Solidres - spolszczenie pluginu
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 17

Temat: Solidres - spolszczenie pluginu

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-10-2014
    Wpisy
    12
    Punkty
    2

    Domyślny Solidres - spolszczenie pluginu

    Witam Serdecznie

    Potrzebuję zainstalować na stronie system rezerwacyjny dla kwater.
    Czy istnieje splszczenie do tego dodatku.
    Jeżeli trzeba zrobić w kofiguracji to proszę o info jak to zrobić.
    Z góry dziękuje za pomoc !

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 848
    Punkty
    1096

    Domyślny

    To stosunkowo nowy komponent (a więc nie dodatek, czyli nie plugin) - tłumaczenia na język polski raczej nie ma (na stronie projektu jest tylko czeski).
    Po zainstalowaniu w katalogach /language/en-GB i administrator/language/en-GB znajdziesz najpewniej pliki językowe tego komponentu. Pobierz na swój komputer, przetłumacz na język polski (w edytorze typu Notepad++, w kodowaniu utf-8 bez BOOM), a następnie zapisz je w katalogach pl-PL, zmieniając odpowiednio nazwy.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    03-02-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam
    Zainstalowałam na swojej stronie system rezerwacji solidres. Chciałam przetłumaczyć go na polski i w tym celu zrobiłam dokładnie to co zaproponowano w poście powyżej (przetłumaczyłam pliki z katalogu / language/en-GB w Notepad ++ w kodowaniu utf-8 bez BOOM i zapisałam w katalogach pl-PL. Na początku działało i pojawiały się na stronie polskie nazwy. Jednak po jakimś czasie zmieniło się znowu na angielski (nie wiem dlaczego) i już teraz nie umiem do tego wrócić. Mam przetłumaczony plik w katalogu pl ale tak jakby w ogóle nie jest brany pod uwagę. Próbowałam już wszelkich możliwych kombinacji włącznie z reinstalacją solidres. Niestety dalej to samo. Będę bardzo wdzięczna za pomoc i wskazanie możliwych przyczyn braku wyświetlania tłumaczenia.
    Z góry dziękuję za pomoc

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    03-02-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Pomoże ktoś??

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 848
    Punkty
    1096

    Domyślny

    http://wiki.joomla.pl/Diagnostyka_t%C5%82umaczenia
    W Nowszych wersjach Joomla po włączeniu diagnostyki, czerwonym kolorem sygnalizowane są błędne pliki językowe. Informacja o numerach wierszy, w których są błędy, jest orientacyjna - może to być w wierszu wcześniejszym lub w wierszu następnym.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    03-02-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jej ... działa bardzo, bardzo, bardzo dziękuję

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    03-02-2013
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jednak nie do końca działa poprawiłam wszystkie błędy i część wyświetla się w języku polskim a część niestety dalej w angielskim (np. dni tygodnia). Teraz to już nic nie rozumiem

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-07-2006
    Wpisy
    56
    Punkty
    131

    Domyślny

    dni tygodnia to "ustawienia systemowe", szukaj w pliku pl-PL.ini
    a translacje do Solidres są tu:
    http://www.solidres.com/download/all/translations
    ale polskiego chyba nie ma, czy możesz się podzielić tłumaczeniem?

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    02-04-2015
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    Powinno coś takiego być, trzeba poszukać, mam znajomego, który się tym zajumuje mogę zapytać.
    Pozdrawiam. Justa.

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    27-08-2014
    Wpisy
    42
    Punkty
    2

    Domyślny

    Siemanko Zainstalowałem na stronie Solidres plus dodatkowo przykladowe dane Wszystko jest ladnie pieknie ...prawie
    Według wszystkich dostepnych filmikow jakie obejrzałem powinno po wcisnięciu CHECK pokazac mi dostepne pokoje lub hotele co kolwiek A u mnie jest brak wynikow Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć co robie nie tak ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Pluginu(?) - Bump
    przez stania na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 17-04-2011, 03:28
  2. Instalacja pluginu
    przez Ostros na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 21-09-2010, 20:47
  3. reczna instalacja pluginu
    przez pawio91 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 19-12-2009, 14:42
  4. Instalacja pluginu
    przez krzychunh na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 11-07-2009, 14:04
  5. Problem z instalacją pluginu
    przez wafcio na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 30-08-2007, 11:35

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •