Po przeniesieniu strony na inny serwer - brak okna do redagowania artykułów - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 21

Temat: Po przeniesieniu strony na inny serwer - brak okna do redagowania artykułów

  1. #11
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie pierwszy raz przenoszę. Robiłam to już dwukrotnie, z małymi problemami ale wszystko za pierwszym razem funkcjonowało. Tą stronę z którą mam teraz problem przenoszę już drugi raz, poprzednio choć najpierw była migracja z 1.5 na 2.5 a potem przenoszenie i poszło dobrze, a teraz...padam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez libia Zobacz wiadomość
    to wszysto niby działa ale z całostronicowymi wyświetleniami błedów.
    @libia: jaki sens ma taka pisanina, skoro nie przytaczasz żadnego komunikatu błędu? Przecież z Twojego opisu w ogóle nie wiadomo, w czym leży problem.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #13
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    przepraszam, już się poprawiam

    Kod:
    all video
    
    Strict  Standards: Only variables should be assigned by reference in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php  on line 42
    
    jcoments
    
    Strict Standards: Non-static method  JTable::isCheckedOut() should not be called statically in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/libraries/joomla/html/html/grid.php  on line 198
    
    aicontactsafe
    
    Strict Standards: Declaration of  AiContactSafeController::display() should be compatible with  JController::display($cachable = false, $urlparams = false) in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/administrator/components/com_aicontactsafe/controller.php  on line 17
    
    Strict Standards: Only variables should be assigned  by reference in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/administrator/components/com_aicontactsafe/controller.php  on line 45
    
    Strict Standards: Only variables should be assigned  by reference in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/administrator/components/com_aicontactsafe/controller.php  on line 52
    
    Strict Standards: Only variables should be assigned  by reference in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/administrator/components/com_aicontactsafe/controller.php  on line 339
    
    Strict Standards: Declaration of  AiContactSafeModelMessages::setRowValues() should be compatible with  AiContactSafeModelDefault::setRowValues(&$rowlist) in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/administrator/components/com_aicontactsafe/models/messages.php  on line 491
    
    Strict Standards: Only variables should be assigned  by reference in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/administrator/components/com_aicontactsafe/controller.php  on line 85
    
    Strict Standards: Only variables should be assigned  by reference in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/administrator/components/com_aicontactsafe/controller.php  on line 176
    
    SimpleImagesGallery
    
    Strict Standards: Only  variables should be assigned by reference in  /home/login/domains/nazwa.pl/public_html/plugins/content/jw_simpleImageGallery/jw_simpleImageGallery.php  on line 31

  5. #14
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Przeszukaj forum - o komunikatach Strict Standards było co najmniej z 50 postów, sam odpowiadałem konkretnie razy kilka.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    uff, rozwiązałam problem
    pozostał mi jeszcze jeden, na obu przeniesionych stronach. dotyczy Phocaquestbook. Po reinstalacji po zmianach w php (głowna przyczyna moich problemów), ten nie został rozwiązany. Klikając na post i questbook, pojawia się błąd 500

    Kod:
    500 - Nieznany błąd
    
    Unknown column 'a.language' in 'on clause' SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `j25_phocaguestbook_books` AS a LEFT JOIN `j25_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN j25_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc Unknown column 'a.language' in 'on clause' SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `j25_phocaguestbook_books` AS a LEFT JOIN `j25_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN j25_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc LIMIT 0, 20 Unknown column 'a.language' in 'on clause' SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `j25_phocaguestbook_books` AS a LEFT JOIN `j25_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN j25_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc
    Ostanio edytowane przez libia : 08-05-2013 15:32

  7. #16
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    W tabeli j25_phocaguestbook_books brakuje Ci pola (kolumny) language. Najlepiej byłoby zainstalować komponent na czystym Joomla (np. w witrynie testowej na komputerze lokalnym), a następnie podejrzeć w phpMyAdminie, jakie własności powinno mieć to pole, a następnie utworzyć je w tabeli na serwerze. Jeśli nie masz w księdze gości jeszcze zadnych informacji, po prostu odinstaluj komponent, usuń tabele komponentu z bazy danych i zainstaluj go jeszcze raz
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #17
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Księga ma zawartość i nie chciałabym jej stracić. Zrobiłam eksport danych tylko tabel księgi gości z poprzedniego serwera. Aby zachować zawartość. Wygląda na to że pozostaje mi teraz na zasadzie podglądu grzebać w bazie, to co opisywałeś

  9. #18
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Po kilku latach znów przyszło mi zrobić przeprowadzkę na nowy serwer. Jedna strona poszła dobrze. Nie było problemu. Zaś problem mam ze stroną która nie dość że była jeszcze w wersji 2.5.28 to na dodatek na starym serwerze rozsypała mi się joomla. Co mi pozostało to zawartość bazy danych i pliki które mam na kompie a teraz i na nowym z serwerze. Niestety, przy tak rozwalonej joomli nie ma możliwości zrobić przeprowadzki poprzez akeeba. Ponownie zasada prób i błędów. Instalacja joomli na nowym serwerze. Import bazy. Ustawienia w configuration.php i niby wszystko ok ale niestety. Nie wyświetlają się artykuły na stronie, nie można wejść do edycji od strony zaplecza. Nie można wejść w kategorie. Te treści są niedostępne. Rzecz dotyczy strony gorasiewierska.pl.
    To tak jakby joomla zainstalowana na serwerze nie widziała całości bazy danych. Niby linki do podstron są ale nie można w nie wejść.
    Nieznana kolumna 'a.title_alias' w field list SQL=SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.language, a.checked_out, a.checked_out_time, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, CASE WHEN a.modified = 0 THEN a.created ELSE a.modified END as modified, a.modified_by, uam.name as modified_by_name,CASE WHEN a.publish_up = 0 THEN a.created ELSE a.publish_up END as publish_up,a.publish_down, a.images, a.urls, a.attribs, a.metadata, a.metakey, a.metadesc, a.access, a.hits, a.xreference, a.featured, LENGTH(a.fulltext) AS readmore,CASE WHEN badcats.id is not null THEN 0 ELSE a.state END AS state,c.title AS category_title, c.path AS category_route, c.access AS category_access, c.alias AS category_alias,CASE WHEN a.created_by_alias > ' ' THEN a.created_by_alias ELSE ua.name END AS author,ua.email AS author_email,( SELECT MAX(contact.id) AS id FROM j25_contact_details AS contact WHERE contact.published = 1 AND contact.user_id = a.created_by) as contactid,parent.title as parent_title, parent.id as parent_id, parent.path as parent_route, parent.alias as parent_alias,ROUND(v.rating_sum / v.rating_count, 0) AS rating, v.rating_count as rating_count,c.published, CASE WHEN badcats.id is null THEN c.published ELSE 0 END AS parents_published FROM j25_content AS a LEFT JOIN j25_categories AS c ON c.id = a.catid LEFT JOIN j25_users AS ua ON ua.id = a.created_by LEFT JOIN j25_users AS uam ON uam.id = a.modified_by LEFT JOIN j25_categories as parent ON parent.id = c.parent_id LEFT JOIN j25_content_rating AS v ON a.id = v.content_id LEFT OUTER JOIN (SELECT cat.id as id FROM j25_categories AS cat JOIN j25_categories AS parent ON cat.lft BETWEEN parent.lft AND parent.rgt WHERE parent.extension = 'com_content' AND parent.published != 1 GROUP BY cat.id ) AS badcats ON badcats.id = c.id INNER JOIN j25_content_frontpage AS fp ON fp.content_id = a.id WHERE a.access IN (1,1) AND c.access IN (1,1) AND CASE WHEN badcats.id is null THEN a.state ELSE 0 END = 1 AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2018-10-07 06:23:26') AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2018-10-07 06:23:26') ORDER BY CASE WHEN a.publish_up = 0 THEN a.created ELSE a.publish_up END DESC , a.created DESC LIMIT 0, 10 Nieznana kolumna 'a.title_alias' w field list SQL=SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.language, a.checked_out, a.checked_out_time, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, CASE WHEN a.modified = 0 THEN a.created ELSE a.modified END as modified, a.modified_by, uam.name as modified_by_name,CASE WHEN a.publish_up = 0 THEN a.created ELSE a.publish_up END as publish_up,a.publish_down, a.images, a.urls, a.attribs, a.metadata, a.metakey, a.metadesc, a.access, a.hits, a.xreference, a.featured, LENGTH(a.fulltext) AS readmore,CASE WHEN badcats.id is not null THEN 0 ELSE a.state END AS state,c.title AS category_title, c.path AS category_route, c.access AS category_access, c.alias AS category_alias,CASE WHEN a.created_by_alias > ' ' THEN a.created_by_alias ELSE ua.name END AS author,ua.email AS author_email,( SELECT MAX(contact.id) AS id FROM j25_contact_details AS contact WHERE contact.published = 1 AND contact.user_id = a.created_by) as contactid,parent.title as parent_title, parent.id as parent_id, parent.path as parent_route, parent.alias as parent_alias,ROUND(v.rating_sum / v.rating_count, 0) AS rating, v.rating_count as rating_count,c.published, CASE WHEN badcats.id is null THEN c.published ELSE 0 END AS parents_published FROM j25_content AS a LEFT JOIN j25_categories AS c ON c.id = a.catid LEFT JOIN j25_users AS ua ON ua.id = a.created_by LEFT JOIN j25_users AS uam ON uam.id = a.modified_by LEFT JOIN j25_categories as parent ON parent.id = c.parent_id LEFT JOIN j25_content_rating AS v ON a.id = v.content_id LEFT OUTER JOIN (SELECT cat.id as id FROM j25_categories AS cat JOIN j25_categories AS parent ON cat.lft BETWEEN parent.lft AND parent.rgt WHERE parent.extension = 'com_content' AND parent.published != 1 GROUP BY cat.id ) AS badcats ON badcats.id = c.id INNER JOIN j25_content_frontpage AS fp ON fp.content_id = a.id WHERE a.access IN (1,1) AND c.access IN (1,1) AND CASE WHEN badcats.id is null THEN a.state ELSE 0 END = 1 AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2018-10-07 06:23:26') AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2018-10-07 06:23:26') ORDER BY CASE WHEN a.publish_up = 0 THEN a.created ELSE a.publish_up END DESC , a.created DESC

  10. #19
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Należało:
    a) zainstalowac Joomla 2.5.28, ustalajac taki sam przedrostek nazw tabel, jak w oryginale
    b) zainstalować wszystkie rozszerzenia, które były zainstalowane w oryginale
    c) "podłączać" kolejno do nowej bazy tabele ze starej bazy (te z danymi). I to jest krok kluczowy:
    - zmieniasz nazwę tabeli utworzonej w nowej instalacji np. na xxxx_nazwa-tabeli_org
    - importujesz tabelę ze starej bazy zachowujac jej nazwę (tak, żeby była zgodna z konwencją nazw w nowej bazie - miała taki sam przedrostek)
    - sprawdzasz, czy ten element działa (powinien). Jeśli nie dziala, szukasz przyczyny w tej właśnie tabeli i ewentualnie poprawiasz strukturę tabeli.

    Niekoniecznie trzeba przenosić ta metodą wszystkie tabele. Wystraczy tabele z kluczowymi danymi (content, category, związane z użytkownikami, itd)
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  11. #20
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-12-2008
    Skąd
    śląskie
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    zrobiłam tak jak doradziłeś. Od zaplecza joomli mogę już edytować artykuły, mam też kategorie, jednak niewidoczni są użytkownicy mimo że w bazie widnieją. Niestety, na stronie głównej w dalszym ciągu ta sama lista błędów.
    Po celowym włączeniu "display_errors" uwidoczniły się błędy, które myślę że mogą nakreślić błędy
    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/......../public_html/components/com_content/models/articles.php on line 497

    Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/...../public_html/libraries/joomla/database/database/mysqli.php on line 263
    Jeszcze mam pytanie. Która pozycja w bazie odpowiada za menu. Wcześniej zanim pisałam posta miałam menu, nie było możliwości edycji artykułów. Teraz znów jest możliwość edycji a nie ma menu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. "call to a member function getcfg..." po przeniesieniu strony na inny serwer
    przez sisiek2 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 02-02-2013, 16:31
  2. problem z grafiką po przeniesieniu strony na inny serwer
    przez kurczakimp na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 15-01-2013, 20:29
  3. Brak modułów na stronie startowej po przeniesieniu na inny serwer
    przez konsad na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 09-03-2010, 23:02
  4. Problemy po przeniesieniu na inny serwer.
    przez elementh na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 18-01-2010, 03:19
  5. Błąd po przeniesieniu na inny serwer
    przez CNK na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-04-2009, 00:44

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •