kod html na stronie głównej
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: kod html na stronie głównej

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    06-05-2012
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny kod html na stronie głównej

    cześć,
    muszę ze strony głównej witryny usunąć jeden wiersz w HTML'u, jak to zrobić?
    Gdzie szukać w "zapleczu" tego kodu?

    pozdrawiam
    k)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    W kodzie?
    W treści opublikowanych materiałów?
    W Internecie?
    W książce do informatyki?
    Jak sadzisz, na jakiej podstawie można by Ci udzielić odpowiedzi?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    06-05-2012
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    no cóż może sądziłem że jak napiszę że na stronie głównej witryny to będzie zrozumiała ale chyba się myliłem
    Niestety znam się na poligrafii a nie na tworzeniu stron więc pewnie wyraziłem się nieprecyzyjnie.
    Więc od nowa:

    Mam problem ze strona internetową i pomoc techniczna z home.pl poradziła po obejrzeniu źródła strony aby wyrzucił taki jej wiersz
    <script type="text/javascript" src="http://amalker.com/modules/mod_mtili...mod_mtiline.js"></script>
    niestety nie wiem gdzie go szukać w joomli.
    Mam nadzieję że teraz precyzyjniej się wyraziłem

    pozdrawiam
    k)

  5. #4
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    Z tego co Mi się wydaje to masz zainstalowany jakiś moduł Iline (MT Information Line) odinstalowanie go spowoduje usunięcie tego wpisu, nie wiem co to za moduł i nie wiem dlaczego ta linia kodu Ci przeszkadza, ale co do porad z Home.pl to mam wyrobione zdanie i jest bardzo negatywne.
    Joomla User Group Podlasie - Zapraszam na FanPage<script src="http://connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"></script>
    <fb:like href="https://www.facebook.com/JUGPodlasie" show_faces="true" width="450"></fb:like>

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    06-05-2012
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    jeżeli w wyszukiwarce google wpiszesz Amalker Okrzei to wyskakują trzy linki do mojej strony
    i każdy z tych linków przekierowuje do strony typu http://ad.age3d.net/ad.php?uid=203
    I w home powiedziano mi że wg logów ktoś z Teksasu na początku lutego mi się włamał
    i że właśnie ta linia kodu może u mnie mieszać.

    - - - Updated - - -

    faktycznie to nie jest to
    ten kod odpowiada za ten przesuwający się tekst na dole

  7. #6
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    Powiem tak jeżeli miałeś włamanie to pewne procedury, które trzeba zastosować a kasowanie jakiejś linijki kodu, która nie przejawia znamion kodu złośliwego a tak na marginesie to:

    web site: amalker.com
    status: Verified Clean
    web trust: Not Blacklisted
    warn: Joomla version outdated: Upgrade required.

    Security report (Warnings found):
    check Blacklisted: No
    error Outdated software: Yes
    check Malware: No
    check Malicious javascript: No
    check Malicious iFrames: No
    check Drive-By Downloads: No
    check Anomaly detection: No
    check IE-only attacks: No
    check Suspicious redirections: No
    check Spam: No
    Joomla User Group Podlasie - Zapraszam na FanPage<script src="http://connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"></script>
    <fb:like href="https://www.facebook.com/JUGPodlasie" show_faces="true" width="450"></fb:like>

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    06-05-2012
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    z tego wynika że mam starą wersję joomli
    i że na razie cała reszta jest w porządku
    Co nie zmienia faktu że mam problem.
    Pytanie czy możesz mi pomóc uporać się z tym problemem?
    I ile mnie by to kosztowało?
    I drugie pytanie za ile mógł byś mi wykonać instalację joomli?

Podobne tematy

  1. Jak wstawić kod HTML na stronie głównej
    przez czikiaj1 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 22-08-2012, 13:39
  2. Kod php na stronie głównej
    przez Adam-240 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 28-02-2011, 19:26
  3. inny kod w head na głównej i inny na pozostałych
    przez an00sia na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 14-02-2009, 15:41
  4. Grafika na głównej stronie
    przez macabra2323 na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 24-02-2008, 16:49
  5. brak artykułów na stronie głównej (brak strony głównej)
    przez nerhaa na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 05-03-2007, 15:27

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •