migracja z 1.5.15 - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 27 z 27

Temat: migracja z 1.5.15

  1. #21
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    To może przestań wreszcie dyskutować o swoim wysoce kulturalnym zachowaniu i skup się na problemie! Nie przepraszaj z góry, bo jeszcze nie przeprosiłeś z dołu, a mnie na nic Twoje przeprosiny. Po prostu zachowuj się tak, żeby niepotrzebne były uwagi!
    AD REM
    Cytat Wysłane przez kaadeel Zobacz wiadomość
    mam redMigrator ale Joomla 2.5 nie chcę się zainstalować bo mam problem z bazą danych. gdzieś wyżej to opisałem.
    Może by tak rzeczowo? Gdzie Ci się Joomla 2.5.16 nie chce zainstalować? Gdzie to opisałeś? Jaki masz problem z bazą danych?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    opiszę najpierw swoje dokonania a Ty je ocenisz...
    1 - zrobiłem backup - tak, żeby można było wrócić do punktu wyjścia, sprawdziłem backup na xampp'ie i kickstartem rozpakowałem - działa!
    2 - zrobiłem update swojej 1.5.15 do wersji 1.5.26 - 'Joomla_1.5.0_to_1.5.26-Stable-Patch_Package.zip' rozpakowałem i nadpisałem na starą wersje. działa!
    3 - zainstalowałem jUpgrade - i tu jest problem.
    ustawiłem odpowiednie opcje i podczas dokonywania migracji. zatrzymuje się na rozpakowywaniu (pasek cały się zapełnia ale nic się dalej po nim nie dzieje).
    po jakimś czasie wchodzę na mojąstronę/jupgrade i mam instalator joomla wersji 2.5.6 (lub 2.5.16 gdy zrzucam ręcznie instalator do folderu /tmp i po wybraniu opcji skip download)

    klikam dalej. test środowiska. wszystko ok. więc dalej. licencja. dalej. baza danych. podaje dane z mojej bazy danych. i zonk!
    Kod:
    Nie udało się nawiązanie połączenia z bazą danych. Instalator zwrócił  następującą wartość: Unable to connect to the Database: Could not  connect to MySQL.
    Tor_ podał swoją opcję rozwiązania problemu [ jupgrade $jconfig->db_type = 'mysqli'; zmień na $jconfig->db_type = 'mysql'; ] ale po tym nadal bez zmian...
    i jestem w kropce...

  4. #23
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Jeśli nie udaje się migracja za pomocą JUpgrade, masz do dyspozycji JUpgradePro lub redMigrator (wcześniej był tu również JUpgradePro), których używasz w instalacji Joomla 2.5.16. Pisałem to już razy dwa, teraz po raz trzeci, więcej nie będę, bo ileż można.

    Ja nie rozumiem, o czym piszesz w slowach: "po jakimś czasie wchodzę na mojąstronę/jupgrade i mam instalator joomla wersji 2.5.6 (lub 2.5.16 gdy zrzucam ręcznie instalator do folderu /tmp i po wybraniu opcji skip download) klikam dalej. test środowiska. wszystko ok. więc dalej. licencja. dalej. baza danych. podaje dane z mojej bazy danych. i zonk!"

    Czy to oznacza, że uruchamiasz ręcznie instalator Joomla 2.6.16? Gdzie otrzymałeś taką poradę? W artykule o migracji jest mowa o tym, by powtórzyć aktualizację, a nie instalować samemu Joomla, do którego ma być migrowaną treść.

    Zakładając, że próbujesz zainstalować Joomla 2.5.16 i pojawia Ci się wspomniany komunikat, to nie masz w tym momencie problemu z MIGRACJĄ, tylko problem z instalacją Joomla - najwidoczniej podajesz złe dane dostępowe do bazy danych.

    PS
    Porada TOR-a odnosi się do rzadkich sytuacji problemow ze sterownikiem bazy danych
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  5. #24
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Jeśli nie udaje się migracja za pomocą JUpgrade, masz do dyspozycji JUpgradePro lub redMigrator (wcześniej był tu również JUpgradePro), których używasz w instalacji Joomla 2.5.16. Pisałem to już razy dwa, teraz po raz trzeci, więcej nie będę, bo ileż można.
    ok. już coś mam. tzn. pracuje testowo na xampp.
    udało mi się zainstalować plugin redMigrator (w joomli 1.5).
    włączyłem go i wpisałem private key.
    zainstalowałem joomle 2.5.
    dodałem redMigrator do niego.
    i teraz co zrobić żeby przerzucić dane?

    w RestFul hostname podałem localhost, oraz dane ze starej joomli i utworzony stary klucz. i przy uruchamianiu redMigration niby wykonał migrację ale i tak nic nie mam w dodatku zniknęły mi wszystkie komponenty (brak jego w pasku), wraz z redMigration i innymi. a przy ponownej instalacji tego komponentu pojawia się komunikat '
    Nie można znaleźć pakietu instalacyjnego.
    '

    teraz to zaszalałem i troszkę pomieszałem... ;/

  6. #25
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    mam jeszcze jeden problem.
    czasem przy instalacji joomla 2.5 jak mam pole do podania bazy danych i podaje POPRAWNE DANE to zamiast iść mi dalej do konfiguracji FTP przywraca mnie do ustawień bazy danych (nie zwraca żadnych błędów typu - problem z połączeniem do mySQL czy uprawnienia do bazy danych)...
    jest to trochę irytujące bo nawet nie wiem co się dzieje a zamiast kontynuować instalacje/konfiguracje to jak głupi klikam 'dalej', czekam aż animacja pokaże, że coś pracuje i nie idzie dalej.

  7. #26
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Co pytanie ma wspólnego z tematem wątku?
    W jakim to się dzieje środowisku - lokalnym? zdalnym? jakie właściwości środowiska?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #27
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2013
    Wpisy
    14
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Co pytanie ma wspólnego z tematem wątku?
    chcę przemigrować z użyciem redMigrator. ale raz udaje mi się zainstalować a raz mam problem.

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    W jakim to się dzieje środowisku - lokalnym? zdalnym? jakie właściwości środowiska?
    testuje na lokalnym - xampp wersja 1.8.3-2/3-2 portable
    jak chodzi o właściwości środowiska to masz na myśli wersję SQL, PHP, itp czy masz coś innego na myśli ?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Migracja z 15.22 do 1.6
    przez majel17 na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 12-09-2011, 13:38
  2. MIgracja y joomla 1.0.15 do joomla 1.5.15 nie działają szablony
    przez kacper1972 na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 22-04-2010, 10:55
  3. Migracja z v.1.0.15 do 1.5.15 nie zapisuje pliku config
    przez popell na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-11-2009, 17:17
  4. Migracja z 1.0.15 do 1.5.14
    przez bratek1984 na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-08-2009, 17:38
  5. Migracja 1.0.15 do 1.5.9
    przez stasio na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 22-03-2009, 13:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •