MIGRACJA: migracja z 1.5.x na 3.x.x - problem z MENU
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: MIGRACJA: migracja z 1.5.x na 3.x.x - problem z MENU

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-02-2014
    Wpisy
    23
    Punkty
    2

    Domyślny MIGRACJA: migracja z 1.5.x na 3.x.x - problem z MENU

    Witam.
    Mam takie pytanie, dla znawcow tematu. Czym najlepiej (najpewniej/najbezpieczniej...) migrowac MENU z 1.5.x. do 3.x.x? SP Upgrade, Joomla! System JUpgrade, Joomla! System JUpgrade PRO (?)?
    Tylko nie piszcie prosze, by robic to recznie... bo pozycji jest ok. 2000*, dlatego zalozylem temat. A moze sama konstrukcja (deklaracja) pozycji menu zbyt wiele nie rozni sie od starej wersji!? I daloby rade zrobic to na zasadzie 'znajdz & zamien'...?

    *Wiem, dziwnie brzmi, no nie byl to moj pomysl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 280
    Punkty
    1130

    Domyślny

    Migruj sobie, czymkolwiek chcesz.

    Albo nie masz zielonego pojęcia, o co pytasz, albo robisz sobie przysłowiowe jajca.
    I nie usprawiedliwiaj się, że to brzmi dziwnie, ale to nie Twój pomysł, bo się jeszcze bardziej kompromitujesz.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-02-2014
    Wpisy
    23
    Punkty
    2

    Domyślny

    Hej specu od cietego jezyka, wszechwiedzacy... i w ogole... czy migrowales kiedys taka ilosc pozycji menu?

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 280
    Punkty
    1130

    Domyślny

    A co to ma za znaczenie, ile jest tych pozycji? Nadal potwierdzasz, że nie masz nawet bladego pojęcia.
    Jeśli jeszcze nie pojąłeś odpowiedzi, to sprawdź w praktyce (zastosuj się do niej), a zrozumiesz. Bo że grzecznie za impertynencje przeprosisz, to raczej wątpię.

    PS
    1. Z przeglądu Twoich postów wynika, że migrujesz tę witrynę z 2000 pozycjami menu już piąty miesiąc. (http://forum.joomla.pl/showthread.ph...ht=#post333663)
    Może po prostu zleć to profesjonaliście albo przynajmniej komuś bardziej cierpliwemu, co przeprowadzi poprawnie cały proces migracji.
    2. Ponieważ to nie jest Twój pomysł, jak piszesz, ale czyjś - czyli wykonujesz pracę na zlecenie (nie interesuje mnie czy za pieniądze, czy "społecznie"), to po co się bierzesz za zadanie, którego nie umiesz wykonać i - mimo udzielonych Ci wcześniej wyjaśnień - nie pojmujesz?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 753
    Punkty
    211

    Domyślny

    Menu jak menu i tak je będziesz musiał poprawić jeśli masz podpięte pod to komponenty trzecie ;)
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  7. #6
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Xyfka Zobacz wiadomość
    czy migrowales kiedys taka ilosc pozycji menu?
    Ja migrowałem - i co w tym wielkiego?
    Migrowałem całą masę różnych rzeczy - moduły idące w tysiące powtórzeń, wpisy, artykuły, tematy idące w dziesiątki tysięcy rekordów, kilkanaście tysięcy użytkowników - jak idzie jeden - to pójdą wszystkie tego typu rekordy (no chyba że masz rekord z "babolem" - ale wtedy co byś nie kombinował i czym byś nie kombinował i tak masz problem)
    - więc wyhamuj odrobinę ze swoimi odzywkami
    all

Podobne tematy

  1. Migracja z 1.5 do 2.5 - problem z przypisywaniem artykułu do menu
    przez grzesiek_w na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-11-2012, 11:07
  2. Problem z migracją 1.5.25 na 1.7 Jupgrade
    przez boneksl na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 30-03-2012, 18:44
  3. Migracja na inny serwer + problem z wyświetlaniem modułów
    przez markooff na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 09-07-2011, 19:55
  4. Problem z migracją na inny serwer - nowy
    przez _fenix_ na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 51
    Ostatni post/autor: 04-09-2010, 21:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •