Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 137

Temat: Jak sie pozycjonuje strone ?

  1. #21

    Domyślny

    Pomieszany? Nie może być pomieszany. Otwierasz w katalogu skórki plik index.php i szukasz znacznika </head> Ważne żeby to był ten domykający ze slashem. I przed niego wstawiasz skopiowany od google kod. To jest minuta roboty i dasz sobie z tym radę. Każdy szablon musi mieć sekcję <haed> i <body>. <<haed> masz jako pierwsze więc to jest kilka kilkanaście pierwszych linijek kodu.
    "Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu..." - król Julian

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 151
    Punkty
    522

    Domyślny

    @Zeki,
    1. Jak piszesz o skórce to mi się dziwnie kojarzy...
    2. Szablon - po polsku i wiadomo, o co chodzi.
    3. Nie wszystkie szablony mają w pliku index.php sekcję head.

    @Meblesam, zdaje się, że ktoś kiedyś pisał o dodatku, którym umieszczasz GA. Poszukaj na JED.

  4. #23
    Bywalec
    Dołączył
    03-02-2013
    Wpisy
    101
    Punkty
    2

    Domyślny

    Chyba mi sie udało. Analytics działa, ale czy z każdej strony wylicza to nie jestem pewny.
    W index.php jakim kolwiek nie mam sekcji <head> a jak dopisałem taką sekcję i w nią wkleiłem kod to strona nie działała. Tu na forum też ktos doradzał folder Layouts i coś tam było ale nie działało. Szukałem dalej i znalazłem z folderze Style i tam jakis plik edytowałem nie pamiętam jaki tak na moje oko amatora to widze, że na każdej stronie działa mi analytics.

    Najgorsze było to że folderów Layouts i innych mam po 6-8 sztuk takich samych ale w różnych miejscach. A plików index.php jeszcze więcej.

    Po całej tej grzebaninie znalazłem dziwne rzeczy w plikach a mianowicie dwa rodzaje statystyk, które dośc dobrze wyglądały.
    meblesam, jak zrobic meble.jpg
    meblesam, jak zrobic meble, meblesam.jpg
    Ktoś może coś więcej o tym powiedzieć ?
    Ostanio edytowane przez Meblesam : 21-04-2013 09:58


  5. #24
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 352
    Punkty
    479

    Domyślny

    W katalogu Layouts jest plik template.php, który pełni rolę standardowego w innych szablonach pliku index.php. Spróbuj w jego części head osadzić kod statystyk. Gdyby nie zadziałało, to we wspomnianym katalogu jest jeszcze plik template.config.php w którym są odniesienia do plików styli css, więc tam też można próbować. Już w innym Twoim wątku sugerowałem byś zainteresował się innym szablonem, jeśli podejmiesz temat to mogę pomóc w zbudowaniu nowego, responsywnego i poprawnie skonstruowanego szablonu dla Twojej strony, zawierajacego podobne (bo identyczne pewnie są zastrzeżone) elementy graficzne tła witryny.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  6. #25
    Bywalec
    Dołączył
    03-02-2013
    Wpisy
    101
    Punkty
    2

    Domyślny

    alex51 Sprawdzałem teraz dla pewności i każdy ruch wjeście/wyjście w jakim kolwiek miejscu na mojej stronie generował ruch w google analytics. Czyli działa i mam to już z głowy. Dzieki za chęci, nie ukrywam że ten pomieszany szablon mnie denerwuje i chętnie bym wolał prosty, ale ja juz nic specjalnego do roboty nie mam z technicznej strony, pozostało tylko artykuły pisać, a pozatym raz jak chciałem dac kasę 300zł za przygotowanie joomli to mnie żona skrzyczała i uważam, że miała rację patrząc na rzeczywistośc moją. Wiadomo całkiem biedy nie ma, bo z własnych osczędności wyłozyłem na serwer i domene, 140zł na rok Tak czy siak sobie myślę w ogóle te analytics to tylko zabawka zbędna, która zeżarła mi kilka dni czasu zamiast poświęcić się artykułom, które mają być siłą mojej strony. Mam tez małe wrażenie, że szybciej niż myślę, mi się to analytics znudzi i usunę, bo lubię te zwykłe proste statystyki joomlowskie w których jest jedna liczba obecnie 9258
    Jeszcze czekam na odpowiedzi co do tych obrazków statystyk, które wstawiłem dwa posty wyżej.


  7. #26
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 352
    Punkty
    479

    Domyślny

    Życzę powodzenia, nic nie wspominałem o pieniądzach a tylko o pomocy, ale skoro ona niepotrzebna, to Twój wybór. Dla porównania zrobiłem szybki szkic [nieaktualny link - komodore] dla przedstawienia strony frontowej i możliwości szablonu w zakresie RWD.
    Ostanio edytowane przez komodore : 11-10-2017 18:43 Powód: nieaktualny link
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  8. #27

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Meblesam Zobacz wiadomość
    Tak czy siak sobie myślę w ogóle te analytics to tylko zabawka zbędna, która zeżarła mi kilka dni czasu zamiast poświęcić się artykułom, które mają być siłą mojej strony. Mam tez małe wrażenie, że szybciej niż myślę, mi się to analytics znudzi i usunę, bo lubię te zwykłe proste statystyki joomlowskie w których jest jedna liczba obecnie 9258
    Ile masz tę stronę w sieci? Miesiąc? Mam takie co są 2 lata w topie i 150 wejść dziennie to sukces. Ofc taka fraza niszowa ale Twoja ma 3600 wyszukań w miesiącu a moja 22000 i ja jestem w topie a Ty na 3 stronie. I ja też mam wejścia z for i blogów bo siędzę przy tym i jak coś to pisuję gdzie trzeba.
    GA to potężne narzędzie dające o wiele więcej niż te proste statystyki. Choćby źródła wejścia na stronę. Choćby frazy po jakich ludzie wleźli. Nie marudź tylko to ogarnij z pożytkiem dla siebie.
    "Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu..." - król Julian

  9. #28
    Bywalec
    Dołączył
    03-02-2013
    Wpisy
    101
    Punkty
    2

    Domyślny

    alex51 fachowo a mógłbym przetestować ten szablon w jampie ?

    zeki no mozliwe masz rację że to pozyteczne narzędzie, więc puki co to niech sobie jest ja mam stronę około 2 miesiące. I niestety nie siedzę juz tyle co na poczatku bo pracy coraz więcej i domowych obowiązków też. Nie znam się na takich stronach www ale jak by kiedyś się tak udało że bym miał molziwość zarobić ze strony tyle co z etatu to przeżucił bym się na zawodowe zajmowanie się tym moim portalem. Ale kompletnie nie wiem jak to jest z takimi zarobkami, jedynie to czytałem o serwisie majsterkowo.pl gdzie właściciel pisał, że zarabia lepiej niż na etacie
    Ostanio edytowane przez Meblesam : 21-04-2013 16:09


  10. #29

    Domyślny

    w necie ciżko w tej chwili zarobić. Przychody z reklam spadają. Konkurencja duża. Co nie znaczy, że nie warto próbować. Jak etat kiepski to przejdź na działalność (o ile nie masz) ewentualnie połącz to do czasu aż na nogi staniesz. A strona przy okazji.
    "Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu..." - król Julian

  11. #30
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 352
    Punkty
    479

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Meblesam Zobacz wiadomość
    alex51 fachowo a mógłbym przetestować ten szablon w jampie ?
    Paczka instalatora szablonu.
    Edycja.
    Pewnie już zdążyłeś pobrać, więc kasuję link.
    Ostanio edytowane przez alex51 : 22-04-2013 08:09
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. jak zareklamowac strone ?
    przez ivka na forum Off topic
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post/autor: 09-10-2013, 13:55
  2. Nie mozna sie zalogowac - wracam na strone logowania
    przez docxxx na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 46
    Ostatni post/autor: 25-04-2011, 18:41
  3. pozycjonuje katalog template, dlaczego?
    przez adamjav na forum Różne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 11-05-2010, 16:11
  4. jak dodac nowa strone(czysta strone, nie artykul)?
    przez kangurrr na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 10-09-2009, 00:04
  5. Czy da sie za pomoca Joomla zrobic strone ktora pelnila by funkcje telewizji internet
    przez Arkadiusz na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-01-2007, 19:42

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •