Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: strona na JAMP z Akeeba

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-02-2011
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny strona na JAMP z Akeeba

    Czytam poradniki i starsze posty ale nadal nie umiem sobie tego poukładać.

    Mam plik strony z Akeeba .jpa. Jak teraz z tego uruchomić na swoim kompie stronę w JAMP?
    Do mnt/var/www/moja-strona wrzucam ten plik z Akkeba i plik kickstart i uruchamiam. Tak?
    Uruchamia się Akeeba backup ale mam problem przy przejściu etapu z bazami danych.
    Wcześniej w JAMP trzeba było jeszcze utworzyć bazy danych albo zainstalować Joomla 1.5 bo wchodząc w JAMP widzę tylko 2.5 i 3.x?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 618
    Punkty
    194

    Domyślny

    Problem a jaki to problem z bazami ?
    host: localhost
    login: joomla
    passw: joomla
    nazwa bazy: dowolna (ale bez spacji i znaków specjalnych)

    nie używam JAMP'a więc piszę z informacji znalezionych w necie ;)
    Swoją drogą skoro ja znalazłem to i Ty powinieneś bardziej się skupić na google najpierw ;)
    No chyba że błąd jest innego typu .. którego nie napisałeś.. więc ciężko pomóc..
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  4. #3
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Musisz utworzyć pustą bazę (najnowsze wydania Akeeba Backup już tego nie wymagają, starsze tak)

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-02-2011
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Działa ale tylko strona główna.
    coś jak w tym temacie http://forum.joomla.pl/showthread.ph...a-na-localhost

    Więc idąc tym tropem...
    W katalogu mam tylko htaccess.bak. Po wejściu na podstrony mam 404 Not Found,
    The requested URL /moja-strona/kontakt was not found on this server.
    Przekopiowałem do tej wersji z JAMP plik ze strony .htaccess w tym przypadku nic nie działa. 403 Forbidden

    You don't have permission to access /moja-strona/ on this server.

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Przemianuj plik htaccess.bak na .htaccess. Nie dokończyłeś procesu instalacji przez Akeeba - były jeszcze operacje czyszczenia i wówczas AB sam przywraca plik .htaccess.

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-02-2011
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    efekt ten sam

    - - - Updated - - -

    na końcu procesu instalacji kliknąłem na /usuń katalog instalacyjny

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Sprawdź w konfiguracji witryny ustawienia Optymalizacji dla wyszukiwarek. I doczytaj informacje na ten temat, zeby rozumiec, o co chodzi
    http://wiki.joomla.pl/Screen.config.15

Podobne tematy

  1. Problem z Joomla 1.6.1 na JAMP'ie...
    przez strona na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 02-10-2011, 13:43
  2. JAMP na PENDRIVE
    przez ramiro na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 30-08-2011, 14:13
  3. JAMP - z serwera na localhost
    przez BelHeI na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 19-06-2011, 14:15
  4. Problem z instalacją Joomla na JAMP
    przez erper na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 10-05-2011, 06:48
  5. Akeeba Backup - strona nie działa
    przez frater na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 03-05-2011, 01:07

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •