Weryfikacja dwuetapowa - usunięty generator kodów
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Weryfikacja dwuetapowa - usunięty generator kodów

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    14-05-2009
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Weryfikacja dwuetapowa - usunięty generator kodów

    Dzień dobry,

    Uruchomiłem swego czasu dwuetapowe logowanie do strony z wykorzystaniem Google Authenticator 'a. Niestety telefon z aplikacją generującą kody poufne został uszkodzony i w tej chwili nie mogę się zalogować do serwisu.
    Przewinęło mi się tu na forum hasło RatujAdmina autorstwa Joli, ale jeszcze nie wiem czy to jest to co mi pomoże.
    Czy jest jakieś rozwiązanie owej patowej sytuacji?

    Przepraszam za ew. naruszenie forumowej netykiety.
    Pozdrawiam
    M.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    14-05-2009
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Rozwiązane..
    za informacją znalezioną TU
    należy przez ftp wejść do katalogu plugins naszej joomli i zmienić nazwę folderu twofactorauth - dzięki temu można już zalogować się do strony.
    Po zalogowaniu przywracamy nazwę folderu do oryginału i ponownie przeprowadzamy rejestracje użytkownika zgodnie z procedurą TFA

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    23-06-2010
    Wpisy
    123
    Punkty
    12

    Domyślny

    Witam miałem problem z weryfikacja dwu etapową googla. Przy próbie logowania na jakiekolwiek konto otrzymywałem komunikat że kod jest niepoprawny. Postąpiłem jak w poście powyżej ale teraz mam problem z ponownym uruchomieniem weryfikacji. Uruchamiam ją podaje kod klikam zapisz i w zakładce weryfikacja dwuetapowa nadal mam napis wyłączona. Co jest nie tak

  5. #4
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 751
    Punkty
    212

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wojtasm91 Zobacz wiadomość
    Witam miałem problem z weryfikacja dwu etapową googla. Przy próbie logowania na jakiekolwiek konto otrzymywałem komunikat że kod jest niepoprawny. Postąpiłem jak w poście powyżej ale teraz mam problem z ponownym uruchomieniem weryfikacji. Uruchamiam ją podaje kod klikam zapisz i w zakładce weryfikacja dwuetapowa nadal mam napis wyłączona. Co jest nie tak
    Przywróć z powrotem katalog który zmieniłeś nazwę i sprawdź czy plugin odpowiedzialny jest włączony oraz poprawnie skonfigurowany.
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    23-06-2010
    Wpisy
    123
    Punkty
    12

    Domyślny

    Nazwę oczywiście przywróciłem. Co do pluginu też oczywiście sprawdziłem czy jest włączony. Konfigurować tam zasadniczo nie ma co w samym pluginie. Bo jest tylko poziom dostępu ustawiony na publiczny oraz stan czyli włączony

  7. #6
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 751
    Punkty
    212

    Domyślny

    A użytkownik ma włączone?
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    23-06-2010
    Wpisy
    123
    Punkty
    12

    Domyślny

    No właśnie na tym polega problem jak ustawie mu w zakładce weryfikacja dwu etapowa z wyłączona na google pojawia mi się QR kod itp. Dodaje go sobie do apki wpisuje kod i klikam zapisz. Dostaje komunikat że zapisano ustawienia użytkownika a po przejściu do zakładki weryfikacja dwu etapowa nadal jest tam wybrane wyłączona

Podobne tematy

  1. Usunięty komponent ale nie usunięty
    przez anpieg na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 02-05-2013, 20:09
  2. mod_custom przypadkiem usunięty.
    przez Proxim na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 16-09-2010, 16:39
  3. Usunięty panel logowania.
    przez Dawox na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-12-2008, 13:20
  4. Pilne-Usunięty admin
    przez efect1 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 14-04-2008, 21:00
  5. usunięty panel logowania
    przez mkgp na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-02-2008, 21:56

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •