Jak właściwie zrobić przekierowanie 301 aby nie stracić pozycji ?
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Jak właściwie zrobić przekierowanie 301 aby nie stracić pozycji ?

Hybrid View

Poprzednia wiadomość Poprzednia wiadomość   Następna wiadomość Następna wiadomość
  1. #1

    Jak właściwie zrobić przekierowanie 301 aby nie stracić pozycji ?

    Zaszła konieczność zrobienia przekierowania ale mam z tym odczynienia po raz pierwszy w związku z tym nie chciałbym zrobić jakieś skuchy. Dlatego proszę o ewentualną korektę moich działań.

    Po wpisaniu w wyszukiwarce site:twojastrona.pl wszystko zaindeksowane zaczyna sie od www.....
    W google analitics wyskoczył mi komunikat
    Usługa Szkolenia i kursy masażu otrzymuje dane od zbędnych nazw hostów. Proponujemy ustawić w witrynie przekierowanie 301 lub wyłączyć filtr, który usuwa „www.” z nazw hostów. Przykłady zbędnych nazw hostów: verbo-szkolenia.pl, www.verbo-szkolenia.pl.
    Zgodnie z tym co znalazłem w necie zrobiłem wpis do pliku .htacces
    Kod:
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.verbo-szkolenia.pl[NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://verbo-szkolenia.pl/$1 [R=301,L]
    Jak to teraz wygląda jeśli chodzi o pozycjonowanie ?
    Ja tu zgodnie z tym co mi google zasugerował wpisałem regułę obcinającą www. Z kolei w narzędziach dla webmasterów adres witryny mam widoczny bez www
    Czy powyższy wpis załatwia sprawę czy powinienem coś jeszcze ewentualnie zrobić aby nie było negatywnego wpływu na pozycjonowanie ?

  2. #2
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 753
    Punkty
    211

    Domyślny

    Tak wystarczy.
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  3. #3
    Przeglądacz DaReK_tHe_CrOw awatar
    Dołączył
    14-08-2008
    Skąd
    Gdynia
    Wpisy
    72
    Punkty
    11

    Domyślny

    Jeśli chodzi tylko o adres z www i bez www to ok;) Dobrze zrobiłeś ;) Bez tego przekierowania google widziałby 2 różne wersje Twojej strony, a teraz będzie to widoczna tylko jedna wersja ;) To tyle jeśli chodzi o wpływ na seo;)

  4. #4
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2011
    Wpisy
    117
    Punkty
    15

    Domyślny

    Nie tyle. Jest duża różnica jeżeli strona była linkowana na www a teraz jest bez www. Dla wielkiego G są to dwie różne strony. Uważam że strona spadnie w serpach. Chyba że nastąpiły jakieś zmiany w G w ciągu ostatniego miesiąca lub dwóch.

  5. #5

    Domyślny

    Generalnie zrobiłem co google sugerował. Jak teraz sprawa z linkami sie ma ? Zmieniać linki prowadzące do strony ? Strona teraz czeka na weryfikacje
    Może jeszcze zmienić na odwrotna regułę ?

  6. #6
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2011
    Wpisy
    117
    Punkty
    15

    Domyślny

    Jeżeli więcej linkowałeś z www to zmieniaj na z www jak odwrotnie to odwrotnie. Pomniejszaj straty.

  7. #7

    Domyślny

    no po wpisaniu site:verbo-szkolenia.pl wszystko wyskakuje od www.. Linki z innych stron robiłem z www, natomiast widze ze sporo jest na FB bez www
    Jak to sprawdzić ? W zasadzie nie wiem którą opcję powinienem wybrać..
    No coś jeszcze powinienem chyba w narzędziach dla webmasterów zrobić skoro teraz tylko www będzie ?
    Ostanio edytowane przez piasio : 13-11-2014 00:45

  8. #8
    Przeglądacz DaReK_tHe_CrOw awatar
    Dołączył
    14-08-2008
    Skąd
    Gdynia
    Wpisy
    72
    Punkty
    11

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Korek1 Zobacz wiadomość
    Nie tyle. Jest duża różnica jeżeli strona była linkowana na www a teraz jest bez www. Dla wielkiego G są to dwie różne strony. Uważam że strona spadnie w serpach. Chyba że nastąpiły jakieś zmiany w G w ciągu ostatniego miesiąca lub dwóch.
    Dobrze mówisz;) Ustawiamy na główny adres ten, który ma więcej bardziej wartościowych linków ;) Ale polecam wszystkim, jeśli mogą to adresy bez www są krótsze;) Samo sprawdzenie czy adres strony jest z www czy bez www dużo mówi o osobie/firmie zajmującej się seo;) Większość olewa optymalizację i stawia tylko na linki :/

    P.s. W pozycjonowaniu może trochę się zmieniło od 2007r. ;) Spamerzy mają ciężej i branża poszła w jakość, ale Ci co wcześniej stawiali na jakość wciąż śpią spokojnie i dalej robią swoje;) Żadne googlowskie zwierzątka od 7 lat nie zaatakowały moich domen i tych, którymi się opiekuję;)

    Powiem krótko: optymalizacja i dywersyfikacja rulez

  9. #9

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez DaReK_tHe_CrOw Zobacz wiadomość
    Samo sprawdzenie czy adres strony jest z www czy bez www dużo mówi o osobie/firmie zajmującej się seo
    Niech kolega rozwinie temat.. ciekawe..

    Kwestia podmiany linków też jest do zrobienia ale pewnie stracą na wartości.. co ?

  10. #10
    Bywalec
    Dołączył
    22-02-2011
    Wpisy
    117
    Punkty
    15

    Domyślny

    Ja zawsze daje z www ponieważ nie wszyscy wiedzą że bez www to też strona. Jak linki podmienisz w tych samych lokalizacjach to może zaliczyć maly spadek ale raczej nie powinna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. jak zrobić aby w module własny html działał taki link
    przez miałczek na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 04-08-2014, 23:38
  2. problem z migracją a właściwie z jUpgrade
    przez wszystkozajete na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 05-01-2012, 21:57
  3. JComments - nie instaluje się właściwie
    przez Centurio na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 23-10-2010, 13:16
  4. kto właściwie jest autorem artykułu
    przez dede23 na forum CB i Joomsocial
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-04-2010, 22:35
  5. PerForms 2.4.0 - jak zrobić aby nie wysyłał maili
    przez gulon na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-08-2008, 15:57

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •