problem z obrazkami
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: problem z obrazkami

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    18-11-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 problem z obrazkami

    witam
    jestem początkującym użytkownikiem joomla. przejąłem schedę po poprzednim informatyku w naszej firmie i próbuje sobie z tym poradzić ale niestety nie wychodzi mi za dobrze.
    a więc jaki mam problem
    stronka
    www.ekro.com.pl

    mam taki problem że po kilku minutach pzreglądania naszej stronki przestają działać jakie kolwiek obrazki..
    po prostu się nie wczytują.. chodzi mi np. http://www.ekro.com.pl/ozdoby-dachow...e-ozdobne.html
    oglada się i jest ok. przełączy się na moment gdzie indziej do innego linku , wraca się spowrotem do tej strony i nie ma już żadnego obrazka tylko czarne krzyżyki się wyświetlają..
    nigdzie nie moge znaleźć rozwiązania co moze powodowac te problemy
    może ktoś zna jakieś rozwiązanie ??
    dzieje się tak samo w kilku przeglądarkach i na różnych komputerach..
    moja wersja joomli to 2.5.27

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz ekumi awatar
    Dołączył
    10-11-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    514
    Punkty
    48

    Domyślny

    Problem jest w adresie obrazków, gdzie zamiast np.
    Kod:
    /images/stories/ozdoby_dachowe/kosze/galeria/KO-171.jpg
    jest
    Kod:
    images/stories/ozdoby_dachowe/kosze/galeria/KO-171.jpg
    (ukośnik na początku adresu).

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    18-11-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    aha..
    ale dlaczego raz działa a raz nie ??
    i jak mam to zmienić ?

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    18-11-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    witam, zrobiłem jak mówisz w edytorze w joomli. ale za każdym razem po zapisaniu artykulu znowu zamienia się na kod bez ukosnika z przodu.
    najbardziej mnie zadziwia dlaczego obrazki działają normalnie przez jakiś czas a wystarczy odswierzyc dany artykul okolo 3, 4 razy i już zaniikają... czy to moze byc wina od pamięci cache może cos ??
    dzieje się tak u nas w firmie na kazdym komupterze na naszej stronie.. na innych stronach jest ok.

  6. #5
    Wyjadacz ekumi awatar
    Dołączył
    10-11-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    514
    Punkty
    48

    Domyślny

    Stawiam na jakiś konflikt javascriptowy. Spróbuj powyłączać kolejno moduły, które się tutaj wyświetlają, aby zlokalizować, gdzie jest przyczyna takiego zachowania. Na początek proponuję szufladkę facebooka.

  7. #6
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 751
    Punkty
    212

    Domyślny

    Cache zawsze można wyłączyć .. w konfiguracji oraz w dodatkach. przeczyścić katalog cache i sprawdzić czy problem dalej występuje.
    Chodź stawiam że to będzie problem js i efektem ładowania się strony fadein.. w ustawieniach szablonu być możne da się to wyłączyć sprawdź.
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    18-11-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bez tytułu.jpgdorzucam print screena z ustawien w swoim szablonie. nie ma chyba takiej opcji.
    wylaczylem dodatek facebooka ale problem pozostal..

    wyłączyłem pamięc podreczna w konfiguacji globalnej to strona strasznie wolno zaczęła działać...
    Ostanio edytowane przez mzeromski : 26-11-2014 12:12

  9. #8
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 751
    Punkty
    212

    Domyślny

    Load transition - OFF
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    18-11-2014
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    niestety nie pomogło...
    a proszę zerknij na ten artykuł np : http://www.ekro.com.pl/tytan-cynk-rh...naturalne.html
    działa za pierwszym razem. wciskasz f5 około 2-3 razy i obrazki znikają..

  11. #10
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 751
    Punkty
    212

    Domyślny

    U mnie nic nie znika.. wyczyścić cache z przeglądarki i spróbuj ponownie.
    F5 = 20x
    ================================
    Administracja Joomla, Nowości, Artykuły Pomocne Administratorom, Usługi
    >>> https://joomlaguru.pl <<<
    Szkoła Joomla Guru (Kursy Online)
    >>> https://szkola.joomlaguru.pl <<<
    ================================

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z obrazkami
    przez Dark AlexX na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-08-2009, 15:23
  2. Problem z obrazkami
    przez Makk na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 05-11-2008, 20:32
  3. Problem z obrazkami
    przez laskapl1 na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 07-03-2008, 12:44
  4. Problem z obrazkami
    przez mery_master na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 27-04-2007, 20:49
  5. problem z obrazkami
    przez yezyna na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 29-05-2006, 14:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •