Brak połączenia z bazą danych: "[ nazwa bazy danych]" !!!!
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Brak połączenia z bazą danych: "[ nazwa bazy danych]" !!!!

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-07-2011
    Wpisy
    35
    Punkty
    10

    Domyślny Brak połączenia z bazą danych: "[ nazwa bazy danych]" !!!!

    "Brak połšczenia z bazš danych: "[nazwa bazy danych]" !!!!" taki komunikat pokazuje się na mojej stronie, proszę o pomoc.
    Nic nie było zmieniane chyba od roku czasu jedynie artykuły.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 900
    Punkty
    229

    Domyślny

    Moze srodowisko serwera sie zmienilo. Porownaj takze plik configuration.php z Twojej strony z plikiem z czystej instalacji Joomla!
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-07-2011
    Wpisy
    35
    Punkty
    10

    Domyślny

    "Bazami danych zarządzają Państwo w Panelu serwera/Bazy danych tam można utworzyć nowego użytkownika i hasło do bazy a następnie przypisać go do bazy danych. Te dane trzeba następnie zmienić w pliku konfiguracyjnym skryptu." dostałem taka odpowiedź.. czyli mam zrobić nowa bazę nowego użytkownika i przerzucić wszystko do nowej bazy ze starej ?

  6. #5
    Przeglądacz ar4 awatar
    Dołączył
    08-01-2010
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    70
    Punkty
    10

    Domyślny

    Przenosiny Joomla na nowy serwer były wałkowane tyle razy... Poszukaj w pomocy joomla...

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 264
    Punkty
    1128

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez cichy791 Zobacz wiadomość
    ostałem taka odpowiedź.. czyli mam zrobić nowa bazę nowego użytkownika i przerzucić wszystko do nowej bazy ze starej ?
    Masz, niestety, dwie możliwości:
    a) albo doczytasz w poradnikach
    b) albo zlecisz wykonanie tej pracy
    Bo z cytatu wynika, że niezbyt rozumiesz, o co tutaj chodzi, a komunikat od administratora serwera jest jednoznaczny.
    Jeśli nic, jak twierdzisz, nie było zmieniane od roku, to przypuszczenie i rada @bazyla sa w pelni uzasadnione.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Podobne tematy

  1. Jakiś błąd połączenia z bazą danych
    przez morphic na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-09-2010, 16:04
  2. Funkcje połączenia z bazą danych w Joomla
    przez archon_1 na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 10-02-2010, 15:05
  3. Brak połączenia z bazą danych
    przez james.bien na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 16-03-2009, 22:12
  4. Błąd połączenia z serwerem bazy danych
    przez wronahau na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 07-06-2008, 15:13
  5. Brak połączenia z bazą danych
    przez akaterin na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-01-2008, 22:15

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •