Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: CERTYFIKAT SSL i przekierowanie 303 - Pomocy

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    10-12-2014
    Wpisy
    30
    Punkty
    2

    Joomla! 3.3 CERTYFIKAT SSL i przekierowanie 303 - Pomocy

    Witam!

    Zakupiłam w home.pl certyfikat ssl dla domeny. Certyfikat został zakupiony dla domeny bez www. Stąd też zleciłam przekierowanie 301 w pliku .htaccess zgodnie z https://pomoc.home.pl/faq/308. Niestety strona się w ogóle nie wczytywała. Wyskakiwał błąd 404. Stąd też skontaktowałam się z hostingodawcą aby zrobił to za mnie. Dostałam odpowiedź:

    Witam,

    Wywołanie adresu twojadomena.com powoduje przekierowanie na adres www.twojadomena.com, proszę zatem o wprowadzenie zmian w obrębie serwisu WWW (w jego konfiguracji) aby funkcjonował on pod adresem twojadomena.com. Zmiany te powinny być wystarczające. Obecne jest wymuszone w serwisie (w konfiguracji Joomla) przekierowanie na www.twojadomena.com. Zmiany w konfiguracji serwisu należy wprowadzić we własnym zakresie.
    Pytanie: Jak to zrobić? Załączam screeny z obecnej konfiguracji.
    Attached Images Attached Images

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 611
    Punkty
    193

    Domyślny

    W J! nie ma wymuszenia www czy bez www
    Jeśli zapis w htaccess jest poprawny to powinno działać.
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    10-12-2014
    Wpisy
    30
    Punkty
    2

    Domyślny

    I to im napisałam. Niestety uparci są:

    Witam,

    Uprzejmie informuję, iż obecnie sama aplikacja wykonuje przekierowanie na adres www.twojadomena.com . W momencie gdy zastosowaliśmy wymuszenie przekierowania w pliku .htaccess na adres bez www wówczas powstała pętla przekierowań (.htaccess przekierowywał na twojadomena.com natomiast aplikacja na www.twojadomena.com).

    Poniżej zamieszczam wpis jaki powinien znaleźć się w pliku .htaccess :

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.twojadomenacom$ [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://twojadomena.com/$1 [R=301,L]

    Po wyłączeniu wymuszania adresu www.twojadomena.com w aplikacji wskazany .htaccess będzie działał poprawnie.

    W razie pojawienia się pytań lub wątpliwości pozostajemy do dyspozycji.
    Mówiąc Aplikacja mają na myśli chyba J!

    Już nie mam siły na to.. Czy ktoś może mi pomóc?

    Pozdrawiam

  5. #4
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 611
    Punkty
    193

    Domyślny

    Podrzuć dane na priv mogę zerknąć
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  6. #5
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 829
    Punkty
    439

    Domyślny

    Spróbuj w ten sposób

    weź czysty htaccess.txt Joomla ( z instalki)
    wstaw na końcu

    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.twojadomena.com (.*) [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ https://twojadomea.com/$1 [R=301,L]

    i naturalnie potem przemianuj na .htaccess

    Pamiętaj że edycji plików dokonujemy zawsze właściwym edytorem a nie czymś czym obrabiasz dokumenty txt jak notatnik
    Jeszcze jedno pytanie
    Skoro jest to home.pl czy Joomla jest osadzona w katalogu głównym czy też w podkatalogu? - akurat w przypadku home.pl okazuje się że to bardzo istotny szczegół nie wiem czy w odniesieniu do tego przypadku ma on znaczenie ale ..... ostatnio miał w kliku w których teoretycznie mieć nie powinien.

  7. #6
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    763
    Punkty
    24

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Gall Anonim Zobacz wiadomość
    Pamiętaj że edycji plików dokonujemy zawsze właściwym edytorem a nie czymś czym obrabiasz dokumenty txt jak notatnik
    czy dobrze rozumiem, edycja np .htaccess edytujemu NIE notatnikiem, tylko np. Notepad++ ??
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  8. #7
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 829
    Punkty
    439

    Domyślny

    Wszystkich plików witryn (i nie tylko) - teoretycznie w przypadku .htaccess nie powinno mieć to znaczenia takiego jakie ma n.p.w przypadku configurtion.php ale jeśli chodzi o home.pl to ostatnie doświadczenia skutecznie pozbawiły mnie złudzeń że są rzeczy/sprawy constans dla wszystkich. Niezależnie od wszystkiego spróbuj z zaproponowanym wpisem (dokładnie takim, tylko podmieniając domenę).

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-04-2014, 18:51
  2. przekierowanie 303 przy dwujęzycznej Joomli 2.5
    przez waldi26 na forum Optymalizacja, wydajność
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-12-2012, 09:21
  3. AceSEF w wersji Pro i przekierowanie 303 :(
    przez doman_1 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 26-07-2011, 18:31
  4. Certyfikat SSL VirtualMart
    przez skrobi na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 08-03-2010, 21:55

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •