Info-Ciacho - problem z wyświetlaniem.
Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 41

Temat: Info-Ciacho - problem z wyświetlaniem.

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-07-2013
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 Info-Ciacho - problem z wyświetlaniem.

    Cześć,
    mam wersję Joomla! 2.5.28 Stable i pobrałem dodatek [Info-Ciacho. Dodatek dla Joomla 2.5 i 3.x]. Instalowałem to wg instrukcji zamieszczonej na stronie, ale zdziwiłem się ponieważ zaraz po zainstalowaniu i włączeniu dodatku komunikat pokazał się na dole strony. Napisałem artykuł i podpiąłem go do Systemu informacji o ciasteczkach, nie musiałem tworzyć nowego modułu i wklejać takiego kodu <?php mosLoadModules('infociacho', -1); ?> bo po jego wklejeniu strona się nie pokazywała.
    Ale problem mam taki, jak wejdę na stronę to pokazuje się komunikat, ale gdy nie kliknę żeby go zamknąć tylko przejdę do innej podstrony i wtedy kliknę w informację o cookie i kliknę czytaj więcej otrzymuję błąd "404 - Kategorii nie znaleziono". Nie wiem co mam zrobić z tym fantem.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Chyba musisz zacząć rozróżniać moduł od dodatku.
    Zainstatowałeś dodatek - nie musisz podpinać go pod cokolwiek.
    Właściwy link do artykułu o ciasteczkach to kwestia konfiguracji dodatku.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-07-2013
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Domyślny

    Robiłem dokładnie tak jak było w instrukcji, tylko że instrukcja musiała być do innej wersji. Skończyło się na tym, że zainstalowałem inny dodatek Cookie Accept z którym nie było żadnych problemów. Dzięki za odpowiedź

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-05-2011
    Wpisy
    76
    Punkty
    10

    Domyślny

    To może i ja swoje 5 groszy dołożę.
    Mam ten moduł, ale nie umiem, zrobić tak, aby gdy wyświetla się na dole strony informacja o ciasteczkach i gdyby ktoś sobie zażyczył wejść na "Czytaj więcej" przekierowało go na odpowiednią stronę. Pomożecie?

  6. #5
    Bywalec Qbik awatar
    Dołączył
    28-01-2008
    Wpisy
    384
    Punkty
    22

    Domyślny

    Którą wersję Info ciacho masz plugin czy moduł?
    podaj adres strony to pomożemy


  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    17-04-2013
    Skąd
    wielkopolskie
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zaktualizowałem joomla do wersji 3.4.1 i na localu i na zewnętrznym. Na zewnętrznym plugin info-ciacho działa jak należy z wyjątkiem strony głownej gdzie zamiast przekierowywać na odpowiedni artykół przekierowuje spowrotem na stronę główną. Na innych stronach działa poprawnie. Na localu, tak na próbę zamieniłem pluing na moduł mod_infociacho. Jeszcze dziwniejsza sprawa, mod_ionfociacho działa prawidłowo z wyjątkiem strony głównej gdzie w ogóle nie jest widoczny. (Cała strona rególarnie migruje od 2.5 po 3.3 do 3.4 z tym, że na 3.3 zmieniłem szablon). Co może powodować takie objawy jak temu zaradzić? (Jestem amatorem.)

  8. #7

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    17-04-2013
    Skąd
    wielkopolskie
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Domyślam się, myślałem też o szablonie ale jako amator nie mogę do tego dojść. Moja stronka: http://zsak.net.pl/

  10. #9
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Utwórz menu, które nie pojawia się na stronie, w nim pozycję menu jako artykuł z informacją o ciasteczkach. Alias tej pozycji wpisz w konfigurację modułu Info Ciacho (/alias_pozycji_menu)

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    17-04-2013
    Skąd
    wielkopolskie
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Kombinuje (w wolnej chwili) na localu z modułem jak koń pod górkę i nic, sytuacja się nie zmienia Podejrzewam, że coś nie tak w ustawieniach, ale tak dla sprecyzowania: "Alias tej pozycji wpisz w konfigurację modułu Info Ciacho (/alias_pozycji_menu)" w którą pozycję konfiguracji wpisać bo już wszystkie przerobiłem?
    A co ewentualnie wykombinować na zewnętrznym z dodatkiem info-ciacho? Na podstronach działa ok a na głównej gubi gdzieś adres do atrykułu

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Info Ciacho nie wyświetla się po instalacji
    przez oas na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-12-2013, 21:52
  2. Info ciasteczka - problem z wyświetlaniem.
    przez traabbit na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 05-12-2013, 01:35
  3. JoomFish a info-ciacho - wyłączenie informacji na wybranej wersji językowej
    przez W&L na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 13-05-2013, 18:32
  4. Problem z info ciacho
    przez Pasek na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 18-04-2013, 19:13
  5. info-ciacho nie wyświetla komunikatu o ciasteczkach
    przez nrudnik na forum Ogłoszenia i komunikaty
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 14-04-2013, 21:20

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •