Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: wampserver - zamiast localhost podstawia adres strony

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny wampserver - zamiast localhost podstawia adres strony

    witam,

    chciałem odświeżyć stronę i dla pewnosci zgrałem na lokalny serwer "wampserver", strona wykonana jeszcze w joomla 1.5
    przegrałem pliki do przykładowego katalogu na lokalhoscie i po wpisaniu
    Kod HTML:
    http://localhost/nazwakataloguwktórymznajdujesiezgranastrona
    , localhost zamieniany jest na adres strony ???

    htaccessa nie ruszałem, uzytkowniik hasło do bazy ok,

    przegladałem podobne posty ale raczej nic nie pomogło

    pomocy !!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    Live site url? Jak nie to sprawdź czy w tym nie zmienianym przez Ciebie htaccess nie było jakichś zmienionych wpisów.

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
    c'est la żizń...

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny

    dziekuje za podpowiedz

    Live site url = '' probowalem tez z wpisanym localhost
    htaccass.txt jest oryginalny jak po instalacji

    mam właczone mod_rewrite

    jakies pomysły ?

  5. #4
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 352
    Punkty
    479

    Domyślny

    Kolega pewnie pytał o plik .htaccess, w którym może być zawarte przekierowanie. Dla prawidłowego działania strony na localhoscie trzeba jeszcze zaktualizować ścieżki dla public $log_path i public $tmp_path.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny

    probowałem,

    var $log_path = 'C:\\wamp\\www/logs';
    var $tmp_path = 'C:\\wamp\\www/temp';

    to chyba dobre wpisy ?

    dalej jest to samo

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny

    a przynajmniej jak zainstalowałem nowszą joomle 2.5 dla testów, to ma takie wpisane i działa poprawnie

  8. #7
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 352
    Punkty
    479

    Domyślny

    Poprawność ścieżek log i tmp ma znaczenie przy instalowaniu dodatkowych rozszerzeń. Co z plikiem .htaccess?
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny

    wydaje sie dobra,

    ponizej podaje zawartość, a przed momentem sciagnałem joomla 1.5 i zainstalowałem porównałem pliki konfiguracyje i dalej kicha
    witki opadaja

    Kod:
    ##
    # @version $Id: htaccess.txt 10492 2008-07-02 06:38:28Z ircmaxell $
    # @package Joomla
    # @copyright Copyright (C) 2005 - 2008 Open Source Matters. All rights reserved.
    # @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL
    # Joomla! is Free Software
    ##
    
    
    #####################################################
    #  READ THIS COMPLETELY IF YOU CHOOSE TO USE THIS FILE
    #
    # The line just below this section: 'Options +FollowSymLinks' may cause problems
    # with some server configurations.  It is required for use of mod_rewrite, but may already
    # be set by your server administrator in a way that dissallows changing it in
    # your .htaccess file.  If using it causes your server to error out, comment it out (add # to
    # beginning of line), reload your site in your browser and test your sef url's.  If they work,
    # it has been set by your server administrator and you do not need it set here.
    #
    #####################################################
    
    ##  Can be commented out if causes errors, see notes above.
    Options +FollowSymLinks
    
    #
    #  mod_rewrite in use
    
    RewriteEngine On
    ########## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits
    ## If you experience problems on your site block out the operations listed below
    ## This attempts to block the most common type of exploit `attempts` to Joomla!
    #
    # Block out any script trying to set a mosConfig value through the URL
    RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR]
    # Block out any script trying to base64_encode crap to send via URL
    RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR]
    # Block out any script that includes a ********** tag in URL
    RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]
    # Block out any script trying to set a PHP GLOBALS variable via URL
    RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
    # Block out any script trying to modify a _REQUEST variable via URL
    RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
    # Send all blocked request to homepage with 403 Forbidden error!
    RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]
    #
    ########## End - Rewrite rules to block out some common exploits
    
    #  Uncomment following line if your webserver's URL
    #  is not directly related to physical file paths.
    #  Update Your Joomla! Directory (just / for root)
    
    # RewriteBase /
    
    
    ########## Begin - Joomla! core SEF Section
    #
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index.php
    RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.htm|\.feed|\.pdf|\.raw|/[^.]*)$  [NC]
    RewriteRule (.*) index.php
    RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]
    #
    ########## End - Joomla! core SEF Section

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 767
    Punkty
    1091

    Domyślny

    A na czym polega problem, jeśli można zapytać? Czy strona się wyświetla? Czy wyświetlają się podstrony? Czy też pojawiają się błędy 404?
    I jeśli jeszcze można zapytać - skoro to strona postawiona lokalnie, to po kie licho podajesz nam jakiś tajemniczy link z tekstem "nazwakataloguwktórymznajdujesiezgranastrona" ? Nie można było po prostu wpisać nazwy tego katalogu?
    Zwłaszcza, że jest to istotne. Bo jeśli jest to nazwa katalogu przeznaczonego na dokumenty www, a nie założonego w nim podkatalogu, to zmiana adresu na "localhost" jest zupełnie normalna

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny

    pojawia sie blad

    404 - Nie znaleziono komponentu
    Możliwe, że nie możesz zobaczyć tej strony, ponieważ

    1. Użyta zakładka jest nieaktualna
    2. Twoja wyszukiwarka nie odświeżyła jeszcze mapy naszej witryny
    3. Adres został wpisany z błęde itd...


    dlatego nie podaje nazwy katalogu z myślą o innych aby było jasne ze tam moze byc inna dowolna nazwa, ale jesli to cos zmienia to prosze bardzo tajemnicza nazwa katalogu to "strona3"
    czyli po wpisaniu localhost/strona3 wywala powyzszy błąd 404, i znika localhost zamiast tego w adresie pojawia sie "nazwa_domeny/strona3"

    dzieki za zainteresowanie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z przeniesieniem strony z localhost na hostinger
    przez norbit7 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 21-02-2013, 11:55
  2. Adres IP hosta bazy zamiast nazwy
    przez lukasz_ostrow na forum Ogłoszenia i komunikaty
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 26-03-2012, 11:00
  3. Przenoszenie strony na localhost błędy
    przez seboxp na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 16-02-2011, 21:16
  4. localhost zamiast aktualnej nazwy hosta w ścieżce do obrazków
    przez jarlezon na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 15-01-2011, 14:45
  5. wprowadzanie strony na localhost
    przez savail na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 05-02-2008, 21:02

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •