Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Brak ikon edytora JCE

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    15-10-2008
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny Brak ikon edytora JCE

    Witam
    Proszę o pomoc w kwestii edytora JCE, nie wyświetla mi ikon, tylko puste pole artykułu a nad nim tytuł artykułu, id, itp.
    Mam zainstalowaną najnowszą wersję joomla 2.5.13 (po migracji z 1.5.26) i najnowszy JCE 2332. Ustawiłem JCE jako globalny edytor i jako edytor dla konkretnego użytkownika, edytor i dodatki są włączone. WNa liście wyboru edytora nie mam JCE Editor tylko plg_editors_jce. Czy tak powinno być. Pamiętam z poprzedniej wersji , że było chyba inaczej.
    Próbowałem odinstalować component z powodzeniem, lecz powtórna instalacja daje to samo
    Czy jest na to rada? Może ktoś z was spotkał ten problem? "Przerzuciłem" forum i takiego problemu nie znalazłem
    Pozdrawiam i proszę o pomoc

    Czy może mi ktoś odpowiedzieć, czy stare tabele w bazie danych po migracji z joomla 1.5 do 2.5 mogę usunąć? Tabele (jos_ i bak_ ?)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 350
    Punkty
    479

    Domyślny

    Czy określiłeś grupy użytkowników JCE w ustawieniach profilu default, zakładka "Przypisanie". O ile dobrze pamiętam, brak zaznaczenia np. przy Super Administrator powoduje, że tworząc lub edytując artykuł nie będzie widać żadnych ikon edytora.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    15-10-2008
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki alex51
    I to jest to, konkretnie i profesjonalnie. Pozdrawiam
    A może wiesz co z tabelami po migracji? Nie ruszałbym tego, ale na sądzę, że nowa baza danych "waży" więcej, więc każdy jej backup będzie dłuższy.

  5. #4
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 350
    Punkty
    479

    Domyślny

    Potrzebne tabele bazy danych są określone w pliku configuration.php. Prefix (var $dbprefix = 'jakis_przedrostek';) używanych tabel wskazuje tabele potrzebne, pozostałe są zbędne, choć zawsze uważam, że przed kasowaniem czegokolwiek dobrze jest wcześniej zrobić kopię całości a później spokojnie usunąć stare tabele.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    15-10-2008
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki ponownie!
    Mam już jasność, sprawdziłm prefixy, wyrzucę stare tabele, ale tak jak piszesz dopiero po zrobieniu kopii

    Pozdrawiam serdecznie

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2015
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x

    Witam,
    jestem zupełnym nowicjuszem na tym forum przeleciałem je chyba całe i nadal mam taki sam problem co Crow. Wersja Joomli 3.3.6, JCE w wersji 2.4.6 domyślnie ustawiony w użytkowniku to samo w ustawieniach globalnych i ustawieniach profilu default i nadal nie wyświetla ikon tylko info [Toggle Editor].
    Instalowałem na nowo zupełnie wszystko to samo na innym szablonie i nadal bez efektu.
    Czy jest szansa jakiejkolwiek podpowiedzi? Z góry bardzo dziękuję.

  8. #7
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 350
    Punkty
    479

    Domyślny

    Klikałeś w [Toggle Editor]?
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2015
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Oczywiście klikałem. Efekt jest taki, że przed kliknięciem w [Toggle Editor] pod spodem jest jeszcze
    Paragraph Styles
    Font family Font size
    odnośniki z rozwijającymi się właściwościami, a po kliknięciu na [Toggle Editor] znikają te właściwości i zostaje zupełnie puste okno z mrugającym kursorem.
    Ostanio edytowane przez Zachar : 07-03-2015 16:36

  10. #9
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 350
    Punkty
    479

    Domyślny

    Obawiam się, że bez wglądu do zaplecza może być trudno zdalnie coś zaradzić. Domyślam się, że jest to strona szkolna, więc jako były (emerytowany) nauczyciel mogę z pełną odpowiedzialnością tam zajrzeć. Jeśli zdecydujesz się na to, to podaj mi w wiadomości prywatnej dane dostępowe z uprawnieniami SA.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    27-02-2015
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak jest to strona szkolna. Oczywiście podam dane jeśli jest szansa otrzymania pomocy. Wysyłam dane na prywatną wiadomość.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. JCE 2 tło edytora
    przez wini74 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 14-09-2011, 10:54
  2. Instalacja edytora JCE
    przez jazon57 na forum Instalacja rozszerzeń
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 31-03-2011, 20:11
  3. brak uprawnień do konfiguracji edytora JCE
    przez kingatu na forum Instalacja rozszerzeń
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 18-11-2010, 13:10
  4. Arkusz css edytora JCE
    przez januszczyk na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-03-2010, 11:48
  5. szerokość edytora jce
    przez mayl na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 02-12-2006, 10:59

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •