Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Przekopiowałem strone do innego katalogu i nie wyświetla siężaden artykuł

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-08-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny Przekopiowałem strone do innego katalogu i nie wyświetla siężaden artykuł

    Witam przekopiowałem strone do innego katalogu , całą konfiguracje zmiłem po nowy katalog i wszsytko działa ale nie pojawiają się produkty.
    Baza jest czytana przed strone ale artykuły już nie (stwierdzam to bo są chociażby kategorie na stronie , ale w ich wnętrzu już pusto) . W administratorze mogę zarzazać produktami , nie są one jednak widoczne na kopii strony.
    Strona matka to ................ , strona którą przekopiowałem to ...................
    Będę wdzięczny za pomoc .

    Wersja joomli to 1.1.2 staruszek.

    edit://adresy usunięto na prośbę autora
    Ostanio edytowane przez trzepiz : 04-12-2014 21:39

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 777
    Punkty
    1093

    Domyślny

    Czy problem jest nadal? Na stronie się wyświetla.

    wersja joomla 1.0.12? Jeśli Ci do tej pory nie zhakowano, to może jest bezpieczna, ale ja bym się bał.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-08-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    wersja virtuemart 1.1.2 problem jest nadal chodzi oczywiscie o przekopiowaną strone czyli ............ . Kilka razy wczesniej okazało sięze coś sie nie przekopiowało i wyskakiwał błąd na stronie , ale teraz błędów nie ma a produktów nie widać (nie jest to problem z baża bo kategorie sie pojawiają) . Nie wiesz może który plik.php odpowiada za pokazywanie się produktów ?
    Przy okazji : Mam też problem ze stroną pierwotną , po złożeniu zamówienia przez klienta potwierdzenie jest wysyłane tylko do klienta , do admina strony już nie.

    edit://adresy usunięto na prośbę autora
    Ostanio edytowane przez trzepiz : 04-12-2014 21:25

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-08-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    Podpowiedź , po wyświetleniu którejś tam kategorii wyskoczyło "Warning: getimagesize(/......../public_html/mikolaj/components/com_virtuemart/shop_image/product/B_kids_1164627_P_532831439fa50.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Permission denied in /home/platne/........./public_html/mikolaj/administrator/components/com_virtuemart/html/shop.browse.php on line 373" okazało sięże chodzi o atrybuty więc nadałem chmod -R a_rwx po czym po "f5" nic już się niewyświtla i produkt się nie pokazuje , gdy wpiszemy w przeglądarke bezpośrednio : "....................../components/com_virtuemart/shop_image/product/ACJ_AJE_WIWI_G_L_5325d2982d632.jpg" wyskakuje błąd "obrazek nie może zostać wyświetlony bo zawiera błędy" . Wydaje mi się że coś tu nie tak z funkcjęgetimagesize ale w którym pliku php ona jest ..... ?
    Myślę że coś się nie przekopiowało i dlatego jest tak jak jest ale niedojde do tego niestety o własnych siłach , help.
    Ostanio edytowane przez trzepiz : 04-12-2014 21:40

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-08-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    Poradziłem sobie , ale teraz mam inny problem , jak usunąć cały ten wątek z forum ???

  7. #6
    Wyjadacz GOGOKOM awatar
    Dołączył
    08-08-2007
    Skąd
    Bydgoszcz
    Wpisy
    688
    Punkty
    31

    Domyślny

    Jak sobie poradziłeś to napisz co zrobiłeś - dla potomnych - i tu wyjaśnia się sprawa usunięcia z forum, pisząc i oczekując pomocy wiedziałeś że w internet przekazujesz pewne informację, nikt cię nie zmuszał do tego.
    Zamiast usuwać wątek pomyśl o aktualizacji joomla i chyba po sprawie, bo innego powodu nie widzę aby usuwać - nie jestem adminem ani moderatorem ale więc może i wątek zniknie, tylko właściwie czemu?
    Zaprezentowałeś idealną postawę: wyżaliłeś się że coś nie tak czasem tak trzeba natępnie walczyłeś jak lew i wygrałeś - nie było pomocy z nikąd pewnie dlatego żę dinozaury oglądane są w juraparkach .
    Teraz proponuję tak powalczyć przy aktualizacji zwłaszcza że zarabiasz na tej stronie, nie jest to strona chrytatywna.
    GOGOKOM http://mazwal.pl http://kadp.edu.pl - konferencja, Komornik Bydgoszcz http://komornikbydgoszcz.eu
    http://ciasteczka.org.pl - wszystko o i dookoła nich. http://alfa.bydgoszcz.eu - księgowość Bydgoszcz - mój księgowy a dobry księgowy to skarb
    http://twojremont.bydgoszcz.pl - Bydgoszcz firma remontowa, remontowo wykończeniowa.

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-08-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    Problemem był plik virtuemart.cfg.php tam nie wiadomo czemu po przekopiowaniu zmiło sięustawienie flypage.

Podobne tematy

  1. Artykuł nie wyświetla się - 404
    przez mareko na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-05-2013, 00:44
  2. Nie wyświetla się artykuł
    przez Roksa17 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-05-2012, 12:34
  3. Panel boczny wyświetla się pod artykułem
    przez pio9a na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 07-05-2011, 17:27
  4. Żaden artykuł się nie wyświetla,
    przez ticp na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 04-03-2011, 10:22
  5. Nie wyświetla się artykuł
    przez Qbolezo na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 31-01-2011, 09:35

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •