Błędy lokalnej kopii zapasowej
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Błędy lokalnej kopii zapasowej

  1. #1
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny Błędy lokalnej kopii zapasowej

    Witam. Przykładam się do migracji do J2.5. lecz mam problem aby poprawnie odtworzyć witrynę do testów na serwerze lokalnym.
    No więc spakowałem stronę Akebą, przywróciłem kickstatem na serwerze lokalnym (WebServ) i zaczynają się cyrki.
    Po wpisaniu localhost przekierowuje mnie na stronę www.adresmojejwitryny.pl (3 przeglądarki, na każdej to samo). Po zalogowaniu na zaplecze widzę takie cuda zaplecze.jpg

    Menu nie działa wcale, w sensie nie wysuwa się.

    Co zrobiłem :
    • Czyściłem pamięć DNS + cache/pamięć podręczną przeglądarek w systemie Windowsie
    • W katalogu witryny na localhost dałem czysty plik .htacces
    • Podmieniłem plik hosts w systemie na czysty
    • w pliku configuration.php mam wpisy

    Kod:
    var $host = 'localhost';
    var $live_site = 'localhost';
    • Przeglądałem bazę by podmienić adres witryny na localhost jak to gdzieś wyczytałem na forum ale lipa, dalej to samo. Edycję wykonałem w notatniku. Import bazy, zamień X na Y i zamień wszystko.


    Co dalej ? Ktoś ma jakiś pomysł ? Bo u mnie już ich brak.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    22-03-2012
    Wpisy
    68
    Punkty
    20

    Domyślny

    zainstaluj xampp,jak dla mnie jest bardziej przyjazny,nie miałem z nim problemów co do przerabiania stron i importowania baz danych.
    Berondo

  4. #3
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny

    Nie ma znaczenia jakiego programu użyję. Problem ten sam.

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    22-03-2012
    Wpisy
    68
    Punkty
    20

    Domyślny

    Jest jedna metoda podstawowa,jeśli nie wiesz co jest grane z przeglądarką,oprogramowaniem,odinstaluj przeglądarki programy co wirtualnych serwerów.
    Zainstaluj Revo Uninstaller odinstaluj nim przeglądarki i niepotrzebne oprogramowanie, ustaw opcje folderów na widoczne plilki(które są niewidoczne) resztę wyczyść ręcznie
    potem zainstaluj ccleaner przeskanuj i uruchom go,oczyśc nim pliki,przeskanuj wpisy rejestrów nim,uruchom komputer od nowa i zainstaluj ponownie xampp i przeglądarki.
    Berondo

  6. #5
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny

    Wybacz ale nie mam problemów z programami lecz J!, a jeszcze konkretniej jej kopią zapasową.
    To co piszesz to bzdury, co ma odinstalowanie programów do kopii J! która nie widzi grafik itp. ? Kombinowałem z różnymi serwerami, przeglądarkami, ustawieniami, wersjami PHP, MySQL itd...
    Aby nie było. Znam się dobrze na systemie Windows, bo to moja praca, więc za tego pokroju porady bardzo dziękuję - nie skorzystam. Sprawdzałem konfigurację, wszystko w serwerach jest ok. Jak dla mnie problem leży gdzieś w ustawieniach po przywróceniu kopii, pytanie tylko gdzie.

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Kod PHP:
    var $live_site 'localhost'
    Do czego Ci niby ma służyć ten wpis?
    zostaw
    Kod PHP:
    var $live_site ''
    Jakim cudem przekierowuje Cię na www .... itd, skoro strona jest odtworzona na lokalnym serwerze testowym? Nie bardzo rozumiem.
    PS W bazie danych Joomla nie przechowuje konfiguracji globalnej, a wiec np. adresu witryny
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny

    Wpisałem bo znalazłem jedną z podpowiedzi na forum aby uzupełnić ten wpis. Co do przekierowana to dobre pytanie. Klepię w przeglądarce localhost bądź localhost/index.php i lecę na stronę www na serwerze. System to Windows 7 x64 ale nie ma to znaczenia, localhost to localhost, bez względu na system. Błąd z plikiem HOSTS wykluczyłem, DNSy (pamięć podręczną) wyczyściłem, cache to samo. Jedyna opcja aby "połączyć się" z serwerem lokalnym to wklepanie 127.0.0.1 w pasku adresu.

    Zmiana wpisu pomogła z zapleczem Niestety tylko dla panelu admina. Głowna www bez zmian :/ Dzięki zwiastun za pomoc. A co do przeniesienia po wpisaniu localhost masz jakiś pomysł ?
    Ostanio edytowane przez Maks : 01-04-2013 23:22

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    A probowałeś zamiast var $host = 'localhost'; wpisać var $host = '127.0.0.1';
    Ja nie mam żadnych problemów z 7.

    var $log_path = 'A co masz tutaj????????????????????????????';
    var $tmp_path = 'A co masz tutaj????????????????????????????';
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Przeglądacz Maks awatar
    Dołączył
    09-09-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    89
    Punkty
    21

    Domyślny

    var $host = 'localhost'; wpisać var $host = '127.0.0.1'
    Nie pomogła.

    Kod:
    var $log_path = 'P:/WebServ/httpd/log';
    	var $tmp_path = 'P:/WebServ/httpd/tmp';
    Ścieżka P gdyż programy ogółem trzymam na partycji "P".

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Nie mam pomysłów. Może masz jakieś kombinacje w .htaccess? (zastąp oryginalnym z instalacji Joomla1.5).
    Ja zainstalowałbym w innym systemie JAMP-a i odtworzył ponownie.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Przywracanie kopii zapasowej Akeeba Backup
    przez lumonix na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 04-06-2018, 17:47
  2. Akeba przerywa wykonywanie kopii zapasowej
    przez Pi0tR na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-02-2013, 14:42
  3. Problem z instalacją kopii zapasowej strony
    przez qiub3 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 09-11-2012, 15:04
  4. Problem z wczytaniem kopii zapasowej akeeba backup
    przez 88milion na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-01-2011, 21:11
  5. Podczas tworzenia kopii zapasowej bazy danych wystąpiło kilka błędów
    przez m-a-s na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 18:44

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •