Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Joomla 2.5.11, TinyMCE i problem z "ą" (ALT+A), wszystkie przeglądarki

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    22-05-2013
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny Joomla 2.5.11, TinyMCE i problem z "ą" (ALT+A), wszystkie przeglądarki

    Dzień dobry,

    jak w temacie. Nie mogę w edytorze TinyMCE w jakiejkolwiek przeglądarce wpisać litery "ą", ponieważ przy naciśnięciu ALT+A cały tekst w edytorze jest zaznaczany. Dotyczy to wszystkich przeglądarek. Próbowałem wszystkich opcji w TinyMCE. W innych miejscach wszystko działa ok. Joomla jest zaktualizowana do najnowszej wersji 2.5.11.

    Przejrzałem już wszystkie podobne problemy z Google'a. Najczęściej dotyczyły starej wersji i sugerowały update do najnowszej (ale to już zrobiłem), albo sugerowały zainstalowanie JCE (co chciałbym, jako rozwiązanie ostateczne).
    Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.

    - - - Updated - - -

    Do adminów:
    Przepraszam, jeśli umieściłem wątek nie w tym miejscu. Nie wiem, czy TinyMCE kwalifikuje się jako rozszerzenie

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec KES awatar
    Dołączył
    13-05-2011
    Wpisy
    408
    Punkty
    63

    Domyślny

    A próbowałeś wyszukać na tym forum Twojego problemu ?

    http://forum.joomla.pl/showthread.ph...hlight=TinyMce

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    22-05-2013
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tego tematu Google mi nie wyświetlił, a samego forum nie przeszukiwałem. W każdym razie dzięki za link!
    Zrobiłem wszystko wg instrukcji, ale - podobnie jak u mojego poprzednika - podane rozwiązanie początkowo nie pomogło.

    Spróbowałem jednak wyłączyć plugin odpowiadający za optymalizację kodu (JCH Optimize) i po przeładowaniu edytora zadziałało!
    Po ponownym włączeniu pluginu nie zauważyłem problemu, ale będę obserwować sytuację i informować na bieżąco.

  5. #4
    Nowicjusz matematolek awatar
    Dołączył
    12-11-2008
    Wpisy
    27
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam identyczny problem i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. Dlatego podbijam temat i proszę o pomoc Świetny edytor, rewelacyjny system i taki malutki problemik. Na razie piszę w notatniku a potem kopiuję

    Pozdrawiam ((o:

  6. #5
    Nowicjusz matematolek awatar
    Dołączył
    12-11-2008
    Wpisy
    27
    Punkty
    10

    Domyślny

    Taki ze mnie roztrzepaniec, że przegapiłem powyższy link, dlatego w powyższym poście napisałem, że nie mogę znaleźć rozwiązania. Przepraszam za zamieszanie i dziękuję za pomoc

    Proszę o ewentualne usunięcie powyższego postu.


    Pozdrawiam ((o:

  7. #6

    Domyślny

    Witam i dzięki za te cenne informacje. Dla uściślenia:najnowszy plik tiny to wersja 4.0.1 i w nim nie ma tego pliku do podmiany, plik instalacyjny, który należy ściagnąć to:
    http://download.moxiecode.com/tinymce/tinymce_3.5.8.zip
    potem dopiero podmieniamy:
    Plikiem z pakietu tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js nadpisujemy plik /media/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js
    pozdrawiam,
    Maciek


  8. #7
    Przeglądacz muhad awatar
    Dołączył
    28-12-2009
    Skąd
    Nowy Sącz
    Wpisy
    33
    Punkty
    11

    Domyślny

    Witam doszukałem się łopatologicznie co by tam w tym pliku zmienić i...
    Wystarczy wyszukać w tym pliku definicji funkcji x() a w niej liczby 65 i zamienić np na 66
    W sumie:
    H.keyCode==65
    zamienić na:
    H.keyCode==66
    Od tego momentu zaznaczać będzie Alt+B

  9. #8
    Przeglądacz muhad awatar
    Dołączył
    28-12-2009
    Skąd
    Nowy Sącz
    Wpisy
    33
    Punkty
    11

    Domyślny

    sory! nie 66 bo nam wyłączy opcję skrótu pogrubiania (ctrl+B) lepiej coś innego czyli 63 (?)

  10. #9
    Debiutant Eddie Grey awatar
    Dołączył
    05-02-2010
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    Czy nie łatwiej byłoby po prostu zmienić edytor na lepszy?

Podobne tematy

  1. Tytuł artykułu w znaczniku "title" przeglądarki.
    przez andrzejsadecki na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-08-2012, 20:05
  2. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-02-2011, 20:52
  3. Ponawiam prośbę. Jak zmienić tekst w alt="..." w komponencie reklama joomla 1.5.22
    przez slomers na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 10-02-2011, 13:52
  4. Jak zmienić tekst w alt="..." w komponencie reklama joomla 1.5.22
    przez slomers na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-02-2011, 22:40
  5. "Bład na stronie" w lewym dolnym rogu przeglądarki
    przez Chewinggum na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 09-09-2010, 11:21

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •