Problem "globalny" padło ponad 40 stron jednocześnie
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Problem "globalny" padło ponad 40 stron jednocześnie

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    23-07-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny Problem "globalny" padło ponad 40 stron jednocześnie

    Witam,
    Mam pewien problem mianowicie wczoraj na wszystkich stronach na serwerze wysypała się Joomla 1.5.24 (serwer nazwa.pl) od 3 lat wszystkie działały na tym serwerze poprawnie. teraz wyskakuje na wszystkich następujący błąd:

    Kod:
    Warning: require_once(/home/odadoz/ftp/slawbonndirectory_separatorincludesdirectory_separatordefines.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in/home/odadoz/ftp/slawbonn/index.php on line 21
    
    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/odadoz/ftp/slawbonndirectory_separatorincludesdirectory_separatordefines.php' (include_path='.:/usr/share/pear/') in/home/odadoz/ftp/slawbonn/index.php on line 21


    Oczywiście różnią się tylko ścieżki plików

    Szukając rozwiązania problemu a problem dotyczy wg powyższych błędów tego fragmentu kodu:

    Kod PHP:
    define'_jexec');
    define('jpath_base'dirname(__file__) );
    define'ds'directory_separator );
    require_once ( 
    jpath_base .ds.'includes'.ds.'defines.php' );require_once ( jpath_base .ds.'includes'.ds.'framework.php' ); 
    znalazłem takie rozwiązanie:

    Kod PHP:
    define'_JEXEC');$get_file_info  pathinfo(__FILE__);$jpath preg_replace('/(templates|modules|components|plugins)(.*)/i','',$get_file_info['dirname']);define('JPATH_BASE',rtrim($jpath,DIRECTORY_SEPARATOR));require_once ( JPATH_BASE .DIRECTORY_SEPARATOR.'includes'.DIRECTORY_SEPARATOR.'defines.php' );require_once ( JPATH_BASE .DIRECTORY_SEPARATOR.'includes'.DIRECTORY_SEPARATOR.'framework.php' ); 
    Po jego zastosowaniu pojawia się jednak zupełnie inny:

    Kod:
    No configuration file found and no installation code available. Exiting...
    Oczywiście plik konfiguracyjny znajduje się na serwerze w odpowiednim katalogu.

    Czy spotkał się już ktoś z takim problemem? Ewentualnie ktoś byłby wstanie (oczywiście odpłatnie) pomóc w jego rozwiązaniu?

    z góry dziękuję za pomoc.

    pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    Najpierw aktualizacja do najnowszej wersji Joomla z linii 1.5.x. W ogóle co to jest za plik? Bo w standardzie Joomla takowego nie posiada. Miałeś może nieproszonych gości?

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    23-07-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    A da sie zaktualizowac strone jesli nie mam dostepu nawet do panelu administratora?
    Jesli chodzi o plik to chodzi o plik defines.php w katalogu includes ...

  5. #4
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 359
    Punkty
    481

    Domyślny

    Do aktualizacji w Joomla! 1.5 nie potrzebujesz dostępu do zaplecza, wystarczy aktualizacja przez ftp.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    23-07-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    zaktualizowano do wersjii 1.5.26 czyli najnowszej jednak błąd jest widoczny nadal. jakieś inne propozycje?

  7. #6
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 359
    Punkty
    481

    Domyślny

    Wracamy do sugestii @Tomaszka83, być może miałeś włamanie i potrzebna może być fachowa pomoc.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    23-07-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    dlatego w pierwszej wiadomości napisałem.. że chętnie przyjmę fachową odpłatną pomoc.

  9. #8
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 359
    Punkty
    481

    Domyślny

    Tylko to już nie w tym miejscu tylko w dziale zleceń.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

Podobne tematy

  1. w miejscu entera pojawia się "Â ", nie wyświetla litery "ó"
    przez gamzik na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 31-01-2013, 18:50
  2. joomla 2.5.8 - nie posiadam / nie czyta mi folderu "domeins""www"
    przez halek na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 17-12-2012, 21:40
  3. problem a "wycinaniem" z kodu: <form action="wyslij_mail.php" method="post">
    przez mitas na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 30-08-2011, 13:54
  4. ReMOSitory 3.40 brak komuniktatu "zaloguj się by móc pobierać pliki"
    przez Gamsiu na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 14-03-2007, 16:56
  5. Bład Nie ma pliku instalacyjnego XML dla: "%s" "component".
    przez Kulajson na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 18-10-2006, 17:00

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •