Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Ile czasu zajmuje napisanie prostej templatki do Joomli ?

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    14-01-2014
    Skąd
    Kórnik
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Ile czasu zajmuje napisanie prostej templatki do Joomli ?

    Jestem nowy na tym forum. Ze znajomością PHP, CSS3, HTML5 ile czasu może zająć napisanie prostej templatki ?
    Na wszystkie urządzenia: telefony, tablety.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus Jac awatar
    Dołączył
    22-12-2005
    Skąd
    Szczecin/Warszawa/Bieszczady
    Wpisy
    1 266
    Punkty
    174

    Domyślny

    Rozwiń określenie "prosta templatka". Co masz dokładnie na myśli? Szablon prosty w układzie? Prosty w wyglądzie graficznym?

    Tutaj masz opis budowy prostego (podstawowego) szablonu Joomla! http://docs.joomla.org/Creating_a_ba...omla!_template.

    Osobiście nie znoszę, kiedy używa się określenia "prosta strona, prosty szablon". Słowo "prosta" jest powszechnie nadużywane przez nieznające tematu niepoważne osoby, próbujące zamówić stronę internetową. "Zlecę prostą stronę internetową. Dla kogoś, kto się na tym zna, będą to tylko trzy machnięcia myszką". To jest niemal cytat!
    Zapracowany po uszy, cały czas kilka projektów na tapecie.
    Od 2005 roku indywidualne projekty Joomla - www.studioalfa.pl.
    Polecam darmowe templatki Joomla.

    Nie pomagam w kwestiach związanych z Joomla na Facebooku! Forum Joomla jest tutaj.

  4. #3
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    "Góra godzinka pracy dla pana" jak mawiają moi niektórzy (potencjalni acz niedoszli) klienci ;)
    A tak naprawdę (jeśli prosty, responsywny szablon) to najlepiej jakiś Artisteer czy coś. Potem tylko doszlifujesz kod.
    c'est la żizń...

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    14-01-2014
    Skąd
    Kórnik
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Prosta templatka miałem na myśli nie rozbudowana, pozwalająca stworzyć prostą stronkę www. Artisteer zrobi pewnie wszystko za mnie :>

  6. #5
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    Po to jest. Ale i tak trochę w kodzie będziesz musiał pogrzebać jeśli ma być dobrze dopasowana do Twoich wymagań.
    c'est la żizń...

  7. #6
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 886
    Punkty
    442

    Domyślny

    Tyle że jeszcze artisteera musi się nauczyć - chyba że będzie generował losowo
    No to wtedy jakieś 2 minuty z zapisem

    - - - Updated - - -

    O kurde, nie zauważyłem że to dział Joomla 1.0.x - no to artisteer odpada

  8. #7
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    Fakt.... Ale kolega chyba działy pomylił bo nowa strona w 1.0 ?

    --- sent from Galaxy S2 using Tapatalk 4
    c'est la żizń...

  9. #8
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 886
    Punkty
    442

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez souacz Zobacz wiadomość
    chyba działy pomylił bo nowa strona w 1.0 ?
    Nie takie się tutaj perełki zdarzały

  10. #9
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    Można i spróbować na pierwszej wersji beta Mambo, będzie bardziej... hipstersko
    c'est la żizń...

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    14-01-2014
    Skąd
    Kórnik
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Gall Anonim Zobacz wiadomość
    Nie taki sie tutaj perełki zdarzały
    rzeczywiście pomyliłem działy... miało być do 3.x

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Poszukuje bardzo prostej templatki oraz modułu
    przez manial na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-01-2011, 23:29
  2. Serwer na ovh- ile joomli podczepie?
    przez maniek90 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 08-04-2010, 17:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •