Custom JQuery modul
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 20

Temat: Custom JQuery modul

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    06-04-2013
    Wpisy
    182
    Punkty
    3

    Domyślny Custom JQuery modul

    Zaznaczam, że niestety na razie jestem skazany na joomla 1.5 i nie mam zgody wykonania migracji na 2.5. Czy zna ktoś darmowy custom jquery modul dla joomla 1.5 ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 528
    Punkty
    252

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez bartek1981 Zobacz wiadomość
    Czy zna ktoś darmowy custom jquery modul dla joomla 1.5 ?
    Możesz rozwinąć myśl ? Nie bardzo wiadomo o co chodzi ...

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    06-04-2013
    Wpisy
    182
    Punkty
    3

    Domyślny

    Okej, więc chodzi mi o to, żeby na stronie w joomla 1.5 umieścić moduł, który po jednym klinięciu zmiania wersję strony z normalnej na kontrastową. Chodzi o coś takiego jak np na samej górze strony widzialni.org

    Nie wiem, słyszałem, że to chodzi właśnie o moduł jquery. Pogmerałem trochę w googlach i doszedłem, że coś takiego chyba można zrobić w jquery. No to poszedłem za ciosem i zacząłem szukać modułu, który umożliwia stworzenie custom jquery modul, żeby zwyczajnie umieścić kod jquery, który coś takiego robi. Niestety nie znalazłem, a w całym serwisie extensions.joomla jest tylko jeden dodatek, który to robi i kosztuje 200 zł. Może bym się i na niego skusił, ale problem polega na tym, że chciałbym mieć dostęp najpierw do jakieść wersji trialowej a niestety twórca modułu takiego opcji nie umożliwia. Nawet zadzwoniłem, ale są niedostępni. To co? Mam zrobić przelew na 200 i czekać aż mnie szefowa zabije?

    Na koniec chciałem jeszcze dodać, że udało mi się ściągnąć template chooser, który powoduje zmianę templatki. Chciałem to właśnie tak rozwiązać, ale w pracy mi zaczęli protestować, że to musi być coś dużo prostszego w działaniu.

    I właśnie takie buty;-)))

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 301
    Punkty
    1136

    Domyślny

    A nie wystarczy zwykły przycisk przełączający do alternatywnego szablonu. Może i trzeba do tego użyć jquery, choć pewno wystarczy po prostu javascript, który będzie zapamiętywał wybór użytkownika.

    Niestety, mam jakieś dziwne przeczucie, że szukasz magicznego rozwiązania, które samo stworzy alternatywne kontrastowe szablony stron.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez bartek1981 Zobacz wiadomość
    Mam zrobić przelew na 200 i czekać aż mnie szefowa zabije?
    Nie => zrób na 53,90
    Kontrast i rozmiar w jednym
    http://www.2punti.eu/font_resizer_plugin.html
    http://www.2punti.eu/font_resizer_plugin.html?lang=en
    demo
    http://jac.2punti.eu/en/resize-a-high-constrast

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 301
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Działa tylko na standardowych szablonach Joomla i szablonach z JoomAC. Na innych wymaga stworzenia alternatywnych CSS (niestety,samo się nie zrobi

    Za 120 zł dużo bogatsze narzędzie http://demo.2punti.eu/accessibility-bar/
    Dzięki GallAnonim
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    06-04-2013
    Wpisy
    182
    Punkty
    3

    Domyślny

    Owszem, magiczne rozwiązanie faktycznie by się przydało, ale prawda jest taka, że ja nie jestem z tych co sobie ułatwiają życie. Właśnie raczej je sobie utrudniam i przeważnie właśnie z tego powodu wszyscy czasem patrzą się na mnie i pukają w czoło.

    @Gall_Anonim -> dzięki;-)
    @zwiastun -> czy możesz mi coś podpowiedzieć o tym przełączniku? Może jakbym więcej o tym wiedział, to bym sobie to po prostu zrobił. Ale tak sobie myślę, że jak to ma być przełącznik w javascript, to i tak muszę przecież mieć custom javascript modul joomla 1.5 , prawda?

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 301
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Nie musisz mieć modułu (kod umieszczasz w szablonie i w pliku dołączonym do szablonu).
    Nie ma co szukać, właśnie @Gall Anonim pokazał nieznane mi prawie magiczne rozwiązanie - reszta to zabawa z CSS.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    06-04-2013
    Wpisy
    182
    Punkty
    3

    Domyślny

    @zwiastun, ja Gallowi powiedziałem przed chwilą "dzięki", ale potem kliknąłem i zobaczyłem, że ja na tej stronie już byłem. Ja to już widziałem i ten moduł wcale nie kosztuje 50 tylko 200 zł. Sprawdzałem.

    Tak czy siak, dalej nic nie wiem.

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 301
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Masz trzy możliwości:
    Dodatek: Resizer & High Contrast - 12,99€
    Accessibility bar and screen reader - 29,04€
    Joomla 1.5 accessibile (JomAC) - 48,40€ <= rozwiązanie dostosowane do Joomla 2.5. Nie wiem, ile kosztuje Twoja praca (i czy masz na tyle wiedzy i umiejętności), ale 200 zł, to nawet jeśli dostajesz mizerne 20 za godzinę, to nie sądzę, że w 10 godzin będziesz w stanie to zaprojektować i napisać kod.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. custom.css
    przez qrdziel na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-05-2013, 00:55
  2. problem z modułami jquery
    przez somebody.gd na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-03-2013, 10:35
  3. Własny moduł bazujący na jQuery File Upload - mały problem ;/
    przez mitas na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 26-07-2012, 23:46
  4. Stworzenie nowego modułu menu Jquery.
    przez player.c64 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 23-08-2011, 12:00
  5. Custom backend
    przez jeras na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-10-2009, 16:19

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •