COŚ tam siedzi .. :/
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: COŚ tam siedzi .. :/

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    14-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny COŚ tam siedzi .. :/

    Witam!
    Mam problem, nie mogę znaleźć gdzie i co usunąć by odblokować warstwę tekstową z prawej strony ..
    http://www.crystalmountain.pl/index....d=94&Itemid=28
    tak jak widać w przykładowym tekście litery dochodzą do tego miejsca i przeskakują linijkę niżej..
    mam odcięta prawą stronę i blokuje mi to dalszą pracę.
    Proszę o pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    w pliku template.css masz ustawioną wartość:
    div#maincolumn_full {
    width: 680px;
    zmien na większą wartość

    ps. tak na marginesie nie buduje się już nowych witryn na Joomla 1.5 to stara linia, która już nie ma wsparcia.
    Joomla User Group Podlasie - Zapraszam na FanPage<script src="http://connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"></script>
    <fb:like href="https://www.facebook.com/JUGPodlasie" show_faces="true" width="450"></fb:like>

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-12-2009
    Wpisy
    98
    Punkty
    9

    Domyślny

    div#maincolumn_full {



    • float: left;
    • width: 680px;<-tu jest Twój problem
    • margin: 7px 0px 0;
    • padding: 10px 0 0 0px;

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    14-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    super elegancko i banalnie proste a jeszcze może ktoś pomoże dlaczego nie działa mi wyśrodkowywanie? wpisuje w kod html, używam ikonek i nic, ciaglę wszystko z lewej strony :/

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-12-2009
    Wpisy
    98
    Punkty
    9

    Domyślny

    Tak z ciekawości, co 'wpisujesz w kod html' i jakich 'ikonek' używasz?

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    14-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    przed tabela wpisuje <center> i nie ma reakcji, gdy ponownie otwieram html ten center znika, a stosuje ikonke "wysrodkuj" .. tak na logike..
    w edytorze tiny uzywając ikonek wysrodkuj jest efekt widoczny, ale na stronie juz nie.

    - - - Updated - - -

    gdy zrobie tabele i wstawiam tekst jest on wysrodkowany, tak sobie bede radzić, nie zawracam głowy, pozdrawia i dzieki za pomoc!

Podobne tematy

  1. Gdzie to siedzi ? (link1, link2) w joomli ?
    przez djgobo na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 31-01-2012, 21:35
  2. Problem z usunięciem przycisku Home--->Coś tam
    przez damsaw na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 28-10-2009, 21:42
  3. Usuwanie czegos tam XD
    przez winrir na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-06-2007, 14:37
  4. Jak tam umieścic baner ?
    przez s1ntex na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-08-2006, 14:05

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •