Aktualizować czy postawić od nowa?
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Aktualizować czy postawić od nowa?

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    09-02-2012
    Wpisy
    136
    Punkty
    3

    Domyślny Aktualizować czy postawić od nowa?

    Witajcie, mam stronę na joomla 1.5 i na zapleczu mam mnóstwo użytkowników. Domyślnie na stronie był tylko jeden administrator i coś mi się wydaje, że strona jest już shakowana. Pytanie: aktualizować taką stronę, czy postawić od nowa?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 292
    Punkty
    1133

    Domyślny

    A na czym ma polegać porada?
    Chcesz to aktualizuj, chcesz to stawiaj od nowa. Twój wybór.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    09-02-2012
    Wpisy
    136
    Punkty
    3

    Domyślny

    Chodzi o to czy po aktualizacji i wyrzuceniu tych użytkowników strona będzie bezpieczna?

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 292
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Jeśli strona jest zhakowana, to przed aktualizacją trzeba ją zbadać i usunąć skutki włamania. Sama aktualizacja nie spowoduje, że będzie bezpieczna. Wręcz przeciwnie. Na pewno nadal będzie zhakowana.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    09-02-2012
    Wpisy
    136
    Punkty
    3

    Domyślny

    Rozumiem, że mam poszukać w logach? Coś jeszcze?

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 292
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Masz na joomla.pl na głównej stronie link do arta Postępowanie po włamaniu
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    09-02-2012
    Wpisy
    136
    Punkty
    3

    Domyślny

    Dziękuję bardzo

Podobne tematy

  1. Nie chcę aby ładowało mi stronę od nowa po zmianie zakładki.
    przez maria na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 18-10-2013, 14:09
  2. Czy na jednej Joomli można postawić kilka różnych witryn?
    przez pawinf na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 04-02-2011, 14:09
  3. Czy dam radę postawić Jomlę na tym serwerze?
    przez MySS na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 07-11-2007, 19:46
  4. Zmiana serwera-czy muszę budować stronę od nowa?
    przez seba881 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 22-08-2007, 20:23

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •