edytownie index.php
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: edytownie index.php

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    04-03-2014
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny edytownie index.php

    Witam

    Jak edytowac kod glowny szablonu. Chcialbym to robic przez jakis edytor html, uzywam RJ TextEd. Robie zmiany w kodzie, zapisuje na serwerze ale na stronie nie ma zmian. Natomiast w samym zapleczu joomi, w szablonie moge nadpisywac index.php. Czemu tak sie dzieje?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    A jaki index.php edytujesz? Ctrl+F5 nie pomaga? Cache przeglądarki wyczyszczony? Czy edytując i nadpisując z poziomu FTP zmiany są zapisywane w pliku? Może nie masz praw do edycji pliku z poziomu FTP?

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    04-03-2014
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    index.php z szablonu aktualnie uzywanego: templates\beez5\index.php

  5. #4

    Domyślny

    To może zasuwaj plik na dysk wyedytuj i prześlij na serwer. Będziesz wiedział na 100%, ze zmiany w pliku zostały zapisane.
    "Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu..." - król Julian

  6. #5
    Przeglądacz quguar.as awatar
    Dołączył
    28-03-2014
    Wpisy
    35
    Punkty
    3

    Domyślny

    Ja osobiście preferuję ściągnięcie na HDD pliku i jego edycję w notatniku, a później wysyłam na serwer i mam pewność, że jest zapisana zmiana. Zeki też widzę robi jak Ja. To najlepszy sposób.
    ______________________________________________
    Pomogłem? Daj punkt ;)

  7. #6

    Domyślny

    Ja tak na normalnie nie robię. Ani nie ściągam na dysk pliku ani notatnika nie używam. To był przykład.
    "Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu..." - król Julian

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    11-06-2018
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5

    Cześć mam mały problem z szablonem beez5 szukałem w nim wpisu odpowiedzialengo za stopkę i usunąłem. wgrałem na serwer i stronę wysypało. Wpis z index php skopiowałem do word na wypadek gdyby coś poszło nie tak. i tu jest problem w pliku index php wkleiłem z powrotem wpis oryginalny przechowywany w word i dalej strona się nie ładuje po wrzuceniu go na serwer

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    188
    Punkty
    55

    Domyślny

    Pobierz sobie paczkę i odkopiuj (tutaj masz J! 2.5.28).

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 045
    Punkty
    1117

    Domyślny

    @Julian80: Pliki skryprów edytujemy w specjalnych edytorach kodu, np. Notepad++, a nie w Wordzie
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Podobne tematy

  1. Usunięcie przekierowania index.php z domeny.pl/index.php
    przez grashnar na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 07-03-2014, 16:36
  2. Nie przekierowywuje na index.php - www.domena.pl/index.php
    przez strona na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 29-08-2012, 12:08
  3. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 16-10-2011, 20:22
  4. index.php nie dziala, a index.php?option=com_content&view=frontpage owszem
    przez mqpsycho na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 14-07-2011, 21:52
  5. blad generacji adresów www.witryna.index.php/index.php
    przez rafacorex na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 19-12-2010, 21:15

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •