migracja z 1.5.15
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 27

Temat: migracja z 1.5.15

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny migracja z 1.5.15

    witam. jestem świeży i troszkę czytałem na temat migracji.
    probowalem samemu się za to zabrać ale jak zawsze, niedoświadczonemu to ciężko coś ogarnąć.
    tak więc. moim celem jest zaktualizowanie joomli z 1.5.15 na coś nowszego. im nowsze tym lepsze.
    teraz kilka pytań i działań z tym związanych...
    1) czy jest możliwość przemigrowania wszystkiego, żeby strona nadal działała jak działa dotychczas (a działała dobrze) tylko joomla jest inna
    www.mks-korsze.pl - to jest ta strona ktorej chce podjać się migracji
    2) która wtedy wersja joomli jest najlepsza/polecacie lub można maksymalnie przemigrować?
    3) próbowałem wykonać backup za pomocą xclone. przy próbie otrzymuje kilka takich komunikatów

    Kod:
    Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:05) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  
    Warning:  mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kskorsze/domains/mks-korsze.pl/public_html/administrator/components/com_xcloner-backupandrestore/classes/mysqlBackup.class.php on line 246
    pod tym coś takiego

    Kod:
    Wystąpił błąd podczas przetwarzania danych JSON z serwera, spr�buj ponownie lub skontaktuj się z producentem oprogramowania!Details: parsererror -- Invalid  JSON: Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you  need (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  Error(Dec 5, 2013 @ 19:17:06) - Invalid query: Access denied; you need  (at least one of) the PROCESS privilege(s) for this operation  {"endDump":1,"tableName":"","databaseName":"","totalRecords":null,"startAtLine":121,"startAtRecord":0,"dumpfile":"\/home\/kskorsze\/domains\/mks-korsze.pl\/public_html\/administrator\/backups\/information_schema-sql.sql","dbbackup_comp":"","dbbackup_drop":"1"}
    
    JSON  url:  index2.php?task=recurse_database&nohtml=1&dbbackup_comp=&dbbackup_drop=1&startAtLine=81&startAtRecord=0&dumpfile=/home/kskorsze/domains/mks-korsze.pl/public_html/administrator/backups/information_schema-sql.sql
    i to na tyle... ktoś mi wyjaśni albo czy mógłby pomóc w rozwiązaniu powyższych problemów...

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    Hej,

    Najpierw aktualizacja do 1.5.26, a potem migracja do 2.5.16.
    Oczywisie najpierw kopia zapasowa

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Hej,

    Najpierw aktualizacja do 1.5.26, a potem migracja do 2.5.16.
    Oczywisie najpierw kopia zapasowa
    Ok. pierwsze zrozumiałem. ale z tą kopią mam problem. komunikat jak w pierwszym poście... chyba, że inaczej da się backup zrobić.
    zrobiłem też tak, że cały ftp zrzuciłem na dysk - wystarczy taki backup ?

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Na wszystkie Twoje pytania zostały już udzielone odpowiedzi w naszej Elektronicznej Bibliotece Dokumentacji Joomla:
    Instalacja Joomla - zasoby
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    920
    Punkty
    148

    Domyślny

    Do stworzenia kopii strony użyj Akeeba Backup
    Spokój niczym nie zmącony .Pozdrawiam Adam *_* Pomógł daj punkt *_*
    http://wiki.joomla.pl/U%C5%BCytkownik:Tor

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Tor_ Zobacz wiadomość
    Do stworzenia kopii strony użyj Akeeba Backup
    podczas instalacji Akeeba otrzymuje takie coś...
    Kod:
    Błąd. Nie znalazłem pliku instalacyjnego (XML) we wskazanym pakiecie. Być może pakiet jest podwójnie skompresowany.

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Używasz prawdopodobnie najnowszej wersji Akeeba Backup, a trzeba użyć ostatniej z przeznaczonych dla Joomla 1.5
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Używasz prawdopodobnie najnowszej wersji Akeeba Backup, a trzeba użyć ostatniej z przeznaczonych dla Joomla 1.5
    dzięki. użyłem teraz niższej wersji 3.4.3 i zainstalował się...
    teraz posłużyłem się tym co znajduje się na stronie podanej przez Ciebie http://www.ostraining.com/blog/jooml...o-live-server/
    i zrobilem backup, zajmuje ok 900MB i teraz mam pytanie. czy musze robić raz jeszcze backup dla bazy danych czy coś w ten deseń czy to wystarczy ? (zatrzymałem się na punkcie 5)

  10. #9
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    920
    Punkty
    148

    Domyślny

    Akeeba Backup robi już kopię bazy danych , całą paczkę wrzucasz na docelowy serwer i odpalasz kickstart.php
    Spokój niczym nie zmącony .Pozdrawiam Adam *_* Pomógł daj punkt *_*
    http://wiki.joomla.pl/U%C5%BCytkownik:Tor

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    ok. udało mi się wykonać backup i na xamppie sprawdziłem, że działa... teraz zainstalowałem jUpgrade ale jak klikam na ROZPOCZNIJ MIGRACJĘ to nic się nie dzieje. dosłownie nic. żadnych pasków, komunikatów?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Migracja z 15.22 do 1.6
    przez majel17 na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 12-09-2011, 13:38
  2. MIgracja y joomla 1.0.15 do joomla 1.5.15 nie działają szablony
    przez kacper1972 na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 22-04-2010, 10:55
  3. Migracja z v.1.0.15 do 1.5.15 nie zapisuje pliku config
    przez popell na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-11-2009, 17:17
  4. Migracja z 1.0.15 do 1.5.14
    przez bratek1984 na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-08-2009, 17:38
  5. Migracja 1.0.15 do 1.5.9
    przez stasio na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 22-03-2009, 13:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •