Error displaying the error page: Application Instantiation Error
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Error displaying the error page: Application Instantiation Error

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-03-2013
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny Error displaying the error page: Application Instantiation Error

    Siema.
    Co jakiś czas podczas odświeżanie strony wyskakuje mi coś takiego:

    "Error displaying the error page: Application Instantiation Error".

    Czytałem, że to może być połączenie z bazą danych. W PA strony robiłem "Fix" bazy danych oraz zmieniałem kodowanie z "mysqli" na "msql", ale nic to nie pomogło. Proszę o pomoc .

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Ewidentnie przyczyną jesteś sam. Robisz coś, choć nie wiesz, co robisz, a potem się dziwisz. Co miała dać zmiana z "mysqli" na "mysql" i co to ma wspólnego z jakimś "kodowaniem"?. Jeśli nie wiesz, co jest co, do czego służy, to najpierw się dowiedz, a potem ruszaj, albo nie ruszaj. Proponuję usunąć tę instalację Joomla, wyczyścić bazę danych, sprawdzić, czy jest kodowana w utf-8 i czy porównywanie napisów jest również w utf (general_ci lub polish_ci), jeśli nie - poprawić, a następnie powtórzyć instalację Joomla.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-03-2013
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zwiastun nie denerwuj się tak. Wiem, że to któryś z kolei mój problem jak i nowy temat ale uwierz mi, że nie jestem tak tępy za jakiego prawdopodobnie mnie uważasz. Jestem po teleinformatyku i wgl. zajmuję się tą dziedziną. Owszem na joomli nie pracowałem zbyt długo co nie znaczy, że się nie znam kompletnie na tym co robię.
    Sprawdzam do czego co służy: pliki i inne. Czytałem posty innych ludzi. Pisali, że tak właśnie robili i pomagało, więc czemu ja tego miałem nie zrobić? Jeżeli coś nie działa a postępowałem według poleceń innych to wracam do poprzedniego stanu.
    Na 100% nic sam nie popsułem. Wgrałem szablon wraz z instalacją joomli, następnie ją zaktualizowałem. Szablon jest super, więc co jest źle to próbuję to naprawić.

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    1. Ja się nie denerwuję.
    2. Nie oceniam niczyjego poziomu inteligencji, ani poziomu "tępoty".
    Niejeden informatyk, właśnie dlatego, że informatyk i myśli, że wie co robi, niestety, nie wie co robi.
    Wykonaj, co Ci zaproponowałem w poprzednim poście, a będzie wszystko OK, o ile - oczywiście, serwer spełnia wymagania Joomla!.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    23-01-2011
    Skąd
    Tarnów
    Wpisy
    29
    Punkty
    11

    Domyślny

    Błąd może być w połączeniu z bazą danych MySQL, kilka godzin pisałem o pewnym innym problemie z tym związanym. Myślę że ta porada przyda się również w tym przypadku... Może uda się bez konieczności ponownej instalacji. Zachęcam do lektury...

    W pierwszej kolejności zmieniłem hasło aktualnego użytkownika do bazy danych, zrobiłem to za pomocą cPanelu następnie zmieniłem hasło w pliku konfiguracyjnym configuration.php znajdującym się w katalogu głównym (najczęściej jest to public_html), w którym znajduje się cała nasza strona. Jest to dokładnie linijka public $password = 'nowe hasło'; - niestety nie pomogło.

    Problem rozwiązałem dopiero w momencie dodania nowego użytkownika do bazy MySQL, nadaniu mu odpowiednich praw do bazy danych - te czynności wykonałem w panelu administratora (cPanel) które udostępniła mi firma hostingowa, jeśli chodzi o uprawnienia można dać all. Wszelkiego rodzaju zmiany związane zastosowałem również w pliku konfiguracyjnym configuration.php linijki

    Kod:
    public $user = 'nowa_nazwa_użytkownika';
    public $password = 'nasze_nowe_hasło';

    ';

    Pomogło strona działa bez zastrzeżeń...

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-05-2007
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    40
    Punkty
    10

    Domyślny

    W swoim wpisie na blogu opisałem jeszcze inne warinaty naprawienia tego błędu:
    http://www.joomlacms.pl/2013/08/bad-...ing-error.html
    www.itpracownia.pl & www.joomlacms.pl - pisanie dedykowanych komponentów i rozszerzeń dla Joomli.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    27-06-2014
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    U mnie ten błąd był przyczyną braku zaimportowania bazy sql

  9. #8
    Nowicjusz dziadzia awatar
    Dołączył
    15-05-2009
    Wpisy
    30
    Punkty
    10

    Domyślny

    Chciał bym odświeżyć temat ponieważ po przeniesieniu strony na nowy host niestety nie działa... wyskakuje mi błąd:
    jos-Error: Application Instantiation Error

    JFactory :: getApplication() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/index.php:29
    JApplication :: getInstance() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/factory.php:102
    JError :: raiseError() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/application/application.php:184
    JError :: raise() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/error/error.php:251
    JError :: throwError() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/error/error.php:176
    call_user_func_array() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/error/error.php:214
    JError :: handleCallback()
    call_user_func() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/error/error.php:765
    JError :: customErrorPage()
    JFactory :: getApplication() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/error/error.php:784
    JError :: raiseError() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/factory.php:99
    JError :: raise() @ /home/zh209347/public_html/ekoland.edu.pl/libraries/joomla/error/error.php:251

    co jest najciekawsze panel administracyjny działa poprawnie... co jest grane?! plik configuration.php jest poprawny, tzn pozmieniałem wszystko tak jak jest na nowym hoscie. Bardzo proszę o pomoc

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-07-2011
    Wpisy
    27
    Punkty
    10

    Joomla! 3.x

    Witam

    Miałem przed chwilą ten sam błąd. Może to banalne, ale napiszę może komuś się przyda.
    U mnie został przekroczony limit wielkości bazy, zwiększyłem dopuszczalny rozmiar bazy ze 100 MB do 200 MB i błąd przestał się pokazywać.

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-10-2011
    Wpisy
    35
    Punkty
    10

    Domyślny

    U mnie przed tez pojawił się taki sam błąd bez żadnego komunikatu i powodem było przekroczenie limitu wielkości bazy. Więc warto to sprawdzać

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 24-08-2012, 18:48
  2. Błąd Parse error: syntax error po aktualziacji 1.5.15 do 1.5.16
    przez siristru na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 27-04-2010, 11:07
  3. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 08-11-2009, 11:41
  4. XML Parsing Error at 82:51. Error 45: Comment not finished
    przez Mauaku na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-09-2009, 21:13
  5. XML Parsing Error at 1:21. Error 2: syntax error
    przez Qbik na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-02-2008, 20:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •