Kotwica
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Kotwica

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2015
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Joomla! 3.3 Kotwica

    Pewnie gdzieś jest odpowiedź na nurtujące mnie pytanie, ale nie potrafię znaleźć.

    Potrzebuje krok po kroku jak wykonać w joomli 3.3.6 menu z kotwicą.
    Coś w stylu gdzie, kiedy i dlaczego ?
    Mimo znalezionych artykułów żaden nie podawał dokładnych danych jak to zrobić, gdzie to wrzucić , co stworzyć lub ściągnąć.

    Dziękuje.


    P.S: Wystarczy jeden przykład, reszte już chyba ogarnę. Samo menu już mam teraz jak wrzucić ten motyw z przchodzeniem do danej lokalizacji?
    Ostanio edytowane przez sybir1992 : 06-01-2015 15:10

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz qrdziel awatar
    Dołączył
    04-11-2005
    Wpisy
    521
    Punkty
    19

    Domyślny

    Jak wykonać menu z kotwicą?
    Niezbyt rozumiem.
    1. Mamy kilka rodzajów menu. Górne, boczne, czy w stopce?
    2. Całe menu ma mieć kotwicę?
    3. Co to jest kotwica? Obrazek czy łącze do innego miejsca w sieci.
    4. A może chcesz tylko ikonę kotwicy umieścić obok jakiejś pozycji w menu.

    Najlepiej gdybyś ty podał jakiś przykład gdzie takie coś widziałeś.

    Prawdopodobnie najlepszy serwis komputerowy w Londynie -> https//ictlaboratory.com




  4. #3
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez qrdziel Zobacz wiadomość
    Jak wykonać menu z kotwicą?
    Niezbyt rozumiem.
    Kotwica (ang. anchor) - to pewne zaznaczone miejsce na stronie. Jeśli zdefiniujemy taką zakładkę, będziemy mogli się później do niej bezpośrednio przenosić.
    ================================================== ======
    Obecnie menu witryn typu ONE PAGE - są kojarzone z tego typu mechanizmem
    ================================================== =====
    Przykład : http://demo.smartaddons.com/#sj-onepage

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2015
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Gall z ust mi to wyjąłeś.
    Nie rozumiem jak to zrobić lub gdzie się zaczepić , żeby wykonać to prawidłowo.

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    15-02-2008
    Wpisy
    340
    Punkty
    45

    Domyślny

    Nie bardzo rozumiem w czym problem...
    Typ pozycji menu określasz jako łącze zewnętrzne i wpisujesz link.

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2015
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    No nie rozumiem gdzie to się robi.


    Cytat Wysłane przez sybir1992 Zobacz wiadomość
    Potrzebuje krok po kroku jak wykonać w joomli 3.3.6 menu z kotwicą.
    Chyba dobrze napisałem ?

    - - - Updated - - -

    Znaczy się wszystko byłoby świetnie tylko, że gdzie szukam tam jest kotwica zrobiona jako ikona i w prostu sposób można ją wykorzystać. Ale jakoś u mnie jej nie ma.

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    15-02-2008
    Wpisy
    340
    Punkty
    45

    Domyślny

    Proszę: http://wiki.joomla.pl/Zarz%C4%85dzanie_menu

    - - - Updated - - -

    Tzn nie masz kotwicy w artykule?
    Jelsi tak, to dodaj w wymaganym miejscu: http://www.kurshtml.edu.pl/html/do_etykiety,odsylacze.html

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2015
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Uff dobra chyba zrozumiałem bo już pierwsza kotwica działa. Teraz mam inne pytanie.
    Po naciśnięciu w owe menu przenosi mnie do wybranej treści, ale nie jest to płynne. Da się to jakoś "wyregulować"?

Podobne tematy

  1. Kotwica i przewijanie strony
    przez enonee na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post/autor: 02-03-2015, 16:48
  2. Kotwica z pozycji menu
    przez shuaa na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 06-04-2011, 14:45
  3. moduł latest news + kotwica
    przez moooderator na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 03-04-2011, 23:31
  4. Kotwica w menu
    przez hajner na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-10-2009, 09:32
  5. Kotwica w menu
    przez hajner na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 19-10-2009, 10:04

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •