Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: info-ciacho nie wyświetla komunikatu o ciasteczkach

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    04-04-2013
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny info-ciacho nie wyświetla komunikatu o ciasteczkach

    Posiadam najnowszą wersję joomla 2.5.9 i wgraną najnowszą wersję dodatku Info-Ciacho. Niestety dodatek nie działa prawidłowo.
    Po wczytaniu strony nie wyświetla się komunikat o ciasteczkach. Sprawdzałem to na różnych komputerach i przeglądarkach (IE, Firefox).
    Pojawia się on dopiero po odświeżeniu strony lub gdy klikamy na jakąś podstronę. Po odświeżeniu strony lub przejściu na podstrony i pojawieniu się komunikatu o ciasteczkach można wczytać inne strony i po ponownym przejściu na moją stronę startową jest już ok. Wszystko działa prawidłowo dopóki nie zamknę okna przeglądarki.
    Czy można jakoś wymusić aby komunikat o ciasteczkach wyświetlał się bezpośrednio po pierwszym wczytaniu strony?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Ostanio edytowane przez nrudnik : 04-04-2013 09:13

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    04-04-2013
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    Temat do usunięcia. Znalazłem rozwiązanie problemu.

  4. #3
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 170
    Punkty
    448

    Domyślny

    Dobrym zwyczajem jest informowanie o sposobach rozwiązania swojego problemu.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    08-04-2013
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    @nrudnik Mógłbym Cię prosić o wyjaśnienie w czym tkwi problem z wyświetlaniem info dopiero po przeładowaniu strony?

  6. #5

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    11-03-2009
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    148
    Punkty
    28

    Domyślny

    Nowa wersja zmodyfikowana przeze mnie jest na forum w dziale Ogloszenia -> Nowa wersja INFO_CIACHO
    ndspoland.o12.pl - obecnie w fazie tworzenia.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    14-04-2013
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam, zainstalowaliśmy najnowszą wersję info-ciacho. jednak informacje o ciasteczkach nie wyskakują. Strona jest w joomla ver. 1.5. Dysponujemy podstawową wiedzą, ale nigdy nie mieliśmy problemu z samodzielnym instalowaniem dodatków itd. Dlaczego dodatek info-ciacho tutaj nie działa? Będziemy za wszelkie sugestie wdzięczni. Strona www.foto-sarczynski.net. Z góry dzięki...

  9. #8
    Wiarus Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    2 782
    Punkty
    323

    Domyślny

    Witam,
    żeby coś działało - trzeba coś włączyć i skonfigurować.
    Myślę, że to obowiązkowa lektura:
    http://wiki.joomla.pl/index.php/Inst...ozszerze%C5%84
    Jola
    Szukasz odpowiedzi? - tutaj znajdziesz: Biblioteka wiedzy o Joomla

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    14-04-2013
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuję za radę :-) Dodatek został wcześniej logicznie włączony oraz odpowiednie parametry ustawione (ID artykułu, ważność ciasteczka 0, styl domyślny). Czy laicy mogą zadać tutaj pytanie - co jeszcze zrobić, aby zadziałało? Może dla niektórych jest to oczywiste, ale my się ciągle uczymy. Pozdrawiam.

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    24 453
    Punkty
    921

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez fotosar Zobacz wiadomość
    Czy laicy mogą zadać tutaj pytanie - co jeszcze zrobić, aby zadziałało?
    Laicy, zanim sformułują kolejną sarkastyczną wypowiedź, mogliby też spróbować choćby zrozumieć, że diagnozowanie przyczyn na podstawie stwierdzenia "mi nie działa" to jak diagnozowanie choroby pacjenta na odległość na podstawie stwierdzenia "coś mu jest".

    Domyślanie się, co laik zrobił, a czego nie zrobił i dlaczego mu nie działa coś co działa wszystkim z wyjątkiem laika (i jeszcze innego nowicjusza, w którego przypadku kilka minut wcześniej okazało się właśnie, że nie włączył i nie skonfigurował) nie zawsze, niestety, przynosi rezultaty. Przyczyna, znów - niestety, jest po stronie laika. A jedynym wówczas rozwiązaniem zbadanie przypadku przez nielaika. Tyle tylko, że ja np. nie mam najmniejszej ochoty pomagać komuś, kto prosząc zapomina, że prosi.

    Zawsze można też skorzystać z rozwiązań alternatywnych, np. za kilkadziesiąt € lub złotych.

    PS
    1. Laicy mogliby też przyjąć do wiadomości, że ok. 99% uczestników Forum to laicy.
    2. Powodem jest niepoprawny szablon, zapewne wykonany przez laików.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. info ciacho
    przez chester-hektor na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 41
    Ostatni post/autor: 05-10-2013, 06:53
  2. dziwne zachowanie dodatku INFO-CIACHO Joomla 2.5.9
    przez raven81 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post/autor: 18-09-2013, 12:17
  3. Ciasteczka - plugin Info-Ciacho
    przez Hansolo na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post/autor: 11-08-2013, 01:00
  4. Moduly Info-Ciacho dla Joomla 1.0
    przez zwiastun na forum Ogłoszenia i komunikaty
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 30-03-2013, 00:19
  5. moduł i komponent dla serwisu informac. - wyświetla najnowsze info z 1 sekcji
    przez anurit na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 20-03-2008, 22:09

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •