Zaplecze joomla na innej subdomenie
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 18

Temat: Zaplecze joomla na innej subdomenie

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-11-2012
    Skąd
    Leszno
    Wpisy
    12
    Punkty
    8

    Domyślny Zaplecze joomla na innej subdomenie

    Witam
    Mam pytanie jak zrobić przeniesienie zaplecza na inną subdomeną tzn.

    orginalnie wygląda to tak.

    "mojadomena.pl/administrator"

    a ja chciałbym zrobić w taki sposub ze np zaplecze administratora będzie wygloądało tak.

    "zaplecze.mojadomena.pl"

    z góry dziękuję za pomoc

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec starko awatar
    Dołączył
    06-03-2012
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    121
    Punkty
    8

    Domyślny

    Zrób przekierowanie w ustawieniach domeny
    Świadomość, że ktoś może umieć lepiej daje szansę być lepszym
    http://www.issem.com.pl

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-11-2012
    Skąd
    Leszno
    Wpisy
    12
    Punkty
    8

    Domyślny

    Obawiam się ze samo przekierowanie to za mało.
    wiem ze muszę wyprowadzić równierz nowe ścierzki w htacces ale nie mam pojącia jak to zrobić

  5. #4
    Bywalec starko awatar
    Dołączył
    06-03-2012
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    121
    Punkty
    8

    Domyślny

    Nie no u mnie śmiga. Właśnie sprawdziłem
    Świadomość, że ktoś może umieć lepiej daje szansę być lepszym
    http://www.issem.com.pl

  6. #5
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    Przepraszam że się wtrącam, ale jaka jest idea takich działań ?
    Joomla User Group Podlasie - Zapraszam na FanPage<script src="http://connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"></script>
    <fb:like href="https://www.facebook.com/JUGPodlasie" show_faces="true" width="450"></fb:like>

  7. #6
    Bywalec ugly kid joe awatar
    Dołączył
    09-11-2012
    Skąd
    C:\WINDOWS\Wirusy i Trojany
    Wpisy
    342
    Punkty
    18

    Domyślny

    jest bardziej jessy i pro
    moje nowe alter ego

  8. #7
    Bywalec starko awatar
    Dołączył
    06-03-2012
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    121
    Punkty
    8

    Domyślny

    pyziak - ktoś chce takie ułatwienie to po prostu pyta. Gdzie ma to robić jak nie na forum?
    Świadomość, że ktoś może umieć lepiej daje szansę być lepszym
    http://www.issem.com.pl

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-11-2012
    Skąd
    Leszno
    Wpisy
    12
    Punkty
    8

    Domyślny

    niestety samo przekierowanie nic nie dało bo co z tego ze przekieruję domenę na inną jak na niej jest brak katalogu administrator.
    a jeśli chodzi o kwestię po co
    to odpisuję ze względów bezpieczeństwa

  10. #9
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    Pytałem autora wątku, ale to nie ktoś chce, tylko dlaczego ktoś tak chce i jak wspomniałem wcześniej bardzo mnie to interesuje, bo może się okazać że chciałby ukryć ( zmienić na niestandardowy) adres do zaplecza, co w przypadku twojej odpowiedz jak wiesz nie zadziała, albo chce być bardziej jessy i pro ( jak napisał @ugly kid joe) i wtedy ma to uzasadnienie.

    -edit--
    Cytat Wysłane przez hodowlakoni Zobacz wiadomość
    to odpisuję ze względów bezpieczeństwa
    możesz rozwinąć ten skrót myślowy ?
    Joomla User Group Podlasie - Zapraszam na FanPage<script src="http://connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"></script>
    <fb:like href="https://www.facebook.com/JUGPodlasie" show_faces="true" width="450"></fb:like>

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-11-2012
    Skąd
    Leszno
    Wpisy
    12
    Punkty
    8

    Domyślny

    zawyczaj starzy joomlowicze znają system dostępu do panelu root w joomla budowie.
    Ja chcąc ukryć foldery administrator na innej subdomenie mam zamiar troszkę zmylić hakerów i utrudnić im działania niepożądane.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Joomla 2.5.1 na WAMP | localhost na innej partycji
    przez kkbb na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 22-03-2012, 16:22
  2. joomla na subdomenie
    przez rikiicsd na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 04-12-2010, 20:19
  3. Joomla na subdomenie-błędy
    przez bosopopiasq na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-09-2010, 13:18
  4. joomla wyszukiwarka oparta na innej wyszukiwarce
    przez irek1983 na forum Różne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-03-2010, 10:24
  5. Kunena na subdomenie
    przez pkubicki na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-02-2010, 08:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •