"You are here:", "Next" itp. po angielsku zamiast po polsku - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 15 z 15

Temat: "You are here:", "Next" itp. po angielsku zamiast po polsku

  1. #11
    Bywalec AndiC awatar
    Dołączył
    20-09-2006
    Skąd
    Skawina
    Wpisy
    425
    Punkty
    56

    Domyślny

    OMG masz stronę w języku angielskim!!
    Cytat Wysłane przez Yaco Zobacz wiadomość
    Ale dziwne jest to, ze w linku do witryny mam tak: ....joomla/index.php//en/....
    i teraz ją drugi raz tłumaczysz na polski ??

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    No właśnie sobie sprawdziłem tak jak zwiastun i jest: MOD_BREADCRUMBS_HERE="Jesteś tutaj: " w polskim pliku językowym dla ścieżki powrotu, więc jak wyżej

  4. #13
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-06-2008
    Wpisy
    39
    Punkty
    10

    Domyślny

    Włączyłam obsługę wielojezyczności? Hm... nie włączałam. A gdzie wyłączyć? (Nawiasem mówiąc, Yako to dziewczyna :-)

  5. #14
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    @Yako - samo się nic nie robi.
    1. Joomla instaluje się standardowo z wyłączonym dodatkiem System - Filtr języków, który odpowiada (m.in.) za obsługę wielojęzyczności i powoduje, że masz taki, a nie inny adres witryny.
    2. W pakiecie języka polskiego Joomla brakuje wprawdzie kilku tłumaczeń, ale to drobne braki w tłumaczeniu zaplecza (w tym tygodniu będzie poprawiona paczka). Zmiany w angielskich plikach językowych nie mają sensu, bo Joomla nie będzie czytać tych plików na polskich stronach.
    3. Twój napis wyświetlał się po angielsku zapewne ze względu na włączoną wielojęzyczność.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-06-2008
    Wpisy
    39
    Punkty
    10
    Wyłaczyłam ten dodatek, ale wtedy wyskakuje mi taki komunikat: 404 - Kategorii nie znaleziono - i nie mam witryny :-(

    (Przywróciłam na serwer oryginalny plik z j. angielskim) - masz rację - bez sensu tam mieszać.

    ---------------------

    Musiałam odświeżyć witrynę - wszystko działa! I jest po polsku. Dziękuję :-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Jak wyłączyć "jesteś tutaj"
    przez rad na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 14-10-2012, 11:55
  2. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 05-08-2012, 19:57
  3. VirtueMart - podział produktów po marce, kategorii, "dla kobiet", "dla mężczyzn", itp
    przez lukasz17 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 27-08-2010, 17:07
  4. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-04-2006, 22:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •