Błędy lokalnej kopii zapasowej - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 15 z 15

Temat: Błędy lokalnej kopii zapasowej

  1. #11
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny

    JAMP nie działa, okres testowy mi już przeleciał jakiś czas temu a plik .htaccess mam właśnie z jego archwium z wersji free.
    Też właśnie myślałem nad kombinacją na XP bo nie mam już pomysłu co jest nie halo a nie będę robił reinstalki z tego powodu.
    Tak czy siak, dziękuję za pomoc z dotychczasowym problemem.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Jeszcze jedno:
    Dlaczego umieszczasz witrynę w głównym katalogu dokumentów (/httpd?)
    Na lokalnym serwerze testowym w głównym katalogu tworzymy odrębny podkatalog i w nim odtwarzamy witrynę. Witrynę taką wywołujemy z adresu http:// localhost/nazwa_katalogu
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #13
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny

    Zawsze tak testowałem www i jakoś nie miałem z tym problemów, do dziś. Migracji nie robiłem więc będzie to metodą prób i błędów dlatego działam na kopii.
    WebServ ma opcję tzw. kont, biorąc pod uwagę Twój wpis sugerujesz aby utworzyć kopię witryny na jednym a takich kont
    Kod:
    P:\WebServ\httpd-users\J1.5
    czy po prostu
    Kod:
    P:\WebServ\httpd\J1.5
    będzie lepszym rozwiązaniem wg. Ciebie ? Bo dla mnie różnica żadna.

  5. #14
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Nie używam WerbServ, więc nie poradzę. Nazwy katalogu - nie używam kropek, choć nie zauważyłem, żeby były jakieś problemy, gdy kropa jest.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #15
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny

    Testowane na XP x86 i to samo. Przywróciłem z kopii witryny, serwer dla odmiany XAMPP, i to samo - localhost -> adres www. Jak ktoś będzie miał patent co jest nie halo proszę o info.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Przywracanie kopii zapasowej Akeeba Backup
    przez lumonix na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 04-06-2018, 17:47
  2. Akeba przerywa wykonywanie kopii zapasowej
    przez Pi0tR na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-02-2013, 14:42
  3. Problem z instalacją kopii zapasowej strony
    przez qiub3 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 09-11-2012, 15:04
  4. Problem z wczytaniem kopii zapasowej akeeba backup
    przez 88milion na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-01-2011, 21:11
  5. Podczas tworzenia kopii zapasowej bazy danych wystąpiło kilka błędów
    przez m-a-s na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 18:44

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •