Obciażenie procesora
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Obciażenie procesora

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    01-08-2009
    Wpisy
    51
    Punkty
    0

    Domyślny Obciażenie procesora

    Przez ostatnie kilka dni zauważyłem, że strasznie podskoczyło mi obciążenie procesora serwera na superhost.pl Obciążenie rzędu 800-1000% generują strony postawione na Joomli 1.5. Wcześniej nie było takiego problemu.
    Czy wleciał mi tam jakiś syf, czy co?
    Jak sobie z tym poradzić tak na szybko?
    Niestety nie mam czasu teraz, aby bawić się z migracją do nowszych wersji. Jest możliwość naprawienia tego jakoś na szybko?
    Z góry dziękuje za podpowiedź.
    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    01-08-2009
    Wpisy
    51
    Punkty
    0

    Domyślny

    Dzisiaj robot wkradł się do zaplecza i zaczął sam rejestrować użytkowników. Jak temu szybko zaradzić?

  4. #3
    Wyjadacz mac awatar
    Dołączył
    09-10-2011
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    879
    Punkty
    115

    Domyślny

    po pierwsze zrób zaślepkę pustym html a pliki joomli przenieś ftp'em do innego katalogu i ustaw mu dostęp 444 na chwile,
    jak już ochłoniesz to przejrzyj czy nie masz jakiś dziwnych plików php
    potem zgraj pliki i baze do siebie i lokalnie poczyść, dodaj łatkę do 1.5.26 i z powrotem,
    a i wywal eXplorera jak masz

  5. #4
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Co to znaczy:
    robot wkradł się do zaplecza i zaczął sam rejestrować użytkowników
    Czy w konfiguracji witryny masz ustawioną zgodę na rejestrowanie nowych użytkowników?

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    01-08-2009
    Wpisy
    51
    Punkty
    0

    Domyślny

    Oczywiście, że nie. Gdyby tak było nie panikowałbym. Nigdzie nie mam okna logowania. Jedyny sposób, w jaki można dodać użytkownika to zalogować się na administratora. Hasło admina oczywiście już wcześniej zmieniłem i oczywiście nigdzie go nie zapisuje. Nie używam też IE.
    Przeglądałem pliki i jedyne co dziwnego znalazłem to w katalogu administrator/cache pliki 62760a05f01e5be3a1f0731d8145491b.spc

  7. #6
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Chyba nie rozumiesz!
    Zapytałam o co innego
    Nie o to, czy masz okno rejestrowania.
    Odpowiedz na pytanie!
    Nie musisz użyć na witrynie odnośnika do rejestracji, żeby otworzyć to okno.

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    01-08-2009
    Wpisy
    51
    Punkty
    0

    Domyślny

    Spokojnie... Odpowiedziałem już w pierwszym zdaniu, że oczywiście,że nie.

  9. #8

Podobne tematy

  1. Obciążenie procesora serwera
    przez coliberek1 na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-05-2013, 14:41
  2. Obciążenie procesora
    przez robertinog na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 37
    Ostatni post/autor: 03-12-2011, 10:26
  3. Duże wysycenie procesora serwera
    przez sylwekb na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-12-2010, 16:29
  4. Koszmarne obciążenie procesora
    przez dragonfly108 na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 02-11-2010, 14:15
  5. obciążenie procesora
    przez pawaroti na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 17-10-2006, 09:49

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •