przestało działać logowanie joomla 3.2.3
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: przestało działać logowanie joomla 3.2.3

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    11-02-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny przestało działać logowanie joomla 3.2.3

    Joomla 3,23.
    Zaczeło się od tego że chciałem się przelogować na zapleczu na admina i nie chciał się wylogować, a jak pozamykałem okna i odpaliłem jeszcze raz przeglądarkę, przestało działać logowanie i na witrynę i do zaplecza. Stronka świeżo postawiona, w pliku configuration.php nie ma wpisów ciasteczkowych
    (
    public $cookie_domain = '';
    public $cookie_path = '';
    )

    kombinuję i szukam ale brakło mi inwencji.
    sprawa pilna, możliwe że jest to wynik ataku.
    dostęp mam tylko przez ftp-a teraz.
    front działa w trybie public raczej normalnie..
    problem, że stronka którą robie dla komitetu wyborczego..
    gdwpolska.pl , więc sprawa pilna

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 465
    Punkty
    241

    Domyślny

    1) a spróbuj z innej przeglądarki
    2) a jaki masz komunikat , złe hasło ?
    3) mogła sie sesja zespuć... wtedy trzeba by za pomocą PHPMyAdmina lub adminer - wyczyścić tablice session

    Tylko nie mów że miałeś login "admin" a hasło "admin1/demo/qwerty" ?
    W razie czego: http://docs.joomla.org/How_do_you_re...in_password%3F

    - - - Updated - - -

    p.s.
    Sorry, ale talentu graficznego to ci brakuje, jak widzę twój szablon to przypomina mi się rok 1997 lub 2000. Jesteś pewny, że podołasz ? W końcu dla miasta stołecznego W-wa robisz.
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    11-02-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    nie ma żadnego komunikatu, inne przeglądarki sprawdzałem, reakcja jest na próbe zalogowania, odświeża stronkę, ale nie ma żadnej innej reakcji.
    logi logowania nie dają wpisów o nieprawidłowym logowaniu, poza w miare znanymi mi czasami..
    stronka musiała powstać na biegu - wymogi prawne, stąd gotowy szablon. banery dostałem, i takie są jakie są.. jakoś nie dało się przekonać.
    Ciężko pozmieniać na szablonie kolory, nie wszystkie pola się dało jak na razie.
    Skupiam się na ważniejszych tematach na tą chwile.Na pieszczoty przyjdzie czas później. Szablon ma problemy najwyraźniej z tą wersją Joomli, dużo ustawień nie działało.zaraz postaram się wyczyścić te tablice..

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    11-02-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    hasła nie zmienione, podmieniałem hasła też ze starej wersji, czyszczenie session nic nie dało, podmiana grup_users też.
    dziwnie działa logowanie, domyślnie wyskakuje login usera z uprawnieniami admina, proba logowania jako admin, powoduje ze pojawia sie okno logowania z wpisanymi domyslnie loginem usera.Czyli jak by cookies. Dostep do bazy i ftp-a jest, ale gdzie to zmienić, i co?
    jakies pomysły?

  6. #5
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    821
    Punkty
    109

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez klroman Zobacz wiadomość
    w pliku configuration.php nie ma wpisów ciasteczkowych
    (
    public $cookie_domain = '';
    public $cookie_path = '';
    )
    to nie świadczy o tym, że nie używasz cookies.

    Wyłącz cache i usuń cookies oraz wyłącz zapamiętywanie haseł dla domeny w przeglądarce.
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    11-02-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    ewidentnie jest to problem w bazie danych, podmiana bazy umożliwiła logowanie, ale sieczka oczywista .baza była z jakiejś świeżo postawionej joomli.brak zainstalowanych szablonów, ustawień.ale logowanie zaczeło działać.szukam dalej.

    - - - Updated - - -

    próbuje na 3 przeglądarkach, więc to nie to.na wszystkich podobna reakcja.

  8. #7
    Wyjadacz mac awatar
    Dołączył
    09-10-2011
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    879
    Punkty
    115

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez PeFik Zobacz wiadomość
    3) mogła sie sesja zespuć... wtedy trzeba by za pomocą PHPMyAdmina lub adminer - wyczyścić tablice session
    A to zrobiles?

  9. #8
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    821
    Punkty
    109

    Domyślny

    Czy instalowałeś coś, albo aktualizowałeś?
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    11-02-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    "czyszczenie session nic nie dało" czyli nic nie dało.
    podmieniam tabele w bazie po kolei, zobaczymy coo z tego wyniknie.

    - - - Updated - - -

    nie, nic nie dodawałem, ani nie aktualizowałem, tylko prace wewnątrz , zmiana menu, artykuły itp.
    przywrócenie backupu instalacyjnego w powiązaniu z istniejącą bazą też nic nie dało.
    jakiś efekt po podmianie bazy był, zaczeło się logować, ale sieczka na stronie jest.

  11. #10

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Joomla 2.5 - PRZESTAŁA DZIAŁAĆ
    przez pionier na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 24-09-2013, 10:15
  2. Adsmanager przestał działać (Joomla 2.5.8)
    przez armez na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 23-11-2012, 23:52
  3. Przestał działać index2
    przez szoszon1 na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 20-12-2011, 17:39
  4. Serwis na Joomla przestal działać
    przez pragiark na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 04-04-2011, 09:11
  5. TinyMCE 2.0 przestał działać
    przez ncl na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post/autor: 12-11-2010, 20:56

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •