyślny

    @komatsu my nie piszemy dodatków no może nie wszyscy ;) jak masz problem jupgrade to udaj się tam na forum po pomoc. Forum joomla nie jest forum wszechwiedzącym miej to na uwadze. Czas poświęcamy za friko nie raz supportując dodatki płatne. Wrzuć na luz i użyj też swojego intelektu do rozwiązywania problemów. Nikt Ci gotowych rozwiązań pod nos podstawiać nie będzie.
    A jeśli masz problem ze zwykła aktualizacją pod wersji to naprawdę nie jest nasz problem a nie mamy kryształowej kuli aby widzieć co robisz źle.
    3 Strony odpowiedzi to nie jest chyba mało z naszej strony.
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  9. #28
    Debiutant
    Dołączył
    10-06-2014
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak, tylko spotykam problemy, które niestety nie są opisane na forum, są podobne, ale troszke się różnią,aczkolwiek moze ktoś się spotkał z podobnym, obszedłem problem z instalacją jubgratepro, aczkolwiek nie widzę go w komponentach jako jUpgradepro, tylko jako zwykłe jUpgrade, nie ma go dodatkowo w komponentach, pomimo że w roższeżeniach i modułach zaznaczyłem, żeby był włączony, dodatkowo po instalacji wyświetla się komunikat: Creating default object from empty value in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\osp\administrator\components\co m_plugins\views\plugin\tmpl\form.php on line 21



    wiem że słabo opisuje problem, ale sama migracja z joomli 1.5.24 do wyższych nie należy do łatwych, jak idzie to idzie, jak się sypie to po całości, co zrobić, mam usiąść i płakać? Jeśli możecie to pomóżcie, nie oczekuje od was gotowego rozwiązania, ale chociaż porady co szukać i ewentualne co mogę źle robić, błędy z czegoś wynikają, może coś mam poprzestawiane w xampie, albo w przeglądarce, albo tak jak wcześniej było pomogła aktualizacja javy, prubowałem , sprubuje jeszcze raz przejść wszystko, moze za którym razem załapie.

  10. #29
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 753
    Punkty
    211

    Domyślny

    Po pierwsze jUpgrade to nie jest już jupgrade tylko redmigrator nadal jest FREE ale w podstawowej wersji przenosi tylko content jak dobrze pamiętam. Za każda inna funkcjonalność trzeba zapłacić w postaci pluginów do redmigratora.
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  11. #30
    Debiutant
    Dołączył
    10-06-2014
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    ufff, poszło rozwiązaniem, nie wiem co było, ale naprzemian kiklukrotnie instalowałem następujące instalki jupgrade:
    plg_jupgradepro-restful-3.3.0-j1.5
    plg_jupgradepro-restful-3.3.0-j2.5-j3
    com_jupgrade-2.5.2
    pomimo że się nie pokazała możliwość konfiguracji jubgrade, migracja za pierwszym razem wysypała się na :
    'Migrating undefined'
    rozwiązanie ze strony http://ogri.me/en/web-development/65...erring-content

    w pełni naprawił problem, po ponownym uruchomieniu migracji ( bez czyszczenia folderu /tmp) i po kilku minutach udało sięi cieszę się z joomli 2.5.6
    dziękuje za motywacje i za każdą cenną rade, rozwiązanie zostawię, może komuś się kiedyś przyda.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Aktualizacja Joomla z 1.5.26 do 1.6 prz JUpgrade
    przez vwbigfan na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 03-04-2013, 19:57
  2. Zapytanie o moduł bądź komponent
    przez Eprzyjazn na forum CB i Joomsocial
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-10-2012, 07:14
  3. Grafika otwierana z linku bądź innej miniatury
    przez NNN na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 16-01-2012, 14:44
  4. dodanie artykułu do lewej będź prawej kolumny
    przez rox11 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 16-03-2009, 19:34

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •